Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

BAS το πριν και μετά το 2001 έχει κλείσει με απόφαση Αρείου Πάγου. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρεται κανείς στις σπουδές των ΤΕΙ πριν 15+ χρόνια. Εννοείται ότι θα μιλήσει κάποιος σήμερα για το τελευταίο πρόγραμμα σπουδών.

Ο Βαρελίδης είναι ο μόνος που γράφει δημόσια και μας υποστηρίζει άμεσα. Οι καθηγητές Αντώνιος Κυριαζόπουλος και Φίλης Κόκκινος που ενώ διδάσκουν μέχρι και μεταπτυχιακά στο ΤΕΙ πρότειναν τρισάθλια επαγγελματικά δικαιώματα είναι ο πραγματικός εχθρός.

Edited by stayros
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ δεν στηρίζω κάποιον που διαχωρίζει αποφοίτους γιατί τώρα διδάσκει άλλους . Γιατί αν αύριο το πρωί το ΠΑΔΑ τις κάνει 5ετείς τις σπουδές Μηχανικών που έχει , όπως έχει και το δικαίωμα λόγω του αυτοδιοίκητου του πανεπιστημίου , ο Βαρελίδης θα γίνει Μωροπούλου και θα στηρίζει το καινούργιο μαγαζί . 

Και οι άλλοι που αναφέρεις το μαγαζάκι τους κοίταγαν . Εχω γνώση και άλλων πραγμάτων που δεν λέγονται δημόσια , αλλά η ουσία είναι ότι η Τόνια στήριξε το δικό της μαγαζάκι (ΠΜ) σε βάρος κάθε άλλου . 

Και αυτοί που αποφοίτησαν πριν 15 χρόνια έχουν το κυρίαρχο πρόβλημα , που είναι γύρω στα 40 με υποχρεώσεις και βρίσκονται πάλι ξεκρέμαστοι . Οχι οι πιτσιρικάδες που μπορούν να ψαχτούν , ούτε οι υβριζόμενοι από τον καθηγητή συνομήλικοι μου , που πλέον έχουμε λίγα χρόνια μπροστά μας για εργασία μέχρι την σύνταξη , ή οι συνταξιούχοι Υπομηχανικοί , τους οποίους έβρισε σκαιότατα ο άσχετος .

Αλλωστε το βασικό χαρακτηριστικό δεν ήταν τα 3,5 ή 4 χρόνια , είναι οι εισαγωγικές εξετάσεις , το Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας και ότι είμαστε πάντα πάνω από τα 3 χρόνια και είχαμε και πτυχιακή εργασία . Ολα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της τριτοβάθμιας τα οποία ουδείς αμφισβήτησε ποτέ . Γιατί λοιπόν μπαίνει σε διαχωρισμούς και γράφει βλακείες για εμπειροτέχνες που δεν ισχύουν ? Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι απαξιώνει ο ίδιος τα επιχειρήματα του και τα ιδρύματα ? 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρθηκε σε 4ετής σπουδές σε ένα άρθρο διαχωρίζει τους απόφοιτους; Στοχευμένο άρθρο για την αδικία των Μηχανικών ΤΕ έγραψε ο άνθρωπος όχι για το ιστορικό της εκπαίδευσης στα ΤΕΙ.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

BAS η ουσία είναι ότι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που

  • κατατάσσονται στην κατηγορία 6 του εθνικού πλαίσιου προσόντων
  • εκπληρώνουν τις απαιτήσεις της συνθήκης της Bologna και του
  • ευρωπαϊκού πλαίσιου προσόντων
  • έχουν πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις προαναφερθείσες συνθήκες
  • υπάρχει επαινετή αξιολόγηση της ΑΔΙΠ

ΔΕΝ χαίρουν εισήγησης απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων που να απορρέουν από τον τίτλο και το πρόγραμμα σπουδών τους. 

Πρέπει να κινηθείτε κι εσείς νομικά. Υπάρχει ήδη η υπόθεση του κ.Σακελλάρη, δημιουργώντας έτσι νομικό προηγούμενο.

 

Επίσης όταν το κράτος θα κληθεί για τρίτη φορά να δώσει αποζημιώσεις σε αποφοίτους από τα δημόσια ταμεία, οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και δημόσιοι λειτουργοί που δεν προέβησαν στις απαραίτητες αλλαγές, διώκονται νομικά για κακούργημα.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο του Βαρελίδη θέτει τα πράγματα επί τον τύπο των ήλων απλά, καθαρά και άψογα τεκμηριωμένα. ......  +1000 από εμένα.

Ρε συ Bas για κάποιο λόγο έχεις κολλήσει στο ΄72 και μάλλον έχεις απωθημένο με τη Μοροπούλου, πρέπει να δεις μπροστά και να ξεκολλήσεις.

