Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η οδήγηση μεγάλων αποστάσεων και τα ταξίδια αναψυχής οι πιο δημοφιλείς χρήσεις των αυτόνομων Ι.Χ.


Engineer

Recommended Posts

Ποια είναι τα οφέλη που περιμένουν οι οδηγοί από τα αυτόνομα οχήματα και σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιούσαν περισσότερο τη δυνατότητα μετακίνησης με το Ι.Χ. τους, χωρίς να χρειάζεται να αγγίζουν το τιμόνι;

Για να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, η Bosch πραγματοποίησε πρόσφατα έρευνα σε σε έξι χώρες (Βραζιλία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία και Η.Π.Α), ζητώντας από όσους συμμετείχαν να καταδείξουν ποιες επιλογές προκρίνουν οι ίδιοι, από τις δυνατότητες που προσφέρει η αυτοματοποιημένη οδήγηση.

 

Έτσι, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξέφρασε την προτίμηση της προς τα αυτόματα οχήματα όσον αφορά τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων (67%) και τη πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής (61%).

 

Εξίσου η πλειοψηφία των οδηγών αναμένει πως η αυτοματοποιημένη οδήγηση θα προσδώσει μεγαλύτερη ευκολία (68%) και ασφάλεια (60%) σε πολλές καθημερινές καταστάσεις όπως : η διαδικασία της στάθμευσης (65%), η αναζήτηση χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (60%) και η άνευ στρες πλοήγηση σε καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

Επιπλέον στο ερώτημα για το πού πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος που εξοικονομείται μέσω της αυτόνομης οδήγησης, το μεγαλύτερο ποσοστό (63%) απάντησε “απολαμβάνοντας τη διαδρομή”, ενώ μια ελαφρώς μικρότερη μερίδα οδηγών (61%) απάντησε “συνομιλώντας με τους επιβάτες”.

 

Όπως είναι γνωστό, η αυτοματοποιημένη οδήγηση υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις με Ι.Χ., μετατρέποντας τους οδηγούς σε επιβάτες και τα αυτοκίνητα σε οδηγούς. Στο εγγύς μέλλον, τα αυτοκίνητα θα είναι σε θέση να κινούνται ανεξάρτητα, απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού από τον οδηγό.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

 

Κατ’ αυτό τον τρόπο η συμμόρφωση με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τα όρια ταχύτητας θα είναι πλέον γεγονός, καθιστώντας ασφαλέστερη την οδήγηση στους δρόμους. Οι επιλογές που προσφέρει η αυτοματοποιημένη οδήγηση καθιστούν τα αυτοκίνητα πιο ελκυστικά για πολλούς καταναλωτές. Ειδικά για τους άνδρες οδηγούς οι νέες τεχνολογίες αποτελούν σημαντικό κριτήριο αγοράς (52%).

 

Για την έρευνα σχετικά με την αυτοματοποιημένη οδήγηση, η Bosch ζήτησε τη γνώμη περίπου 6.000 ατόμων στις έξι χώρες, τα οποία διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης. Σε κάθε χώρα συμμετείχαν 1.000 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από την Bosch και τη Lightspeed Research.

 

Παράλληλα η Bosch σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz, εγκαινίασαν σήμερα έναν αυτόματο χώρο στάθμευσης valet στο μουσείο της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στη Στουτγάρδη. Από το 2018 όταν και θα διατεθεί στους επισκέπτες του μουσείου, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προχωρήσει στην ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από μια εφαρμογή για smartphone, με το αυτοκίνητο να κατευθύνεται αυτόνομα προς το σημείο παραλαβής.

 

 

 

Για την επιστροφή του αυτοκινήτου αρκεί η τοποθέτησή του σε έναν ειδικό χώρο, και μόνο του όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο αυτό θα βρει ελεύθερη θέση και θα σταθμεύσει μέσα στο χώρο, καθοδηγούμενο από τους αισθητήρες του αλλά και την υποδομή που βρίσκεται εγκατεστημένη στο κτίριο και την οποία έχει αναπτύξει η Bosch.

