Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17 ] Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 22/6/2018 at 7:00 ΜΜ, batzmav said:

Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω τη γνώμη σας αν υπολογίζω σωστά τις εξής παραβάσεις σε οικόπεδο οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων(κλασσική περίπτωση σε χωριό):

α) Υπόστεγο που μέτρησε σε δόμηση/κάλυψη έχει κλείσει με συρόμενες πόρτες και στην ουσία έγινε κλειστός χώρος.  ** Υπολογισμός προστίμου με αναλυτικό  

β) Αποθήκη που μέτρησε σε δόμηση/κάλυψη έχει αλλάξει χρήση σε κατοικία.   **Υπολογισμός προστίμου με αναλυτικό

γ) Σταύλος που μέτρησε σε δόμηση/κάλυψη έχει αλλάξει χρήση σε αποθήκη   ** Υπολογισμός προστίμου με αναλυτικό

δ) Αποθήκη που στην άδεια φαίνεται ενιαία ενώ είναι δύο διαφορετικά κτίρια κολλητά μεταξύ τους με ίδιες όμως διαστάσεις  ** ???

ε) Ισόγεια κατοικία που μέτρησε δόμηση/κάλυψη κατεδαφίστηκε και στη θέση αυτής κατασκευάστηκε νέα  ** ΥΔΚΧ 

Καμία γνώμη γιαυτό συνάδελφοι?

 

Mη ζητάς με τόση επιμονή απάντηση. Έχεις δημοσιεύσει το ερώτημά σου. Το έχουν δει οι συνάδελφοι και όποιος έχει διάθεση θα σου απαντήσει.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

29 λεπτά πριν, batzmav said:

Καμία γνώμη γιαυτό συνάδελφοι?

α) Υπόστεγο που μέτρησε σε δόμηση/κάλυψη έχει κλείσει με συρόμενες πόρτες και στην ουσία έγινε κλειστός χώρος.  ** Υπολογισμός προστίμου με αναλυτικό. Συμφωνώ.

β) Αποθήκη που μέτρησε σε δόμηση/κάλυψη έχει αλλάξει χρήση σε κατοικία.   **Υπολογισμός προστίμου με αναλυτικό  Συμφωνώ.

γ) Σταύλος που μέτρησε σε δόμηση/κάλυψη έχει αλλάξει χρήση σε αποθήκη   ** Υπολογισμός προστίμου με αναλυτικό   Συμφωνώ.

δ) Αποθήκη που στην άδεια φαίνεται ενιαία ενώ είναι δύο διαφορετικά κτίρια κολλητά μεταξύ τους με ίδιες όμως διαστάσεις  ** ??? Εαν δεν δημιουργήθηκαν παραβάσεις απο αυτή την αναδιάταξη (θέλει πιό πολλές λεπτομέρειες για πιό σίγουρη απάντηση) και αυτό στον αναλυτικό -κούς που ήδη έχεις.

ε) Ισόγεια κατοικία που μέτρησε δόμηση/κάλυψη κατεδαφίστηκε και στη θέση αυτής κατασκευάστηκε νέα  ** ΥΔΚΧ   Συμφωνώ.(και εδώ θέλει κάποιες διευκρινίσεις πιθανόν και 1ΛΠ για κατεδάφιση)

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το ερώτημα ε) έχουμε την κατασκευή νέας ισόγειας κατοικίας (φέρουσα τοιχοποιία) που κατασκευάστηκε αυθαίρετα στη θέση παλιάς η οποία κατεδαφίστηκε μετά από σεισμό. Στην ουσία χτίστηκαν τρεις τοίχοι και ο τέταρτος τοίχος είναι της παλιάς κατοικίας. 

Μπορώ να αφαιρέσω τα τετραγωνικά του τέταρτου τοίχου μιας και έχει υπολογιστεί στο συντελεστή δόμησης της άδειας. Με τον τρόπο αυτό υπολογισμού, λόγω του μεγάλου πάχους και μήκους του παλιού τοίχου η διαφορά στο πρόστιμο είναι σημαντική. Για την κατεδάφιση υπάρχει έγγραφο που κρίνει ως κατεδαφιστέο το οίκημα λόγω σεισμού.

Link to comment
Share on other sites

Η περίπτωσή σου δεν θα έλεγα ότι είναι και από τις συνιθισμένες!!

Αφού υπάρχει έγγραφο κατεδάφισης θεωρώ ότι θα αναφέρεται σε όλο το κτήριο.