 

Υ.Γ. Η παραίνεση - αν μου επιτρέπεται - φιλικά και κυρίως συναδελφικά.

 

Edited by Alexios
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nα υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρώπη που ΔΕΝ ισχύει η συνθήκη της Bologna όπου ο πρώτος κύκλος σπουδών οδηγεί στα επ. δικαιώματα.

3cyclesystem_628987.png

Για μένα αυτά τα επ. δικαιώματα είναι άκυρα και αυτοί που εμπλέκονται πρέπει να ζητήσουν την βοήθεια της δικαιοσύνης.

Αν η Ελλάδα έδινε Bachelor στα 5 έτη (για τα πολυτεχνεία, που εν μια νυκτί έγιναν Master, χωρίς αλλαγή προγράμματος σπουδών) και 4 έτη για τις σχολές Μηχανικών ΤΕ (που έπρεπε να έχουν ΟΛΟΙ τα ίδια επ. διακαιώματα, βάση της συνθήκης Bologna) o πρώτος κύκλος πρέπει να αποδίδει για ΟΛΟΥΣ τα ίδια επ. διακαιώματα. Είναι παράνομο το Π.Δ. και όχι σύμφωνα νε την συνθήκης Bologna. Το Π.Δ.  είναι άκυρο βάση της συνθήκης της  Bologna γιατί δεν δίνει σε όλους τους προπτυχιακούς τα ΙΔΙΑ επ. δικαιώματα και πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι Μηχανικοί Τ.Ε. μπορούν ήδη να ετοιμάζονται για αγωγές και δικαστήρια.

Επίσης η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ευρώπης που ΔΕΝ ισχύει η συνθήκη της Bologna.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αλέξιε το +1 για το φιλικά και το συναδελφικά .

Ορθογραφικά σωστά τα γράφω όπως τα γράφω ... :roll::razz:

Για όσα έχει πει κατά καιρούς και έχει πει πολλά...

Στο άρθρο του Βαρελίδη έχω κολλήσει γιατί γράφει κυρίως για τους τελευταίους απόφοιτους , λες και θέλει να τους ξεχωρίσει από τους άλλους .

Δεν γράφει για όλο το σκηνικό που έχουμε από το 1973 . Αρα δίνει πατήματα σε διάφορους μωρούς...

Link to comment
Share on other sites

Οι Πολ. Μηχανικοί ΑΕΙ Bachelor (δηλαδή Μηχανικοί ΤΕ εδώ στην Ελλάδα) πρέπει να ζητήσουν τα αυτονόητα, όπως ο πρώτος κύκλος σπουδών να οδηγεί στα επ. δικαιώματα. Δεν υπάρχει Μηχανικός ΤΕ και Μηχανικός ΠΕ, γιατί όλοι είναι Μηχανικοί ΑΕΙ, δηλαδή επίπεδο 6ο (για τον πρώτο κύκλο σπουδών). Πρέπει όλοι να έχουν  τα ίδια επ. δικαιώματα.

Μην πέσετε στην παγίδα Μηχανικοί ΤΕ που αποδίδει η ΕΕΤΕΜ. Όλοι οι Μηχανικοί του πρώτου κύκλου τα ίδια επ. δικαιώματα.

  • Upvote 7
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το υπουργείο Παιδείας για τα ΕΔ Μηχανικών ΤΕΙ και άλλα συναφή.

 https://www.esos.gr/arthra/60380/ypoyrgeio-epaggelmatika-dikaiomata-mihanikon-tei-apofoitoi-tei-katataktiries-exetaseis

Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, bob mastoras said:

Το υπουργείο Παιδείας για τα ΕΔ Μηχανικών ΤΕΙ και άλλα συναφή.

 https://www.esos.gr/arthra/60380/ypoyrgeio-epaggelmatika-dikaiomata-mihanikon-tei-apofoitoi-tei-katataktiries-exetaseis

Συγγνώμη εχω χαωσει : αυτός δεν έλεγε ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στα Ε.δ των τει με αυτών του ΠΑ.Δα;  Και τώρα μας το γυρνάει και λέει ότι αν θελουμε παραπάνω ΕΔ θα πάμε για κατατακτηριες στο ΠΑ.Δα; Που και πάλι δεν θα είναι τα ίδια με αυτα των διπλωματούχων ; Επίσης : δεν αναγνωρίζει τα μάστερ ; Καλά μας δουλεύει; Και θα μπούμε ΤΕΕ και θα είμαστε τα πουτανακια των διπλωματούχων εν τελει ; Δηλαδή αυτό που θελανε εξαρχής στο ΤΕΕ; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.