Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

29 λεπτά πριν, shin0bi said:

Θα διαφωνήσω. Και ισοδυναμεί και είναι master και μάλιστα πλέον και επίσημα. Το ότι το ονομάζουμε δίπλωμα και όχι μάστερ δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει η συνθήκη.

Και ξαναρωτάω για το γενικό με κάθε καλή πρόθεση. Επειδή το ΕΜΠ ας πούμε δεν μου έδωσε τέτοιο παράρτημα (ή και οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα στην Ελλάδα), αν πάω και το ζητήσω γιατί το χρειάζομαι για δουλειά στο εξωτερικό τι θα γράφει;

Συνάδελφε, ισοσυναμεί με Master, δεν είναι Master. Έχεις παρουσιάσει Διπλωματική μετά από 5 έτη. Δεν έχεις παρουσιάσει Master-Thesis.
H Master-Thesis, είναι αποτέλεσμα 2 ετών εξειδίκευση. Στο EMΠ τελειώνεις Διπλ. Μηχανικός, αλλά έχεις πάρει όλα τα συγκοινωνιακά, αλλά έξω παρουσιάζεσαι σαν Δομοστατικός ή Structural engineering. Στο Master, έχεις 2 έτη αποκλειστικά μαθήματα Structural engineering, δηλαδή όλα τα μπετά, σιδηρές, μηχανικές κ.τ.λ.

Έξω γνωρίζουν την διαφορά του απλού Διπλώματος με το Master. Ένας που τελειώσε Master, θα τον ρωτήσουν τι Master-Thesis έχει και που έκανε Master. Θα ξέρουν ότι 2 χρόνια έκανε εξειδίκευση σε ένα θέμα.

Υπάρχουν πολλοί Μηχανικοί που τελειώνουν B.Sc. Πολ. Μηχανικοί αλλά εξειδικεύονται σε άλλον τομέα. π.χ. τα πεπερασμένα σε Master. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις ελπίδα με το απλό Δίπλωμα που έχεις κάνει δυο μαθήματα πεπερασμένα να χτυπήσεις κάποιον στα ίσια που έκανε 2 χρόνια μόνο εξειδίκευση πεπερασμένα (Master).

Δεν έχει σχέση το Δίπλωμα με το Master. Ναι μεν ισοδύναμα, αλλά όχι ίδια. Έχουν άλλη φιλοσοφία το καθένα και διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών.

Και αυτός που τελειώσε B.Sc. Πολ. Μηχανικός, έχει πρόσβαση στο επάγγελμα, άσχετα αν μετά έκανε εξειδίκευση στα πεπερασμένα (Master) και δεν συνέχισε με Master Structural engineering.

Mε λίγα λόγια το Master δίνει εξειδίκευση και ολοκληρώνει τις σπουδές και φυσικά ανοίγει τον δρόμο για ακαδημαϊκή καριέρα (Ph.D.). Kαι συνάδελφοι, η συνθήκη της Bologna οδηγεί στα 5 έτη με Master (3+2).

29 λεπτά πριν, shin0bi said:

Το ότι το ονομάζουμε δίπλωμα και όχι μάστερ δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει η συνθήκη.

Η συνθήκη δεν ισχύει ούτε για πλάκα. Άλλο πρόγρταμμα σπουδών το 3+2 και άλλο το Δίπλωμα. Δεν είναι το ίδιο. Όπως είπα ισοδύναμα, αλλά όχι ίδια. Αν σε ρωτήσουν θα πεις έχω Δίπλωμα. Δεν θα πεις έχω Master. Αν πεις έχω Master, θα σου ζητήσουν την Master-Thesis και το Master

master-certificate-cornell-ef-1-638.jpg?

 

Edited by Steelman
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επανέρχομαι για να κλείσω. Το ότι ελληνικό τμήμα δεν δίνει τίτλο Β.Eng δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη αναγνώριση. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει η συνθήκη της Μπολόνιας ότι σε 3 χρόνια παίρνεις μπάτσελορ. Κι αυτό γιατί δεν έχουν όλες οι χώρες ακριβώς το ίδιο σύστημα. Γι'αυτό εισάχθηκε το σύστημα των μονάδων , ώστε να γίνονται οι αντιστοιχήσεις. Εξ ου και το 180-240, που προφανώς αναγνωρίζει και τα 3 και τα 4 χρόνια και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ισχυρισμό σου περί ρητής αναφοράς. 

