Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Ατσαλό είναι απόλυτα γραφικοί . Οι σχολές που ανέφερα ήταν Ανώτατες δεκαετίες πριν μετατραπούν σε πολυτμηματικά πανεπιστήμια , οπότε σίγουρα δεν είναι σωστή η σύγκριση .

Είναι ακριβώς το ίδιο με την μετατροπή των υπερδιετών τμημάτων των ΚΑΤΕΕ σε ΤΕΙ . Ιδιο επίπεδο , ίδια χρόνια σπουδών , ίδιος αριθμός μαθημάτων . Αλλαγή υπήρξε το 2001 , αλλά πάλι δεν θεωρήθηκαν ότι έγιναν πανεπιστήμια και για μένα εκεί υπάρχει μπέρδεμα . Όπως δεν είναι λογικό να πρέπει να κάνεις ισοτίμηση με κάτι που είναι το ίδιο σε χρόνο σπουδών και αριθμό μαθημάτων και επίπεδο προσόντων επειδή άλλαξε ο τίτλος και μιλάω για ΣΤΕΦ με τα νέα 4ετή τμήματα μηχανικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης που όπως είπα δεν θα μείνουν 4ετή παρά για κάποιους μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί και η συγχώνευση στην Θεσσαλονίκη .

Αλλωστε όλα τα γεωπονικά τει , γίνονται 5ετή , οπότε έτσι δικαιολογείται ότι κλείνουν τα παλιά και ιδρύονται νέα τμήματα επιπέδου 7 .

Τώρα για τις διδακτικές μονάδες , εδώ έχουμε γραφικούς που μιλάνε για τις ΑΣΥ , ξεχνώντας ότι ήταν 4ετείς σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Κάποιοι ψευτοελιτισμοί από κάποιους που δεν ξέρουν τι συνέβαινε , θα στηλιτεύονται .

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

12 ώρες πριν, BAS said:

1. Απαντώντας και στον Λάχανο θα έλεγα ότι τα ΕΔ Πανάρετου - Διαμαντοπούλου ήταν πολύ ισορροπημένα και δίκαια .

2. Σε γενικές γραμμές , εγώ θα ξεκίναγα κάπου εκεί που λέει το πόρισμα , αλλά τα μεταπτυχιακά , όπως και η εμπειρία , θα ανέβαζαν τα ΕΔ , τουλάχιστον στο τμήμα που θα αφορούσαν , αφού έχουμε όλοι την δυνατότητα και να διαβάζουμε και να εξελισσόμαστε . 

 

1. Το προσχέδιο Πανάρετου έκανε πολύ καλά τη δουλειά του  ............  καθυστέρηση. Οτι κάνει πάντα το υπουργείο παιδείας.

2. Αν αποδεχθείς το πόρισμα απλά τη πάτησες (εκτός κι αν ικανοποιείσαι με τα ψιχία που μοιράζει), τα υπόλοιπα δεν παίζουν διότι "κουμάντο" κάνει      το ΤΕΕ και δεν τα αποδέχεται.

 

Υ.Γ. Αναμένω ακόμα την άποψη του laxanos, αλλά δεν το βλέπω.

Edited by Alexios
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα BAS. Αν σκεφτούμε το ότι και ο τεχνολογικός τομέας των ΑΕΙ είναι ανώτατος τουλάχιστον τα τελευταία 17 χρόνια, τότε θεωρώ πως πρέπει να ακολουθηθεί ότι έγινε και για τις προαναφερθείσες σχολές. Το θολό τοπίο έγκειται στο ότι στον ιδρυτικό νόμο των ΤΕΙ δεν ήταν ξεκάθαρο ότι συναποτελούσαν την ανώτατη ή ήταν μέρος της ανώτερης εκπαίδευσης. Γινόταν μόνο αναφορά ως τριτοβάθμια εκπαίδευση, πράγμα που ξεκαθαρίστηκε το 2001 αναγνωρίζοντάς τα ως ΑΕΙ. Σκέψου ότι το κράτος ισοτίμησε ανώτερες σχολές (τα ΚΑΤΕΕ) με ανώτατες (ΤΕΙ), βέβαια την χρονική περίοδο που συνέβη αυτό, ήταν θολό το τοπίο ως προς την βαθμίδα κατάταξης των ΤΕΙ. Παρ'όλα αυτά, έστω μετά το 2001 έχουμε ισοτίμηση ανώτατων σχολών με ανώτερες. Στην περίπτωση του ΠΑΔΑ δεν υπάρχει καμία αναβάθμιση, καθότι βάσει νόμου ο τεχνολογικός και ο πανεπιστημιακός τομέας είναι 2 παράλληλοι τομείς που συναποτελούν την ανώτατη εκπαίδευση. 

