Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποστύλωμα χωρίς επικάλυψη


 

Recommended Posts

Εάν έχουμε ένα υποστύλωμα χωρίς επικάλυψη στην μία πλευρά (στην οποία υπάρχει πολυστερίνη) τι συνιστάτε να πράξω χωρίς να την καταστροφή της κολώνας?

 

Στην πλευρά αυτή υπάρχει πολυστερίνη 5 εκατοστών και ακόμα να γίνει σοβάτισμα. (Η πολυστερίνη δεν χρειάζεται σε αυτή την κολώνα.

 

Η πλάκα/δοκοί έχουν κατασκευαστεί.

 

1. Εάν αφαιρέσω την πολυστερίνη και κάνω επιδερμικό οπλισμό πιο είναι το ελάχιστο πάχος που μπορώ να τοποθετήσω στην πλευρά αυτή για σκοπούς προστασίας του οπλισμού? Χρειάζονται βλήτρα σε αυτή την πλευρά και σχάρα ή η σχάρα είναι περιττή?

2. Η πολυστερίνη προσφέρει την αναγκαία προστασία για μη διάβρωση του οπλισμού ή όχι?

3. Εάν επιλέξω να κάνω guinite πρέπει να αγριέψω το υποστύλωμα? Είναι επιθυμιτή αυτή η μέθοδος?

4. Μπορώ να κάνω επικάλυψη 5 εκατοστών (μετά από αφαίρεση της πολυστερίνης) με κάποιο επισκευαστικό υλικό σε στρώσεις των 2 εκατοστών?

 

Το 3-4 προυποθέτει την προστασία του οπλισμού με εποξικό υλικό μετά από βούρτσισμα με τελόφρουτσα.

 

Ποια μέθοδο θα ακολουθούσατε?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν εχει επικαλυψη??Λογω της μονωσης δεν εβαλες??Η μονωση δεν δινει την καταλληλη προστασια στον οπλισμο...Εγω θα ελεγα οτι μια λυση ειναι το εκτοξευομενο σκυροδεμα..Μια αλλη λυση που θα προτεινα λιγο προχωρημενη αλλα σωστη ειναι ενα καλο σοβατισμα...Και ο σοβας οσο και αν ακουγεται περιεργο προστατευτει τον οπλισμο..Τωρα εξαρταται που ειναι το υποστυλωμα σου. Ειναι εσωτερικο? Ειναι εξωτερικο? Ειναι σε πιλοτη?

Link to comment
Share on other sites

Το υποστύλωμα είναι γωνιακό σε διόροφη κατοικία (εξωτερική μεριά το πρόβλημα). Δεν είμαι εγώ που δεν έβαλα αποστάτες. Ο εργολάβος και τώρα είμαστε στα "μαχαίρια". Η πολυστερίνη δεν έχει καμία σχέση με την επικάλυψη. Στα άλλα υποστυλώματα υπάρχει η αναγκαία επικάλυψη. (έχουν πολυστερίνη).

 

Εάν σοβατίσω μόνο θα υπάρχει αρκετή προστασία?

 

Για να κάνω εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (gunite) πρέπει να αγριέψω όλο το μπετόν του υποστύλωματος και να εμφανιστεί όλος ο οπλισμός? Εάν ναι σε πιο βάθος?

 

(Χάλια οι σιδεράδες και οι εργολαβοι στην Κύπρο. Βρήκα 2 συνδετήρες υποστυλωμάτων με ένα άγκιστρο αντί δύο. Το ένα ήταν κομμένο.)

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι να βάλεις στρώσεις κονιάματος. Τα 5cm νομίζω ότι είναι υπερβολή. Θα σου έρθει πιο φθηνά από τις άλλες λύσεις και αν γίνει προσεκτικά θα έχεις καλό αποτέλσμα. Το ότι δεν υπάρχει επικάλυψη πώς το κατάλαβες; Έκανες τοπική αποξήλωση;

Link to comment
Share on other sites

καθαρισμός της επιφάνειας και του οπλισμού.

Προστασία του οπλισμού με κατάλληλα υλικά για τον οπλισμό. (αναστολέα διάβρωσης κ.λ.π)

Στρώσεις επισκευαστικού κονιάματος.