Τέλος, απλά διαβάζοντας το λινκ για το παράρτημα διαβάζω: The Diploma Supplement is designed to provide a description of the nature, level, context, content and status of the studies that were successfully completed by the individual named on the original qualification to which the supplement is appended. It should be free from any value-judgements, equivalence statements or suggestions about recognition. The Diploma Supplement provides a common structure to translate qualifications across the EU. It is a flexible, non-prescriptive tool which has been shown to save time, money and workload by an EU working party.

Το παραπάνω έρχεται και αυτό σε πλήρη αντίθεση για τη ρητή αναφορά που επικαλείσαι και πουθενά δεν αναφέρεται. Επίσης, να ένα τμήμα που αποκαλεί το πτυχίο μπάτσελορ

http://www.arch.uoa.gr/proptyxiakes-spoydes/pararthma-diplomatos-ects.html

Μπορείς να βρεις κι άλλα ψάχνοντας. 

Τέλος, το πτυχίο του ΕΜΠ είναι με κάθε επισημότητα master . Ο ισοδύναμος τίτλος είναι MEng και όχι ΜSc, που είναι αυτό που αναφέρεις και αναφέρεται  σε μεταπτυχιακές σπουδές.

 

Link to comment
Share on other sites

3cyclesystem_628987.png&key=0e83a7897b19

To Δίπλωμα του EMΠ είναι ισοδύναμο με Master. Δεν είναι όμως Master, γιατί αποφοιτάς με Δίπλωμα. Δεν έχεις μεταπτυχιακές σπουδές. Δηλαδή όταν σε ρωτήσουν στην συνέντευξη θα απαντήσεις έχω Δίπλωμα. Δεν θα απαντήσεις έχω Master.

 

13 λεπτά πριν, shin0bi said:

Το παραπάνω έρχεται και αυτό σε πλήρη αντίθεση για τη ρητή αναφορά που επικαλείσαι και πουθενά δεν αναφέρεται. Επίσης, να ένα τμήμα που αποκαλεί το πτυχίο μπάτσελορ

Αναγκαστικά προχώρησαν σε αυτό οι σχολές για να διευκολύνουν τα παιδιά που συνέχισαν τις σπουδές έξω (Master). H πολιτεία δεν αναφέρει πουθενά για πρώτο κύκλο σπουδών Bachelor. Δεν υπάρχει Π.Δ. ή ΦΕΚ που να ορίζει ότι τα ιδρύματα έχουν δύο κύκλους σπουδών που ο πρώτος οδηγεί σε Bachelor.

 

Edited by Steelman
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει συζητηθεί και σε άλλο θρεντ το θέμα. Και τα 2 είναι μάστερ.Άλλο το MEng (προπτυχιακό) και άλλο το MSc (μεταπτυχιακό) , αλλά είναι και τα 2 μάστερ και μάλιστα ισοδύναμα. Και μάλλον αναφέρεσαι σε MASc, που είναι η διαφορά της εξειδίκευσης.

Τέλος υπάρχει το ΠΔ 165/2000 και οι τροποποιήσεις του που ορίζουν την ελάχιστη τριετή εκπαίδευση σε εναρμόνιση της συνθήκης της Μπολόνιας, που είναι το ζητούμενο, και όχι κάποια ρητή αναφορά  σε τριετία (τα ίδια τα φυλλάδια που παραθέτεις αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανά χώρα) όπως λες που δεν απαιτείται πουθενά. 

Αυτά και καλημέρα.

Edited by shin0bi
Link to comment
Share on other sites

Συνάδλεφε, δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό ίδρυμα πρώτος κύκλος σπουδών με 3 έτη που να δίνει Bachelor και άλλα 2 έτη που να οδηγεί στο Master. Αλλιώς στο ΑΠΘ θα τελειώνες με Master in Construction Engineering, και όχι με φέιγ βολάν που λένε ότι έχεις Master. Aκόμη και αυτό το χαρτί αναφέρει απλά ότι το Διπλωμα αντιστοιχεί με Master.

