Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

https://www.esos.gr/arthra/60039/i-eisigisi-tis-epitropis-gavrogloy-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-ptyhioyhon

ξέρουμε εαν γίνονται κινητοποιήσεις για όλα αυτα απο μέρους της ΕΕΤΕΜ  η γενικά απο κάποιον που να υπερσπίζεται τα δικαιώματα  μας ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι και κάτι θα αλλάξει με τα δικαιώματα. Θα παίρνετε 100 ευρώ παραπάνω λεφτά στον μισθό, θα βρίσκεται δουλειά 1-2 μέρες νωρίτερα και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Λες και δεν ξέρουμε ότι τα ανοιχτά επαγγέλματα είναι τα καλύτερα...

  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

H EETEM μας έχει γραμμένους κανονικά.Το μόνο που την νοιάζει είναι να γίνει de facto επιμελητήριο (όπως αυτοαποκαλείται) για να παίρνει τις συνδρομές από τα κορόιδα.

Καμία βοήθεια δεν έχει προσφέρει.Μόνο ανακοινώσεις πετάει για τα μάτια του κόσμου και από ουσία τίποτα.

Όλο δικηγόρους βάζει και προσφυγές κάνει και καλά....

 

Έχει δημιουργηθεί μια ομαδά στο Facebook για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.Όσοι πιστοί (πτυχιούχοι) προσέλθετε

Edited by mikegad
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν 'έχεις δίκιο για την Εετεμ, κανόνισε οι δημόσιοι υπάλληλοι να δώσουν 8 μαθήματα και να εξισωθούν μισθολογικά με τους ΠΕ

Edited by georgecv
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 23/11/2018 at 11:34 ΠΜ, Alexgmech said:

https://www.esos.gr/arthra/60039/i-eisigisi-tis-epitropis-gavrogloy-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-ptyhioyhon

ξέρουμε εαν γίνονται κινητοποιήσεις για όλα αυτα απο μέρους της ΕΕΤΕΜ  η γενικά απο κάποιον που να υπερσπίζεται τα δικαιώματα  μας ?

 Απλά ΝΤΡΟΠΗ, αλλά φεύ !

Το υποτιθέμενο κείμενο - γιατί περί αυτού πρόκειται - αποτελεί μία "μπουρδολογία" απανθισμένη με Ελληνικούρες και αναφορές στη προηγούμενη πεντηκονταετία, δίχως συνοχή και νόημα. Οι υποτιθέμενοι συντάκτες του θα πρέπει να είναι αξιολύπητοι με την υπογραφή τέτοιου κειμένου, που βέβαια έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή του εμπνευστή του όρου «one man office»  Βασίλη Μπαρδάκη προέδρου του ΣΠΜΕ, ο οποίος βέβαια δεν έχει ούτε το ψυχικό σθένος ούτε το θάρρος να αναφέρει τον τίτλο του ως μέλος της επιτροπής.

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο κ. Γιώργος Βαρελίδης πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εκτιμά  ότι αποτελεί πρόταση επαγγελματικού αποκλεισμού των Πολιτικών Μηχ. ΤΕ («Δομικών Έργων» και «Έργων Υποδομής» η πρόταση της επιτροπής για τα επαγγελματικά δικαιώματα (επιτροπή Γαβρόγλου)

https://www.esos.gr/arthra/60110/protasi-epaggelmatikoy-apokleismoy-ton-politikon-mih-te

 

Link to comment
Share on other sites

Μετά την Τόνια που θυμάται το 72 και τα νιάτα της , έρχεται τώρα άλλος καθηγητής να μας κάνει μάθημα ιστορίας , ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται . 

Οπως και η Τόνια και αυτός το μαγαζάκι του , δηλαδή την σχολή , κοιτάει . Οχι τα συμφέροντα των πτυχιούχων .

Μας λέει για εμπειροτέχνες και προφανώς μιλάει για τα πετρόκτιστα και τούβλινα σπίτια πριν 100 και περισσότερα χρόνια . 

Αν πάμε όμως στην νομοθεσία μόνο σε εργοδηγούς κάποιων συγκεκριμένων μέσων σχολών που ήταν υψηλού επιπέδου τότε , μιλάμε για το 50 και το 60 , είχε αναγνωριστεί το δικαίωμα υπογραφής και μόνο για ισόγειο .