Το qunuite είναι υπερβολή, εκτός αν το κρίνεις απαραίτητο για λόγους που δεν γνωρίζουμε

 

Υ.Γ μήπως το σίδερο εφάπτεται στην πολυστερίνη μόνο στην κορυφή που το βλέπεις?

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που ο σοβάς γίνει με ασβέστη είναι σκέτη καταστροφη διότι οξειδώνει τον οπλισμό όταν έρθει σε άμεση επαφή. Την πολυστερίνη θα έλεγα να την αφαιρέσεις.

Καταρχή αγριεύεις την παρειά με συρματόβουρτσα. Προστατεύεις τον οπλισμό από οξείδωση και από χημική διάβρωση οξέων και αλκαλίων και κατόπιν εφαρμόζεις με φαρδιά σπάτουλα ή φραγκόφτυαρο επισκευαστικό με ίνες. Μετά έχεις ένα θέμα να στερεώσεις πολύ καλά την νέα μόνωση...

Οι καλύτεροι αποστάτες για κατακόρυφα στοιχεία πιστεύω πως είναι τα δακτυλίδια και πρέπει να απαιτούμε από τους σιδεράδες την χρήση τους. Όχι να πετάνε μέσα στα τοιχεία τους ίδιους αποστάτες που έχουν και για τις πλάκες

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που ο σοβάς γίνει με ασβέστη είναι σκέτη καταστροφη διότι οξειδώνει τον οπλισμό όταν έρθει σε άμεση επαφή. Την πολυστερίνη θα έλεγα να την αφαιρέσεις.

 

Δυστυχως αυτο ειναι λαθος που κανουν πολλοι..Και γω με αυτα που ακουγα απο ταυς μαστορες αυτη την εντυπωση ειχε μεχρι που το εψαξα λιγο...Ο ασβεστης ΔΕΝ εξειδωνει τον οπλισμο...Ειναι ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΣ για τον οπλισμο..Ο οπλισμος οξειδωνεται μονο σε οξινο περιβαλλον, το αλκαλικο τον προστατευει..Κατα την ενυδατωση του τσιμεντου παραγεται το ευεργετικο υδροξειδιο του ασβεστιου που δημιουργει αλκαλικο περιβαλλον γυρω απο τον οπλισμο, αυτο το περιβαλλον προστατευει τον οπλισμο απο τα οξειδια που εισερχονται μεσα στο σκυροδεμα. Οταν το υδροξειδιο του ασβεστιου μετατραπει σε ανθρακικο ασβεστιο λογω του διοξειδιου του ανθρακα της ατμοσφαιρας (φαινομενο ενανθρακωσης) τοτε αυτο το αλκαλικο περιβαλλον χανεται και ο οπλισμος ειναι τρωτος στα οξειδια. Ο ασβεστης λοιπον κανει καλο στον οπλισμος ΔΕΝ τον οξειδωνει...Εχω βρει αρκετο υλικο απο το μεταπτυχιακο μου σχετικα με το σκυροδεμα (συστολη, ενυδατωση τσιμεντου, ερπυσμος, αδρανη, τριχοειδη φαινομενα κτλ) αν ενδιαφερεται καποιος μπορω να του τα στειλω..

Link to comment
Share on other sites

Το ζητουμενο εφοσον δεν υπαρχει η επικαλυψη ειναι να προστατεψεις τον οπλισμο σου. Ακομα και με τα ετοιμα κονιαματα θα εισαι ενταξει. Εγω για τετοια χρηση δεν τα εχω εφαρμοσει και δεν ξερω κατα ποσο θα συνεργαστουν τα δυο υλικα και δεν θα αρχιζουν να φευγουν κομματια μετα απο καποια χρονια.. Ενταξει αν εχεις μια κουφαλα απο κακη σκυροδετηση θα την καλυψεις αλλα αν πρεπει να βαλλεις 2-3εκ σε ολη την επιφανεια του υποστηλωματος δεν ξερω...Αν καποιος εχει κανει τετοια εφαρμογη ας μας ενημερωσει πως εγινε και με τι υλικο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.