Δεν μπορεί να κρίθηκαν κατεδαφιστέοι οι τρεις τοίχοι και ο τέταρτος όχι.

Άσχετα απο το εαν δεν κατεδαφίστηκε και ο τέταρτος τοίχος, λογικά εθεωρείτο κατεδαφιστέος.

Άρα θεωρώ ότι πρέπει να το βάλεις όλο κανονικά.

Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι ένα απομεινάρι τοίχου , ύστερα απο έναν καταστροφικό σεισμό, αποτελεί τμήμα κτηρίου με ΟΑ.

Αυτά!!

Link to comment
Share on other sites

Στην αδεια υπαρχει ενα τμημα ισογειο και ενα τμημα διωροφο το ισογειο εχει δηλωθει σαν χωρος σταθμευσης.Εχουμε αυθαίρετη αλλαγή ισογειου χώρου στάθμευσης (που δεν εχει υπολογιστει στο συντ. δομ.)σε αποθηκη μεγαλυτερο των 50 μ2 μπορει να παρει μειωτικο; και τμημα που φαίνεται στην άδεια μπάζωμα  κα τω απο το ισογειο τμημα εντός του περιγράμματος  του κτηρίου και έχει γίνει αποθήκη  και πικοινωνεί  με τον παραπάνω χώρο παιρνει και αυτο μειωτικο;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα υπάρχει κάποια διευκρίνηση για τις αλλαγες χρήσης στις εκτόσ σχεδίου περιοχές

Σε ζώνη (Α) μπόρουμε να δηλώσουμε με τον 4495/17 αυθαιρετη αλλγη χρήσης Αποθήκευση Logistics χρήση η οποία δεν επιτρέπεται στην περιοχή? 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς ως "ζώνη Α";

Η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης μπορεί να δηλωθεί εφόσον κατά τον αποδεδειγμένο χρόνο εγκατάστασής της ήταν επιτρεπτή, ακόμη και αν σήμερα δεν είναι.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Ερώτημα μιας και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω πλέον! Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι πραγματική.

Το γραφείο μου βρίσκεται σε γειτονιά όπου η κυρίαρχη χρήση είναι γραφεία και βιοτεχνικοί χώροι. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τα γραφεία είναι γραφεία, οι βιοτεχνίες που υπάρχουν δεν παράγουν ιδιαίτερο θόρυβο και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έλα όμως που στα 5μ απέναντι από το παράθυρο μου, έχουν νοικιάσει κάποιοι έναν χώρο (δεν ξέρω πως είναι χαρακτηρισμένος), το έχουν μετατρέψει αυθαίρετα σε χώρο με όργανα και κάνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τις 18.00 και μετά πρόβες. Και να σου τα ντραμς, και να σου τα πλήκτρα και τελικά ακόμα αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο, κιθαρίστας ή drummer;

Πέραν της πλάκας, έχει καταντήσει κουραστικό. Έχω καλέσει 3-4 φορές την αστυνομία, έχω κάνει ανώνυμο καταγγελία, αλλά έρχονται κάθε φορά, τους σταματάνε και μετά από λίγες ώρες ή την επόμενη μέρα, ξανά τα ίδια. Αυτό το πράγμα με έχει κουράσει, και φυσικά δεν μπορώ κάθε φορά να περιμένω την αστυνομία, αν θα θυμηθεί να έρθει, για να μπορέσω να δουλέψω. Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν βάλει ηχοαπορροφητικά πάνελ, αλλά έχουν και διάπλατα ανοιχτά τα παράθυρα. Βράδυ τους ακούς από τουλάχιστον 300μ μακριά.

Βλέπετε εσείς κάποια άλλη λυση; Σκεφτόμουν να ψαχτώ στην πολεοδομία με καταγγελία για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, θα έχει όμως κάποιο αποτέλεσμα; Μπορεί κάποιος να σκεφτεί έναν άλλο τρόπο που ίσως θα μπορούσε να με βοηθήσει;

 

ΥΓ: Εννοείται πως πολλοί ενοχλούνται στην οικοδομή, μα κανείς δεν τολμάει να μιλήσει. Άλλωστε είμαστε 3-4 αυτοί που εργαζόμαστε μέχρι αργά

ΥΓ2: Μία φορά τους σταματάει η αστυνομία και ακούω από μέσα να φωνάζουν "Τι καταγγελία ρε γαμώτο, αφού δεν έχει σπίτια εδώ!! !:-?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.