 

Πηγή: http://www.insomnia....-τα-ταξί-r14560

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Η ΕΕ έχει στόχο απο το 2020 όλα τα νέα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικά.

Με τι αυτονομία ένα ηλεκτρικό "έξυπνο" αυτοκίνητο θα μπορεί να κάνει οδήγηση μεγάλων αποστάσεων;

Link to comment
Share on other sites

Για όσους "οδηγούς"  αυτοκινήτων δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την έννοια "μετακίνηση" από την έννοια "οδήγηση" καλό θα τους είναι αυτό το ...αυτόματο μαραφέτι της Bosch...

Link to comment
Share on other sites

Τα είπες όλα...

 

Μόλις γύρισα από 15μερο ταξείδι 5.200 χλμ.

 

Πάνω από 50% της ευχαρίστησης, το οδήγημα του αυτοκινήτου μου...

 

Αν δεν ήθελα να οδηγήσω θα πήγαινα με πούλμαν...

Link to comment
Share on other sites

antloukidis,

εύχομαι πάντα να μπορούμε να ζούμε και να χαιρόμαστε τέτοιες εμπειρίες που πέρασες.  Εύχομαι ακόμη να μπορούμε να διακρίνουμε το έντεχνο πλασάρισμα τεχνολογιών και γενικότερα  "λύσεων" που είναι "...για το καλό  μας" από αυτές που πραγματικά ευεργετούν τον άνθρωπο αλλά δεν ευνουχίζουν την ανθρώπινη πρωτοβουλία, σκέψη, εγρήγορση και την ψυχική του συμμετοχή στην ζωή.  Η Bosch και οι υπόλοιποι προσβλέποντας απώτερα στην τεράστια αγορά των μη επανδρωμένων πολεμικών οχημάτων, αεροσκαφών και πλοίων  όπου σε αυτά μέσα πράγματι δεν θα ήσουν ασφαλής,  πλασάρονται ως οι σωτήρες της ανθρώπινης ύπαρξης και  οι άσχετοι ή τεμπέληδες "οδηγοί" τσιμπάνε ώστε άθελα τους να χρηματοδοτήσουν την εφαρμοσμένη έρευνα και το "χτίσιμο" της τεχνογνωσίας με την αγορά των αυτοκινήτων αυτών.  8-) 

 

Η Bosch και οι άλλοι βλέπεις, θα ήταν πρόθυμοι να μας πλασάρουν και την παρακάτω ασφαλή-ξεκούραστη λύση αν επρόκειτο να μας πουλήσουν ένα διάδρομο γυμναστικής..... :shock:

 

Το σενάριο περεταίρω είναι γνωστό.  Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα κάνουν αρχικά μεγάλες εκπτώσεις στην ασφάλιση των οχημάτων αυτών, αργότερα θα επιβαρύνουν τα συμβατικά οχήματα, το κράτος κατ΄ακολουθία θα φορολογεί περισσότερο τα συμβατικά ως "επικίνδυνα", όπου στο τέλος θα επιβληθούν τα "ασφαλή" οχήματα "για το καλό μας".    

 https://hellasforce.com/2015/09/10/t-14-armata-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80/

 

http://www.kathimerini.gr/793070/article/epikairothta/kosmos/o-polemos-twn-mh-epandrwmenwn-aeroskafwn

 

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/etoimo_to_pio_megalo_mi_epandromeno_ploio-64370467/

RELAX GYM......wmv

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

εμείς οι παλιοί οι λάτρεις του Π.Ο. και των ανοιχτών παραθύρων , έχουμε άλλες αγάπες και παραστάσεις . Οι νεώτεροι έχουν άλλες . 