Eίπαμε ισοδύναμο το Δίπλωμα με Master, δεν είναι όμως Master. Aν σε ρωτήσω τι τελειώσες θα μου πεις Διπλωματούχος. Άλλο η ισοδυναμία (που είναι ισοδύναμο).

Καλημέρα. Και προσοxή τι θα λέτε έξω. Αν πείτε Master, θα σας ζητήσουν την Master-Thesis και το γνήσιο Master certificate. Δεν είναι Ελλάδα έξω. Το Δίπλωμα δεν είναι Master λοιπόν, αλλά βέβαια ισοδύναμο.

2 λεπτά πριν, Modern Newton said:

Ε τα ίδια λέμε : bachelor + master = επαγγελματικά δικαιώματα. Απλά δεν γουστάρετε. Βγάλτε τα κόμπλεξ σας  

Δεν πρόκειται ποτέ στην Ελλάδα να δείτε την συνθήκη της Bologna, δηλαδή 3+2, όπου το Bachelor θα οδηγεί σε επ. δικαιώματα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι με το 3+2 θα έχει ο καθένας γνήσιο Master και όχι ισοδύναμο. Και τα δύο είναι 5 έτη σπουδών.

Προσοχή ξανά στα παιδιά που θα πάνε εξωτερικό. Το Διπλωμα είναι Δίπλωμα και όχι Master. Iσοδύναμο με Master (το οποίο έξω είναι ήδη γνωστό, αφού τα παλιά καλά γερμανικά Διπλώματα ή της Ελβετίας είναι και αυτά ισοδύναμα με Master). Αλλά η αναφορά είναι απλό Δίπλωμα και όχι Master.

 

 

 

 

Edited by Steelman
Link to comment
Share on other sites

Καλά, δεν θα επιμείνω άλλο. Προφανώς για σένα πρέπει να δίνεται μπατσελορ σε 3, όταν πουθενά (μα πουθενά όμως ) δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση ή ορισμός. 

Τώρα, πώς κάτι είναι ισοδύναμο με κάτι, αλλά δεν είναι κάτι μόνο εσύ το ξέρεις. Σου έγραψα και πριν τις διαφορές MEng, MSc και MASc. Είναι ΟΛΑ ΜΑΣΤΕΡ με κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τώρα, αν δεν θες να το δεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, georgios_m said:

Το μάστερ θίσις είναι η διπλωματική....

Δείξε μου μια ελληνική Master-Thesis...

Kαι για τα 3 έτη Bachelor και 2 έτη Μaster:

The basic framework is three cycles of higher-education qualifications. The framework[8] adopted by the ministers at their meeting in Bergen in 2005 defines the qualifications in terms of learning outcomes: statements of what students know and can do on completing their degrees. In describing the cycles, the framework uses the European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS):

  • First cycle: typically 180–240 ECTS credits (a minimum of 60 credits per academic year), usually awarding a bachelor's degree. The European Higher Education Area did not introduce the bachelor-with-honours programme, which allows graduates to receive a "BA hons. " degree (for example, in the UK, Australia and Canada) which (in the UK and Australia) may enable graduates to begin doctoral studies without first obtaining a master's degree.
  • Second cycle: typically 90–120 ECTS credits (a minimum of 60 ECTS per academic year), usually awarding a master's degree
  • Third cycle (doctoral degree): There is no concrete ECTS range, since the disciplines vary in length and comprehensiveness.

In most cases, it would take three to four years to earn a bachelor's degree and another one or two years for a master's degree. Doctoral degrees usually require another two to four years of specialization, primarily individual research under a mentor.

Edited by Steelman
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, georgios_m said:

Δηλαδή οι διατριβές των μεταπτυχιακών τους κάνουν ενώ οι διπλωματικές όχι; 

H Μεπτυχιακή εργασία είναι καθαρό Master. Έχει διάρκεια 2 έτη και συγκεκριμένη εξειδίκευση (Master στην σεισμική μηχανική για παράδειγμα).

Το ότι προσπαθώ σε ένα forum να πω τα αυτονόητα και βλέποντας την άγνοια ή την μη αποδοχή της συνθήκης της Bologna, δεν ξέρω αν μου προκαλεί γέλια ή νιώθω λύπη. Πόσο πίσω μείναμε τελικά...και δεν αναφέρομαι μόνο στα ακαδημαϊκά.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.