Από την στιγμή που τα τμήματα του ΠΑΔΑ είναι 4ετή, αποδίδουν 240 ECTS και ανήκουν στο 6ο ΕΠΠ θεωρώ πως πρέπει να γίνει ισοτίμηση. Το τι θα γίνει στο μέλλον ως προς τα χρόνια φοίτησης και τα ECTS που θα αποδίδουν τότε, δεν αφορά το σήμερα. Από την στιγμή που τα τμήματα του ΠΑΔΑ έχουν λειτουργήσει έστω και μία μέρα με το προαναφερθέν πρόγραμμα σπουδών πρέπει να γίνει ισοτίμηση.

Σκέψου ότι την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 400.000  άνθρωποι χωρίς ενεργό το ίδρυμα αποφοίτησής τους και χωρίς καμία πρόνοια για αυτούς. Σε 20 χρόνια από τώρα κανείς δεν θα θυμάται τα ΤΕΙ και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

 

Edited by atsalovergas
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, διάβασα τις απόψεις όσων τοποθετήθηκαν επί του αρχικού μου ερωτήματος.

Ουσιαστικά ο @atsalovergas αναφέρθηκε σε πλήρη εδ ίδια με αυτά των αποφοίτων πολυτεχνείου,

ο δε @BAS είναι πιό πολύ της άποψης της απόκτησης ε.δ μέσω επαγγελματικής εμπειρίας.

Ο @Alexios, ο οποίος αναζητά με μεγάλη αγωνία την απάντηση μου, έχει εμμονή με τον κ. Μπαρδάκη.

Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε παραταξιακά, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σαν μηχανικός

είναι πάρα πολύ δυνατός. Δε μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί είναι εκτός θέματος.

Αρχικώς, έχοντας εκφραστεί και κατά καιρούς, θεωρώ, ότι ο θεσμός των ΤΕΙ είναι, πέραν από πατέντα, πλήρως αποτυχημένος.

Ζω και εργάζομαι σε πόλη που ζούσε απ το ΤΕΙ παράγοντας bar-tenders και σερβιτόρους για διάφορα μαγαζιά ή νησιά καθώς

και διατηρώντας μέχρι και σήμερα καθηγητές :shock: χωρίς καν διδακτορικό τίτλο!!!!!!!!! Όπως ζούσε η δική μου η πόλη,

δυστυχώς ζούσε όλη η επαρχία. Εισαγωγή σε σχολές μηχανικών με 3 στα μαθηματικά με 5 στη φυσική με διάθεση

για πολιτική καριέρα και κατανάλωση βότκας. 

Άρα, για να ξεκινήσω από το τι πρέπει να γίνει στο σήμερα,  θεωρώ δεδομένη την κατάργηση των ΤΕΙ  ή την συγχωνευσή τους σε λιγότερα-ουσιαστικότερα τμήματα καθώς και την εισαγωγή κατώτατων ορίων επιδόσεων για είσοδο σε πολυτεχνικές σχολές και αντίστοιχα, εναπομείναντα, ΤΕΙ. Δεν πλατιάζω, τα χω γράψει αλλού και δεν αφορούν το θέμα το ε.δ αυτών καθ' αυτών.