 

Ο γιός μου και αρκετοί φίλοι του θεωρούν την οδήγηση βάρος και ανάγκη . Γιατί μεγάλωσαν με το μετρό που έχεις φτηνή κάρτα και την ακριβή βενζίνη .

 

Αν οι βενζίνες και τα διόδια ήταν φτηνά , ή αν είχαμε πολλά εισοδήματα και δεν μας ένοιζε , θα έκανα εύκολα ένα τριήμερο Αθήνα-Πάτρα-Γιάννενα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα για να δω τους νέους δρόμους . Αν ήμουν περί τα 20-30 με τα μυαλά εκείνης της εποχής , χαλαρά θα φεύγαμε αντροπαρέα και θα το κάναμε σε μία μέρα . 

 

Αθήνα αναχώρηση 8.00 καφές στις 12.00 στην λίμνη , φαγητό στην Θεσσαλονίκη στις 2.30 και βραδυνό ποτάκι στην Αθήνα ... :mrgreen:

 

Και σήμερα θα μπορούσα να το κάνω , αλλά θέλω να κάτσω και στις πόλεις ...

 

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι το μέλλον γιατί στην Ευρώπη και στην Αμερική τα μποτιλιαρίσματα είναι πολύ πολύ συχνά πλέον . Η εποχή της αθωότητας στην αυτοκίνηση πλησιάζει στο τέλος της...

 

Τα σημερινά μωρά δεν θα χρειαστεί να μάθουν να οδηγούν ποτέ ....

 

Από την άλλη θα το δούμε και εμείς οι γηραιοί με ένα θετικό τρόπο .., Δεν θα χρειάζεται να ανανεώνουμε το δίπλωμα τα επόμενα 20 χρόνια , ούτε θα μας λένε γιατί οδηγούμε οι γεροντάρες.... 8-)

Link to comment
Share on other sites

εμείς οι παλιοί οι λάτρεις του Π.Ο. και των ανοιχτών παραθύρων , έχουμε άλλες αγάπες και παραστάσεις . Οι νεώτεροι έχουν άλλες . 

 

Ο γιός μου και αρκετοί φίλοι του θεωρούν την οδήγηση βάρος και ανάγκη . Γιατί μεγάλωσαν με το μετρό που έχεις φτηνή κάρτα και την ακριβή βενζίνη .

 

φίλε Bas αυτό είναι σαν να λέμε ότι δεν υπάρχει έφεση να παίξει κάποιος μουσική μιάς και κυκλοφορούν φτηνά cd μουσικής,.....

ούτε να κατέβει να παίξει μπάλα ή μπάσκετ μιάς και η 52άρα LCD στο σαλόνι μας τα φέρνει όλα πιό κοντά.... ;)

 

Ο δικός μου γιός (εικοσάρης) όλο σε βόλτες με αυτοκίνητα άλλων είναι και σε δική μας έγνοια, ενώ φλερτάρει επίμονα να του δίνω το αμάξι μου που το συγκεκριμένο  ειδικά  το θεωρώ επικίνδυνο για έναν νεαρό οδηγό.

 

 

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι το μέλλον γιατί στην Ευρώπη και στην Αμερική τα μποτιλιαρίσματα είναι πολύ πολύ συχνά πλέον . Η εποχή της αθωότητας στην αυτοκίνηση πλησιάζει στο τέλος της...

 

Τα μποτιλιαρίσματα είναι το ίδιο νευροτοξικά είτε πηγαίνεις εσύ το αμάξι, είτε σε πηγαίνει αυτό μόνο του, είτε ακόμη είσαι μέσα σ ένα taxi....  

Τους λέμε λοιπόν δεν τσιμπάμε από αυτό... :P 

 

Τα σημερινά μωρά δεν θα χρειαστεί να μάθουν να οδηγούν ποτέ ....

 

θα είναι γιατί θέλουν να τα κάνουν να "ζήσουν" την ζωή μέσα από τις κονσόλες του play-station..... :o

 

:smile: 

 

 

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.