Μετά επιτίθεται άνευ λόγου στις σχολές Υπομηχανικών που ήταν εξαιρετικές σχολές με κοινωνική αναγνώριση , με εισαγωγικές εξετάσεις , ανάλογες των άλλων τριτοβάθμιων σχολών , 4ετούς διάρκειας και προσαρτημένες στο ΕΜΠ και στο ΑΠΘ . 

Αλλά πες με τους υπομηχανικούς τελειώσαμε . Πόσοι πλέον ασκούν το επάγγελμα ? Μάλλον κανείς .

Κατόπιν μιλάει για 4ετείς σπουδές και έτσι , ουσιαστικά κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε προ και μετά το 2001 , ενώ βέβαια πάντα παίζει ο διαχωρισμός των προ και μετά το 1983 , έστω και αν πρόκειται για ίδια έτη σπουδών και ίδιο τρόπο εισαγωγής . 

Προφανώς γιατί αυτόν τον νοιάζει το τωρινό μαγαζί του , όπως και την Τόνια . 

Είχε πολύ δίκιο ο Μπίσμαρκ που είπε , Τρεις καθηγητάδες και η Πατρίς εχάθη . Τελικά ίσως φτάνουν και δύο . Η Μωροπούλου και ο Βαρελίδης .

Η πρόταση που έχει κατέβει είναι επιεικώς γελοία . Γιατί βάζει ακόμα τα ποσοτικά κριτήρια , γιατί σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον πολιτισμένο κόσμο και σε άλλα επαγγέλματα στην Ελλάδα , οι μεν δεν έχουν κανένα όφελος από την εμπειρία τους , ενώ οι διπλωματούχοι έχουν τα πάντα από την αρχή .

Προφανώς οι λογιστές που δεν υπογράφουν τους ισολογισμούς της Microsoft από την πρώτη μέρα αποφοίτησης είναι χαζοί , όπως και οι δικηγόροι που δεν παρίστανται αμέσως στα Ανώτατα Δικαστήρια και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται και η χαζή άσκηση που τους βάζουν και κάνουν .

Ο Γαβρόγλου είναι άνθρωπος με εμμονές μάλλον , αλλά και ασύστολα λαϊκιστής . Βλέποντας ότι στις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια που κάνει , όχι μόνο στηρίζει αμέριστα τις γκαρσονιέρες και τις καφετέριες , αλλά και τους καθηγητάδες , διατηρώντας όλα τα τμήματα , αλλά δημιουργεί και καινούργια , ώστε να υπάρχει και νέα πελατεία . 

Αλλά ξέχασα . Ο Γαβρόγλου είναι και αυτός καθηγητής . Μάλλον ο τρίτος καθηγητής που απαιτεί η φράση του Σιδερένιου Καγκελάριου...

Τέλος να πω και κάτι ακόμα . 

Μόλις πριν 40 χρόνια , από τα 220000 παιδιά που είχαμε σε κάθε σχολική χρονιά , περίπου οι μισοί έπαιρναν απολυτήριο γενικού λυκείου και από αυτούς μαζί με των παρελθόντων ετών , μόλις 12000 πέρναγαν στα πανεπιστήμια , 4500 στα ΚΑΤΕΕ και άλλοι 1000 στις παιδαγωγικές και γυμναστικές ακαδημίες . Σύνολο 17500 στους 220000 . 

Πριν την κρίση κάθε γενιά ήταν γύρω στις 110000 και οι εισακτέοι στις 75000 . Δηλαδή 6 με 7 φορές περισσότεροι με αποτέλεσμα να έχουμε πληθώρα τμημάτων , χωρίς ΕΔ πολλά και βέβαια χαμηλές βάσεις , αλλά και με μεγάλο ποσοστό παιδιών που εγκαταλείπουν τα τμήματα που πέρασαν . 

Οι τρεις καθηγητές με τις πράξεις τους και τα σχόλια τους , δεν κάνουν κάτι να βελτιώσουν αυτό το θέμα , αντίθετα ασκούνται στον φτηνό λαϊκισμό .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.