Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατί έχουμε καμια αλληλεπίδραση με το σύλλογό μας νομίζεις;

όπως κι αυτό που είπες για δικαιώματα που "καταφέραμε" να έχουμε, τα δικαιώματα υπήρχαν πριν από εμάς, εμείς το μόνο που καταφέραμε είναι να πάμε σε αυτά, δε βρήκαμε κάποιο τρόπο να τα φέρουμε σε εμάς.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

@stayros

Δεν θα καθίσω να σου κάνω ανάλυση του τμηματός μου αλλά σου λέω ότι καμία σχέση αυτά που θα διδαχθούν οι νέοι του ΠΑΔΑ με το Εργων Υποδομής του ΤΕΙ ΑΘ. Τώρα εσύ θέλεις να βρεις τίτλους που να σου είναι αρεστοί για την ματαιοδοξία που μας δέρνει όλους , όμως υιοθετώντας του τίτλους που εφευρίσκεις στην ουσία καταργείς τον τίτλο του πτυχίου σου κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είσαι περήφανος.

 

@georgios_m

Τίποτα δε νομίζω, εκφράζω ένα παράπονο  για τα μικρά αδερφάκια σας(εμείς) που συνυπάρχουμε, συνεργαζόμαστε, αλληλεπιδρούμε όλοι μαζί εκεί έξω στον χώρο που λέγεται αγορά, εξωτερικό πεδίο, πελάτες, δουλειά, έργα και νοείται ότι είναι προσωπικές μου απόψεις.

 

Δεν αντιλέγω ως προς τα δικαιώματά σας, όμως και εμείς με άλλα δικαιώματα μπήκαμε και με άλλα δικαιώματα βγήκαμε και το γνωρίζεις καλά αυτό. Αξίζουμε μία αναγνώριση όχι όμως το πόρισμα που έβγαλε η επιτροπή, το γνωρίζετε και εσείς ότι είναι άδικο τώρα στη δύση των σχολών μας.

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω ότι δεν υπάρχουν πλέον Μηχανικοί Υποδομής και Μηχανικοί Δομικών Έργων (και δεν υπάρχουν βέβαια και επ. δικαιώματα για τα τμήματα αυτά).

Γενικά για τους Μηχανικούς ΤΕ ΔΕΝ υπήρχνα ΠΟΤΕ επ. δικαιώματα.

Edited by Steelman
Link to comment
Share on other sites

Steelman  έχεις δίκιο , θα βγουν(αν βγουν) μετά το σχέδιο Αθηνά γύρω στα 150-200 άτομα πανελλαδικώς με τίτλο πολ. μηχ. ΤΕ και οι της ΑΣΠΑΙΤΕ εκπαιδευτικοι πολ. μηχ. Σιγά τα ωά, σαράντα χρόνια Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής βγαίναμε και τώρα τελευταία βγήκαν και κάποιοι μορφολογίας και αναστήλωσης

Link to comment
Share on other sites

το "καμία σχέση" σημαίνει πολύ καλύτερα ή πολύ χειρότερα; 

ως προς το β', εγώ από την πλευρά μου βλέπω αγγελίες να ζητούν μηχανικό ΤΕ και όχι ΠΕ, οπότε πατσίζουμε. Καθένας έχει τις ευκαιρίες του, τα προβλήματα δημιουργούνται όταν προσπαθείς να ξεφύγεις από το ρόλο σου. Οι σχολές δεν είναι ανώτερες και κατώτερες απλά καθεμιά έχει τη δική της εργασιακή σχέση και το να τη διατηρήσει ίσως είναι μάλλον για το δικό της καλό. 

Edited by georgios_m
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

είναι πασιφανές οτι εννοω πολύ καλύτερα

 

ως προς το β'.......(κάνεις πολλές επεξεργασίες και δε σε προλαβαίνω) Εγω στις αγγελίες βλέπω οι περισσότερες θέσεις είναι για ΠΕ, όχι για ΤΕ, δηλαδή μια αναλογία 2/10 για ΤΕ αλλά δεν έιναι εκεί το θέμα μας.....Το θέμα μας είναι είναι τα επ. διακιώματα για την εξάσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και όχι για υπάλληλος σε μια εταιρεία,ΔΕΚΟ κλπ. 

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

@Pallaks δεν ξέρω ειλικρινά τι διαβάζεις. Ο απόφοιτος του ΠΑΔΑ είναι ΠΜ ΠΕ. Ο απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είναι ΠΜ ΤΕ. Ο απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά πλέον θα είναι ΠΜ ΤΕ του ΠΑΔΑ. Δεν υπάρχει ούτε μπέρδεμα, ούτε ματαιοδοξία, ούτε σφετερισμός τίτλων. ΤΕ πριν και μετά. Απλά το ίδρυμα δεν μπορεί να αναφέρεται σε κάτι που άλλαξε όνομα. Και όπως ανέφερα σε όσες σχολές έγιναν αλλαγές στην ονομασία, οι παλιοί απόφοιτοι αναφέρουν το ΝΕΟ ίδρυμα.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Stayros πραγματικά πιστευώ ότι έχεις εμμονή με τίτλους που θα ήθελες να είχες ενώ δεν έχεις. Όχι συνάδελφε δε γράφουμε τέτοιες αρλούμπες στις σφραγίδες μας, γράφουμε την ιδιότητα του πτυχίου μας και δεν αναφέρει ΠΜ που νομίζεις εσύ, πολιτικών δομικών έργων ή πολιτικών έργων υποδομής  αναφέρει και κουράστηκα, μόχθησα, στερήθηκα για να το πάρω στην ώρα μου. Αν οικιοποιούμουν τίτλους που δεν τους κατέχω δεν θα έβλεπα καμία από δουλειά από συναδέλφους ΠΕ. Τώρα εσύ γράψε ότι θέλεις στη σφραγίδα σου αλλά εγώ θέλω να είμαι σωστός αρχικά στους πελάτες που με εμπιστεύονται και έπειτα σε συναδέλφους που διαβάζουν την δουλειά μου. 

Υπενθύμιση: Το θέμα μας είναι επ. δικαίωματα και εδώ πρέπει να δώσουμε βάση, όχι wannabe τίτλοι, όχι bolognies και δε ξέρω τι άλλο. Αν θες άνοιξε άλλο θέμα και τοποθετήσου εκεί, σε λίγο καίρο θα ανέβει ένα σχέδιο νόμου που αφορά και ορίζει το επαγγελματικό μέλλον των Δ.Ε και Ε.Υ. και είναι πολύ σοβαρό αυτό για εμάς. Προσπάθησε να κατανοήσεις τη σοβαρότητα του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη σε ποια χρονιά έχεις μείνει; Μετά το σχέδιο Αθηνά ο επίσημος τίτλος για όλους είναι Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ. Προτού λοιπόν κατηγορήσεις κάποιον για ματαιοδοξία καλύτερα να είσαι πλήρως ενημερωμένος πρώτα.

  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.