Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Σου προκαλεί γέλωτα η πραγματικότητα ? Ε τότε έχεις πρόβλημα. Αυτή είναι η Ελλάδα. Θες να γίνουμε ΗΠΑ ή Αγγλία ? Μαζί σου. Αν θεωρείς ότι τα επ.δικαιώματα δεν έχουν σχέση με την υπάρχουσα αγορά κάνεις τεράστιο λάθος και βλέπεις τα πράγματα πάρα πολύ επιφανειακά.

Επίσης κατεύθυνση διαλέγεις μετά τα 3 έτη. Δηλαδή στα τελευταία 2 έτη ! Όχι μόνο στο τελευταίο, το οποίο εν τω μεταξύ δεν είναι μία σκέτη διπλωματική όπως λες αλλά έχει άλλα 6 μαθήματα.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε μην πολιτικοποιείς την κουβέντα. Μιλάμε για την συνθήκη της Bologna που ισχύει στην Ευρώπη και την μοναδική χώρα (Ελλάδα) όπου δεν εφαρμόζεται.

Και ναι συνέδελφε, με προκαλέι γέλωτα τo τι γίνεται στην υπάρχουσα αγορά. Τότε συνάδελφε να μην σπουδάζουμε καθόλου γιατί οι απόφοιτοι δεν απορροφούνται στην αγορά, άρα, σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα, τι τα θέλουμε τα πανεπιστήμια;

Συνάδελφε, άλλο 6 μαθηματάκια στην εξειδίκευση, άλλο 17 που έχει το Master.

Συνάδελφε 9 εξάμηνα και το τελευταίο διπλωματική. Ξέρεις τι είναι ο άλλος να πάρει Τομέα Μεταφορών και Διαχείρισης Έργων και μετά να στο παίζει δομοστατικός; Aσάφειες συνάδελφε και επικίνδυνα πράματα.

Άλλο 17 μαθήματα δομοστατικού και άλλο πάρτε συγκοινωνιακά, όλα τα τα εύκολα αέρα-πατέρα να τελειώσουμε, αλλά μετά έξω το παίζουμε ειδήμονες δομοστατικοί.

Λοιπόν συνάδελφε, χαίρομαι που λαμβάνεις μέρος στην κουβέντα, επικεντρώσου στο 3+2 (άσε τώρα τις HΠA, σε λίγο είμαι σίγουρος θα ακούσω και για ιμπεριαλιστές) και όπως βλέπεις και εσύ το 3+2 είναι 5 έτη με τα τελευταία μόνο εξειδίκευση.

Το ερώτημα είναι γιατί τόσο αντίσταση, ενώ έδειξα με επιχειρήματα ότι το 5ετές είναι ασαφές και όχι ολοκληρωμένο. Επίσης είναι χάσιμο χρόνου για κάποιον που θέλει να βγει έξω και να κάνει σοβαρό Master (γιατί όπως και να το κάνουμε πρέπει να σπουδάσω 5 χρόνια και μετά να κάνω άλλα 2 Master).

Edited by Steelman
Link to comment
Share on other sites

Αν η εξειδίκευση έχει μόνο 6 μαθηματάκια, τότε σημαίνει ότι η ύλη του δομοστατικού (όπως και όλων των άλλων τομέων) έχει ήδη καλυφθεί και ότι αυτά τα 6 μαθηματάκια είναι επιλογές ενδιαφέροντος και όχι μαθήματα εξειδίκευσης. Το αν ο τομέας δομοστατικής είναι πιο δύσκολος από τους άλλους είναι υποκειμενικό. Άλλος μπορεί να σου πει ότι τα υδραυλικά είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Η αντίσταση οφείλεται στο ότι ενώ ορθά επισημαίνεις αδυναμίες των σχολών, αντί να προτείνεις λύσεις για να αρθούν, τις χρησιμοποιείς ως επιχειρήματα για τη διάλυσή τους, χωρίς κάπως να εγγυάσαι ότι στο 3+2 τα προγράμματα θα είναι πιο ουσιώδη και δε θα περιέχουν και πάλι φιλοσοφία περί μηχανικού.

Επίσης στο ότι ενώ το θέμα μας είναι τα "ΤΕΙ", αντί να πάρεις μια θέση για την αναγνώριση των πτυχίων τους, παίρνεις θέση για τα πτυχία των πολυτεχνείων και από αυτά μόνο των πολ/μηχ, και από αυτά μόνο συγκεκριμένων κατευθύνσεων.

 

Edited by georgios_m
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με το 3+2 που περιγράφει εγώ αν ήμουν ΤΕΙ θα απαιτούσα περισσότερα επ.δικ. από τα πολυτεχνεία. Δηλαδή ένας απόφοιτος των δομικών έργων είναι πολύ καλύτερος στα δομοστατικά από έναν Π.Μ. που έχει κάνει 3+2 όπως το λες.

