Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βραζιλία: 860.000 στρέμματα τροπικού δάσους θα αποψιλωθούν για γεωργική χρήση, εξόρυξη και υλοτομία


Engineer

Recommended Posts

Έντονες αντιδράσεις ακτιβιστών και οικολόγων προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βραζιλίας να προτείνει την παραχώρηση 860.000 στρεμμάτων του Εθνικού Δάσους του Ζαμαντσίμ για γεωργική χρήση, εξόρυξη και υλοτομία.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τη μείωση των συγκρούσεων για τη γη, την αποφυγή της αποψίλωσης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εάν εγκριθεί θα μετατρέψει περίπου το 27% του εθνικού δάσους σε προστατευόμενη περιοχή.

 

Τα μέτρα επικρίθηκαν από τους οικολόγους και τις τοπικές περιβαλλοντικές ομάδες, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ενέδωσε στα διάφορα λόμπι και ότι το νομοσχέδιο αποτελεί αμνηστία για την παράνομη κατοχή του δάσους, που έχει οδηγήσει μέχρι και στο θάνατο περιβαλλοντικών ακτιβιστών, σύμφωνα με διεθνείς ΜΚΟ.

 

Το 2016, η αποψίλωση του Αμαζονίου αυξήθηκε κατά 29% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με δορυφορικά στοιχεία της κυβέρνησης, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο άλμα από το 2008 και αναιρώντας πρόσφατα θετικά βήματα προόδου.

 

Πηγή: http://www.ellinikig...i-kai-ulotomia/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μπαίνω σε επικίνδυνα μονοπάτια, αλλά όταν μιλάμε για περιοχές που έχουνζωτική σημασία για την βιόσφαιρα όλου του πλανήτη, μήπως θα έπρεπε να επεμβαίνει η παγκόσμια κοινότητα; Αν πχ. καταστραφούν τα τροπικά δάση, δεν μιλάμε για ζημιά μόνο της Βραζιλίας και άρα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, μιλάμε για επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Νομίζω έχει κάποια σημασία...

Φυσικά θα πουν ό,τι χρειάζομαι εκτάσεις για να παράξω προϊόντα και να δυναμώσω την οικονομία μου (που δεν ισχύει και πολυ, πολυεθνικές θα έχουν τις εκτάσεις και δεκάδες φυλές εκδιώκονται η αποδεκατίζονται). Είναι πολύ ευαίσθητη και περίεργη περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.