Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Εντάξει Stayro πίστευε αυτό που θες να πιστεύεις εσύ. Μην αναφέρεις εδώ τίτλους όμως σε θερμοπαρακαλώ πολύ. Άνοιξε ένα νέο θέμα και εκεί ευχαρίστως να τοποθετηθούμε όλοι μας.

Γιώργο ποιές δηλώσεις αναφέρεις; Εγώ μιλώ για την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής και της νομοτεχνικής επεξεργασίας του.

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σποραδικές δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς με το γνωστό μυστήριο ύφος του, σαν αυτή ας πούμε:

"Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας"

 

Link to comment
Share on other sites

νόμιζα κάτι πιο φρέσκο....αυτές ήταν κάποιες άτυπες δηλώσεις  πρόπερσυ που αφορούσαν τους νεους φοιτητες που θα περάσουν στο ΠΔΑ σε σχέση με παλιούς αποφοίτους των άλλων δυο ιδρυμάτων που καταργήθηκαν.

Εγώ αναφέρομαι στην επίσημη γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου στις 12/12/2018 εδώ για τους Δομικούς και τους Υποδομής.

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, pallaks said:

ΒΑS δε καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα μετά από 20-30 χρόνια το τι θα γράφω στη σφραγίδα, αυτό που τελείωσα όταν το τελείωσα. Οι υπομηχανικοί αυτό έγραφαν και καλά έκαναν, όπως και εσύ γράφεις αυτό που τελειώσες φαντάζομαι. Είναι νομοθετικά κατοχυρωμένοι τίτλοι και δεν αλλάζουν. Δε μπορώ να δηλώνω ιδρύματα που δεν έχω τελειώσει. Το θέμα μας είναι τι θα γίνει με τα επ. δικαιώματα, που είναι δίκαιο αίτημα, ασχέτως αν μερίδα συναδέλφων με το που έγινε το ΠΔΑ τα ξέχασαν και άρχισαν να ζητούν ισοτιμήσεις, τίτλους. Όμως στη περίπτωση του παν. Θεσσαλίας δεν είδα κανέναν να βγαίνει να ζητά ισοτίμηση με το τμήμα ενέργειας και περιβάλλοντος.

Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε .

Την δεκαετία του 80 υπήρξε μία χαζή προσπάθεια του τεε να βάλει διαφορετικά σχήματα σφραγίδων μεταξύ διπλωματούχων , υπομηχανικών , τεχνολόγων μηχανικών , η οποία κατέπεσε τελικά . Ετσι όλοι πήραμε τον τίτλο του πτυχιούχου μηχανικού τε και τον Α.Μ. της ΕΕΤΕΜ , η οποία από ΠΕΠΥ έγινε ΠΕΠΥΤΕΜ και μετά ΕΕΤΕΜ .

Αρα όλοι οι παλαιοί αλλάξαμε τίτλο σύμφωνα με αυτόν που είχαν οι πτυχιούχοι των τμημάτων μας , τα τελευταία χρόνια . Αυτό έγινε γιατί οι νόμοι έδιναν ισοτιμία ακαδημαϊκή και επαγγελματική μεταξύ των παλαιών σχολών και των νεότερων .

Ακριβώς το ίδιο κάνουν και οι πτυχιούχοι των ΑΣΟΕΕ , ΑΒΣΠ , ΑΒΣΘ , που γράφουν πτυχιούχοι ΟΠΑ . ΠΑΠΕΙ , ΠΑΜΑΚ . Και είναι λογικό γιατί και εδώ έχουμε συνέχεια και μετεξέλιξη του ίδιου ιδρύματος , στο ίδιο επίπεδο και αντικείμενο .

Στην περίπτωση μας όμως έχουμε ΤΟ ΤΕΛΟΣ . ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΕΙ . ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟ ΙΔΡΥΜΑ , με το οποίο θα υπάρχει ισοτιμία , όπως έγινε με τις ΑΣΥ και τις ΑΣΤΕΜ και με τις ΣΤΕΦ .

Εδώ έχουμε δύο νέα ιδρύματα , που είναι σε άλλο κομμάτι της εκπαίδευσης , χωρίς ισοτιμία , αντίθετα με κατατακτήριες για τους πτυχιούχους και μόνο για ορισμένους από τους φοιτητές θα υπάρχει μία διαδικασία προαιρετική με επιπλέον μαθήματα για να πάρουν πάλι ένα 4ετές πτυχίο 240 ΔΜ , ακριβώς όσες έχουν με το πτυχίο ΤΕΙ .