Link to comment
Share on other sites

Επιμενω να δειτε αυτο.Μια απλη εγγραφη θελει και τιποτα αλλο. Δεν απαιτειται πληρωμη για να ακουσετε τη συζητηση (επιλεγω ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ).

https://www.nblearning.org/Education/ViewAsset2.aspx?lang=el-GR&assetID=129514

Θεμα:

"Βιβλιοπαρουσίαση: Η αναγνώριση αλλοδαπών ακαδημαϊκών διπλωμάτων'

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Steelman said:

Συνάδελφε 9 εξάμηνα και το τελευταίο διπλωματική. Ξέρεις τι είναι ο άλλος να πάρει Τομέα Μεταφορών και Διαχείρισης Έργων και μετά να στο παίζει δομοστατικός; Aσάφειες συνάδελφε και επικίνδυνα πράματα.

Επειδή αναφέρθηκε και πιο πάνω, Τομέα δεν επιλέγεις στο 9ο εξάμηνο και ούτε αυτός έχει 6 μαθήματα εξαμήνου. Τομέα διαλέγεις στο 7ο εξάμηνο, παρακολουθείς 13 συνολικά μαθήματα στα 3 εξάμηνα και, ναι, στο 10ο εξάμηνο προβλέπεται μόνο η εκπόνηση της διπλωματικής.

 

Γενικά, αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό που αναπτύσσεις και με βρίσκει σύμφωνο ως προς την αποσαφήνιση του κάθε ρόλου. Κάποιος που έχει επιλέξει Γεωτεχνικό τομέα δεν μπορεί να το παίζει ειδήμονας Δομοστατικός, αλλά ούτε και το ανάποδο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι για να σηκώσεις διώροφη οικοδομή στην Ελλάδα χρειάζεσαι Τομέα Δομοστατικού. Δεδομένου ότι στοιχεία του 3+2 υπάρχουν σε ένα βαθμό στα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών, δηλαδή τα περισσότερα, εάν όχι όλα, μαθήματα κορμού βγαίνουν μέχρι το 6ο, βαριά 7ο εξάμηνο, και μετά υπάρχουν μαθήματα Τομέα, δεν θα επιτυγχάνονταν παραπλήσια αποτελέσματα εάν απλά αναγράφονταν ο Τομέας εξειδίκευσης στο Δίπλωμα;

πχ Διπλ. Δομοστατικός Πολ.Μηχ. ΑΠΘ ή Διπλ. Γεωτεχνικός Πολ.Μηχ. ΑΠΘ

 

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει μόνο για το ΕΜΠ.

Edited by ekechagi
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, ekechagi said:

δεν θα επιτυγχάνονταν παραπλήσια αποτελέσματα εάν απλά αναγράφονταν ο Τομέας εξειδίκευσης στο Δίπλωμα; πχ Διπλ. Δομοστατικός Πολ.Μηχ. ΑΠΘ

Όχι αλλαγή στα ονόματα θα προκύψουν προβλήματα. 'Ένα ενδεικτικό ειδίκευσης ή μία σημείωση σε diploma supplement αρκεί. 

Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, ted78 said:

@KF, Επειδή είναι ενοχλητικοί, δε θέλω να δώσω το mail μου. Αν μπορείς δώσε μια σύντομη περίληψη.

Επιγραμματικα  δυο πραγματα.

1) Η διαδικασια "επαγγελματικα δικαιωματα" πρεπει να μην ειναι μονο συνεπεια της διαδικασιας "επιστημονικα δικαιωματα" .

2) Δεν υπαρχει αναγνωριση πτυχιου εξωτερικου αν καποια ετη εγιναν στην Ελλαδα (βλ. ιδιωτικα κεντρα) και τα υπολοιπα εξω.Πρεπει ολα τα ετη να εγιναν εξω.

  • Thanks 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Γιατί όλες οι συζητήσεις περί τομέων αφορούν τομείς των Πολιτικών Μηχανικών; Μιλήστε και για καμια άλλη ειδικότητα!

Πάντως έχει πλάκα γιατί τώρα το αγαπημένο θέμα πέρασε σε νέο επίπεδο! Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι πολιτικοί μηχανικοί διδάσκονται μόνο στατική, άρα να υπογράφουν μόνο στατικά. Τώρα ξαφνικά ανακαλύψαμε την πιθανή ανεπάρκεια και στα στατικά, λόγω του ότι οι άλλες εξειδικεύσεις αποτελούν οδούς διαφυγής για να τα γλιτώσεις!

Θα πρότεινα σε πρώτη φάση να ξεκινήσουμε πιλοτικά το χωρισμό μέσα στο φόρουμ, δηλώνοντας πλέον ο καθένας τον τίτλο της εξειδίκευσής του και απαγορεύοντας τη συμμετοχή σε θρεντ που δεν είναι του τομέα σου, για να μη μπορεί ο συγκοινωνιολόγος να το παίζει ειδικός στα δομοστατικά. Πρώτα όμως πρέπει να βρούμε και τι εξειδίκευση έχει τελικά ο καθένας γιατί σε μερικά τμήματα πχ της πάτρας δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ορισμένων τομέων.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.