Όμως, υπάρχει το θέμα με του ήδη αποφοιτήσαντες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεν σήμερα ατύπως δε. Το θέμα είναι οτι οι απόφοιτοι ΤΕΙ όπως και πολυτεχνίων

έχουν μεγάλη διαφοροποίηση σε θέμα γνώσεων. Για παράδειγμα οι απόφοιτοι του λεγόμενου "μικρού πολυτεχνείου" δε νομίζω να έχουν σχέση, τηρούμενων των κατά εποχή αναλογιών, με τους απόφοιτους των χρονιών εισαγωγής στο δομικών έργων με 6000μόρια. Ή οι απόφοιτοι π.μ του δπθ με εισαγωγή στα 12500μόρια με τους αντίστοιχους που μπήκαν με 19000. Αρα, ερχεται και εδώ να προστεθεί η ανάγκη αυστηροποίησης των κριτηρίων εισόδου.

Στο δια ταύτα, δε θερώ τόσο κακό το κείμενο αν δοθεί η κατα τον @BAS δυνατότητα ανέλιξης ανάλογα με την δραστηριότητα.

Δεν μπορώ να δεχθώ την εξ αρχής κοινή αφετηρία καθώς είμαι σε θέση να γνωρίζω τη χαοτική διαφορά του μέσου απόφοιτου στην αφετηρία. Το τονίζω στην αφετηρία και ότι αναφέρομαι στον μέσο απόφοιτο κάθε ιδρύματος.

Απ την αλλη έχει ο καθείς δικαίωμα στην ανέλιξη και θεωρώ οτι θα πρέπει να μπορεί να ανελιχθεί μέσω της αποδεδειγμένης επαγγελματικής εμπερίας.

 

Υ.Γ Πριν γράψω μίλησα με φίλο απόφοιτο του τει έργων υποδομής και κατόπιν απόφοιτο π.μ εμπ μέσω κατατακτηρίων.

Στην ερώτηση μου σχετικά με το αν θεωρεί, έχοντας προσωπική άποψη και έχοντας βιώσει-δει τις διαφορές, οτι είναι δίκαιη και κυρίως κοινωνικά ασφαλής, η εξίσωση σε ε.δ στην αφετηρία,  η απάντηση που πήρα ήταν:

"Το 40-50% στο ΤΕΙ δεν ήξερε, δυστυχώς , να λύσει 2βάθμια  εξίσωση"

Δυστυχώς αυτό το 40-50% είναι αυτό που τραβάει την ιστορία προς κάτω! Και είναι αυτό που ΔΕΝ θα έπρεπε να βρεθεί

σε πανεπιστημιακό ίδρυμα όπως είναι τα ΤΕΙ...

 

Υ.Γ2 Για τα πάσης φύσεως κολέγια του εξωτερικού εχω πολύ χειρότερη άποψη. Άλλωστε, σημαντικό ποσοστό από κολέγια του κ@λου ποτέ δεν καταφέρνει

να περάσει τα μαθήματα αναγνώρισης σε ελληνικό πολυτεχνείο...

 

Υ.Γ 3 Τα down votes δεν τα εχω βάλει εγώ όπως θα υποψιαστείτε αρκετοί. Άλλωστε,  επι της ουσίας που είναι η ανάγκη θεσμοθέτησης 

ε.δ δεν διαφωνούμε νομίζω

 

 

 

Edited by laxanos
  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, laxanos said:

"Το 40-50% στο ΤΕΙ δεν ήξερε, δυστυχώς , να λύσει 2βάθμια  εξίσωση"

Δυστυχώς αυτό το 40-50% είναι αυτό που τραβάει την ιστορία προς κάτω! Και είναι αυτό που ΔΕΝ θα έπρεπε να βρεθεί 

σε πανεπιστημιακό ίδρυμα όπως είναι τα ΤΕΙ...

Φίλε laxanos είσαι όμως βέβαιος πως τα άτομα αυτά κατάφεραν να αποφοιτήσουν;

Τουλάχιστον στα χρόνια που ήμουν εγώ στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν τελείωσε ποτέ. Συμφοιτητής μου (που έχω ακόμα επαφές μαζί του) ο οποίος εγκατέλειψε την σχολή στο 3 έτος (δεν νομίζω να είχε περάσει ούτε το 1/3 των μαθημάτων) πήγε στην Αγγλία (Λίβερπουλ) και απ το πρώτο έτος πήρε υποτροφία.

