Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

38 λεπτά πριν, georgios_m said:

. Ο ρόλος του καθενός δεν αλλάζει, απλά αναβαθμίζεται η ονομασία του (του ρόλου). Είναι σα να πεις ότι ο λοχίας από οπλίτης να λέγεται κι αυτός αξιωματικός. Αλλά ο ρόλος του στη μονάδα να παραμείνει οπλίτης. 

Θυμάμαι πάντως σκεπτικό απόφασης του ΣτΕ που αναφερόταν σε ΕΔ αποφοίτων ΤΕΙ στο οποίο έλεγαν ότι δεν είναι δυνατό να είναι τα ίδια με αυτά των πανεπιστημιακών σχολών γιατί είναι άλλος ο σκοπός ύπαρξης τους. Νομίζω ότι αυτό ήταν γύρω στο 2005 άρα μετά την ένταξη στην ανώτατη εκπ. Αυτό το σκεπτικό ακυρώνεται, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή πλέον.

Ακόμα αν ο απόφοιτος  του τεχνολογικού πανεπιστημίου Κύπρου μπορεί με 4ετείς σπουδές να γραφτεί στην ΕΤΕΚ θα μπορεί μετά να μεταφερθεί και στο ΤΕΕ (πχ με ΣΑΕΠ) Θα δούμε φάμπρικα τέτοια πιθανόν. Ίσως καταλάβουν κάποιοι ότι ο διαχωρισμός αυτός δεν έχει νόημα με ένα 4 + 1,5

Στο δημόσιο υπάρχει η διάκριση ΠΕ  και ΤΕ. Εκεί σίγουρα δεν είναι ονοματολογία το αν τελείωσες ΠΑΔΑ η τα ΤΕΙ από τα οποία προήλθε. Έχει ουσιαστικές επιπτώσεις. Και αν στην πολεοδομία ο προϊστάμενος πχ είναι από το ΠΑΔΑ η αίσθηση για υπαξιωματικούς και αξιωματικούς θα ... αμβλυνθεί ίσως. 

Edited by bob mastoras
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

21 λεπτά πριν, bob mastoras said:

γιατί είναι άλλος ο σκοπός ύπαρξης τους.

πράγματι, πολλά μπορεί να άλλαξαν στην τεχνολογική εκπαίδευση αλλά η συγκεκριμένη θεωρία όχι. 

τις προάλλες, σε συζήτηση επί του νομοσχεδίου, πολιτικός (ο κακλαμάνης συγκεκριμένα) σχολίασε ότι έτσι καταργούμε την τεχνολογική βαθμίδα. 

το πρόβλημα λοιπόν της αλλαγής αυτής της θεωρίας είναι το ποιός θα αναλάβει την τεχνολογική βαθμίδα. προφανώς τα ΤΕΙ δε μπορούν να έχουν το προνόμιο να αναβαθμιστούν σε διπλού ρόλου ιδρύματα (πανεπιστημιακά και τεχνολογικά). θα διαλέξουν ή το ένα ή το άλλο, ή αν τα θέλουν και τα δύο, να έχουν και τα πολυτεχνεία το ίδιο προνόμιο. αν τα ΤΕΙ θέλουν μόνο πανεπιστημιακό ρόλο, τότε ο ρόλος της τεχνολογικής εκπαίδευσης πρέπει να περάσει αποκλειστικά στα ΙΕΚ (πρακτικά έχει γίνει ήδη) και από τα ΤΕΙ άλλα να γίνουν σταδιακά πανεπιστήμια αλλά να είναι μόνο αυτό και άλλα ΙΕΚ και να είναι μόνο αυτό.  

Αν ξεφύγουμε λίγο από αυτό το φόρουμ που είναι φόρουμ μηχανικών και πάμε στην κοινωνία, δε ξέρω αν όλοι οι φοιτητές/απόφοιτοι τεχνολογικού τομέα εμφορούνται από τόση αγάπη στο επάγγελμα του μηχανικού ή αν η επιλογή τους ήταν μια δουλειά με εφαρμοσμένο - εργαστηριακό χαρακτήρα που είναι και πιο εύκολα αξιοποιήσιμη στην αγορά εργασίας. Και να θέλουν καλύτερη κατοχύρωση ως τεχνικοί παρά ως μηχανικοί.

Edited by georgios_m
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μας ενδιαφέρει ο τεχνολογικός τομέας. Η κουβέντα έχει να κάνει με επ. δικαιώματα Μηχανικών ΠΕ.

 

Edited by Steelman
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία τι θέλει ο καθένας. Όταν κάποιος σπουδάζει σε ΑΕΙ Μηχανικός τελειώνει μηχανικός. Για να βγει τεχνικός υπάρχουν ΕΠΑΛ, ΙΕΚ κτλ για αυτό το σκοπό.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά. Υπάρχει ο ισόβιος πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ που για να μην χάσει το μαγαζάκι του σαμποτάρει κάθε προσπάθεια λύσης του προβλήματος.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Κι όχι μόνο. Τον καιρό ίδρυσης του ΠΔΑ έβλεπα στη γύρω περιοχή αφίσες παρατάξεων που έλεγαν ότι χάνεται ο ιδιαίτερος ρόλος των σχολών τους. Δηλαδή το θέλουν κάποιοι να θεωρούνται "κατώτεροι" για να βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά. Ή άλλοι διαμαρτύρονται ότι με τις συγχωνεύσεις καταργούνται εξειδικεύσεις που δε τις έβγαζαν τα πολυτεχνεία και τώρα θα χαθούν μέσα σε τίτλους - απομιμήσεις που στον εργοδότη δε θα σημαίνουν τίποτα.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Καλά μιλάς τώρα για παρατάξεις των 2 ατόμων κ θες σοβαρή απάντηση;

Όπως κ να έχει σπουδάζεις σε ΑΕΙ μηχανικός είσαι μηχανικός. Όλα τα άλλα...

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συνάδελφοι, η κουβέντα έχει να κάνει με τα επ. δικαιώματα Μηχανικών Π.Ε. Και διαβάζω για τεχνικούς...
Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα. Αν θέλετε θέματα τεχνικών ανοίξτε το κατάλληλο thread.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι Σταύρο, δεν ήταν από αυτές των δύο ατόμων... 

Steelman μήπως να ανοίξεις εσύ το νέο thread? (πήγαινε στην αρχή να δεις το αρχικό ερώτημα του παρόντος)

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.