Ορκωμοσία γινόταν κάθε 3-4 χρόνια για τους Μηχανικούς Δομικών

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θσ συμφωνήσω σε αρκετά με τον laxanos, σχετικά με τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ που ιδρύθηκαν σε όλη την χώρα για να "βολέψουν" καθηγητές και να δημιουργήσουν κομματικούς στρατούς. Δυστυχώς υπάρχει πολύ σαβούρα από αποφοίτους σχολών μηχανικών, πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Έχουν βγει μάλιστα και κατά καιρούς δημοσιεύματα, πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρ'οτι απόφοιτος σχολής πολιτικών μηχανικών, δεν παρακολουθούσε ποτέ μαθήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι "περνούσε" τα μαθήματα λόγω διαπλεκόμενων κομματικών συμφερόντων. Προσωπικά έχω τέτοια παραδείγματα φοιτητών-συνδικαλιστών από τα φοιτητικά μου χρόνια. Αυτό όμως είναι ευθύνη των πανεπιστημιακών, του υπουργείου παιδείας και όλων των ελληνικών κυερνήσεων, για την υπονόμευση της ποιότητας αποφοίτων, ασχέτως αν δε μιλάνε. Και πως να μιλήσουν, αφού εκλέχθηκαν από αποφοίτους που ήταν αφισοκολλητές και στηρίζουν τις πολιτικές τους καριέρες σε αυτούς.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα προγράμματα σπουδών των ιδρυμάτων, η συνθήκη της bologna, το ΕΠΠ που αποτελούν την βάση για την απόδοση επαγγελματικών προσόντων και δικαιωμάτων. Ακόμη και συνάδελφοι που κατέφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό κατόπιν αποτυχίας στο ελληνικό σύστημα εισαγωγής, με τα παραπάνω κρίνονται.

laxanos, πιο συγκεκριμένα η πρόταση της επιτροπής Γαβρόγλου, για τα ΕΔ των πολιτικών μηχανικών ΤΕ πως σου φάνηκε?

Μιας και οι 2 μας εντοπίζουμε το ίδιο πρόβλημα σχετικά με την ποιότητα των σημερινών αποφοίτων, θα ήσουν υπέρ των εξετάσεων από το ΤΕΕ για όλους τους μηχανικούς?

 

Aπό μέρους μου υπήρχαν καλές προθέσεις για το εγχείρημα, μέχρι που ξεκίνησε η ανακολουθία λόγων κι έργων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δημοσίους λειτουργούς (υπουργός, πρύτάνεις, καθηγητές,κ.ο.κ.). Υπάρχουν μάλιστα μαγνητοσκοπημένες ομιλίες του υπουργού, καθώς και άρθρα που είναι εμφανέστατες οι αντιφάσεις. Μάλιστα σε μία ομιλία του διατεινόταν πως εκβιάζεται. Πως να διατηρήσει κάποιος τις καλές του προθέσεις, όταν διάβαζε και διαβάζει τα παρακάτω και τα έργα είναι ακριβώς τα αντίθετα?

 

Παράθεση

 

14/09/2018 esos, Υπουργείο: -Τα πτυχία των ΤΕΙ είναι ισότιμα των Πανεπιστημίων.-  https://www.esos.gr/arthra/58857/ypoyrgeio-ta-ptyhia-ton-tei-einai-isotima-ton-panepistimion

12/12/2018 esos, Υπουργείο:-Το νέο Πανεπιστήμιο προσφέρει αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών και αποτελεί μία νέα οντότητα που θα αποκτήσει νέα διευρυμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τις ειδικότητες των Μηχανικών χωρίς καμία δέσμευση από τη νομοθεσία που ισχύει για τα ΤΕΙ.- https://www.esos.gr/arthra/60380/ypoyrgeio-epaggelmatika-dikaiomata-mihanikon-tei-apofoitoi-tei-katataktiries-exetaseis

 

πριν και μετά..jpg

Edited by atsalovergas
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο άνθρωπος -laxanos- δεν έχει προσωπική άποψη, συμφωνεί απόλυτα με τον Μπαρδάκη και εκφράζει μια απόλυτη αγωνία να τον υπερασπιστεί, εξ ου και τα περί δήθεν αναζήτησης μεγάλης αγωνίας τεκταινόμενα.

  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

10-20% των φοιτητών μου φαίνεται πιο λογικό. Σε όλα τα ΑΕΙ (πανεπιστήμια και ΤΕΙ ) υπάρχει ''σαβούρα'' .Το θέμα ειναι οτι υπάρχει ενα πλαίσιο που λέγεται ΕΠΠ .Αρα?

Αρα σύμφωνα με τα μαθηματικά ουσιαστικά η λύση ειναι αυτό το πράγμα.. 6+1 =7  στο ΕΠΠ . Θα μπορούσε να ήταν και η επαγγελματική εμπειρία. Δεν ειναι το πρόβλημα κανενος μηχανικου ΤΕ αυτο. Η δυνατότητα ισοτιμησης με μάστερ η εμπειρια ειναι το βασικό και η αρχική απόδοση σωστών ΕΔ σαν Τ.Ε. 

Εμενα ο κυριότερος προβληματισμός  δεν ειναι ο μπαρδάκης ούτε η ανακρίβεια οτι υπάρχουν καθηγητές ( πέρα των εφαρμογών και εμάς των ΕΕΠ-ΕΔΙΠ) χωρις Phd.

Ειναι τα λόγια μελών της επιτροπής Π.Μ: '' Eλα μωρέ τι παραπάνω θέλουν , δεν ηξεραν όταν περνούσαν οτι μπαίνουν σε σχολές χωρίς ΕΔ?''

Ενας κοσμήτορας του ΠΑ.Δ.Α είπε ''δεχτειτε αυτα και θα δούμε τι καλυτερο γίνεται με μαστερ''

Τέλος για να κλείσω και συγνώμη αν κούρασα. Οι ιδιοι που τοσο καιρό βγάλανε τις φήμες( που τελικά ίσχυαν 100%) λένε τώρα οτι το Ν/Σ που έρχεται ειναι πολυ βελτιωμένο και αναφέρει και την είσοδο στο Τ.Ε.Ε .  Οτι νέο έχω θα ενημερώσω

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο Μπαρδάκης δεν είναι απρόσωπος, εκφράζει σύσσωμο το ΤΕΕ με τις ευλογίες και την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση των Μοροπούλου Στασινού και Σπίρτζη. Το υπ. παιδείας είναι απλά θεατής υποτασσόμενο πλήρως στη κυριαρχία του ΤΕΕ. Για το λόγο αυτόν δεν υπάρχουν ελπίδες για κάτι θετικό, οπότε μη συνεχίζεις τη σπέκουλα για δήθεν βελτιώσεις και οτιδήποτε άλλο.

Edited by Alexios
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, Alexios said:

Ο άνθρωπος -laxanos- δεν έχει προσωπική άποψη, συμφωνεί απόλυτα με τον Μπαρδάκη και εκφράζει μια απόλυτη αγωνία να τον υπερασπιστεί, εξ ου και τα περί δήθεν αναζήτησης μεγάλης αγωνίας τεκταινόμενα.

Ο laxanos ούτε έχει δει ποτέ τον Μπαρδάκη ούτε έχει ιδέα περί των απόψεών του! Ούτε να υπερασπιστώ κανέναν έχω διάθεση ούτε βλέπω συντεχνιακά

το ζήτημα.  Oτι εκφράζω είναι προσωπική μου άποψη με βάση τα όσα έχω δεί με τα μάτια μου σε πανεπιστήμια, τεί, εργασία, κοινωνία κλπ.  Επίσης δεν διεκδικώ το αλάθητο

γιατί όπως λέει ο Ευθύμης και συνάμα η υπογραφή του @atsalovergas ....ξερω οσα ξέρω μπορεί να τα ξέρω λάθος...

 

Υ.Γ Απο την τοποθεσία σου, υποθέτω ότι για να έχεις τόσο θέμα επί προσωπικού με τον Μπαρδάκη ίσως σου χει φάει καμιά γκόμενα κάποια στιγμή.

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η εμμονή. 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.