Αλλά για τους υπόλοιπους , όπως και για το τμήμα μου , το ΤΕΛΟΣ είναι οριστικό , χωρίς καμία εναλλακτική για τους πτυχιούχους και με αστεία εναλλακτική για ορισμένους από τους φοιτητές , οι οποίοι θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ του πτυχίου ΠΜ ΤΕ με τα κουτσουρεμένα δικαιώματα και να κάνουν επιπλέον μαθήματα για να πάρουν ένα πτυχίο Περιβαντολλόγου με ανύπαρκτα ΕΔ και χωρίς τον τίτλο του Μηχανικού και πάλι με 4ετές πτυχίο...

Μιλάμε για τον ορισμό της αστειότητας .

Αλλά ξαναλέω ο πτυχιούχος ΠΜ ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας , που πήρε το πτυχίο του πριν 2-3-5 χρόνια , σε ποια σχολή θα απευθύνεται όταν χρειάζεται κάποιο πιστοποιητικό ? Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ? Και μετά από 10 χρόνια , θα είναι πτυχιούχος ενός τμήματος που καταργήθηκε χωρίς διαδοχή ? Εχει γίνει αυτό άλλη φορά ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Γαβρόγλου κάνει δηλώσεις που βοηθάνε στο να ψηφίζουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας . Τίποτα πιο σοβαρό .

Τα δύο νέα πανεπιστήμια , ανήκουν στον πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης εκπαίδευσης , άρα σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει το ΣτΕ δεν έχουν καμία σχέση με τα τει .

Ετσι το πτυχίο τους , ακόμα και αν είναι 4ετές θα μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα με κάποια διαδικασία , ανάλογη με αυτή ενός μπάτσελορ του εξωτερικού , καθότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που έχει βάλει το τεε . Δηλαδή πλήρης φοίτηση σε πανεπιστημιακό ίδρυμα , σε σχολή μηχανικών , με πρόγραμμα σπουδών μηχανικού κλπ .

Αλλωστε η παρουσία του κ. Μουτζούρη , πρώην πρύτανη του ΕΜΠ , ως προσωρινού πρύτανη του ΠΑΔΑ , ακριβώς σε αυτή την διαδικασία αποσκοπεί .

Απλά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει από την στιγμή που θα ψηφιστεί και το ΔΙΕΠΑΘΕ .

Αλλά μετά θα ακολουθήσουν οι εκλογές και μετά τις εκλογές θα φανεί ξεκάθαρα η κατάσταση .

Θα έχουμε 5000 πτυχιούχους Π,Μ. Δομικών Εργων , που ασκούν ΕΕ και οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου θα λιγοστεύουν και που θα  πρέπει να αποκτήσουν ΕΔ , ώστε να πληρωθεί η απόφαση του ΣτΕ ότι δεν υπάρχουν ΕΔ .

Εδώ όμως θα έχουμε και διάφορα άλλα νομικά θέματα , που ίσως ανακύψουν .

Ισως δεν έχει και νόημα η διαδικασία με το τεε πλέον , το οποίο είναι σε κάποια σημεία παράνομο , αν δούμε τι ακριβώς παίζει με το ΓΕΩΤΕΕ και το ΟΕΕ σε σχέση με την άσκηση του επαγγέλματος .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, BAS said:

Αλλά ξαναλέω ο πτυχιούχος ΠΜ ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας , που πήρε το πτυχίο του πριν 2-3-5 χρόνια , σε ποια σχολή θα απευθύνεται όταν χρειάζεται κάποιο πιστοποιητικό ? Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ? Και μετά από 10 χρόνια , θα είναι πτυχιούχος ενός τμήματος που καταργήθηκε χωρίς διαδοχή ? Εχει γίνει αυτό άλλη φορά ?

Αν το τμήμα αποφοίτησης απορροφήθηκε από το παν. Θεσσαλίας σε αυτό θα απευθυνθεί, που αλλού; Κάποια Γραμματεία θα οριστεί ως υπεύθυνη. 

Οι παιδαγωγικές ακαδημίες δεν καταργήθηκαν χωρίς διαδοχή; 

Edited by bob mastoras
Link to comment
Share on other sites

Οχι οι παιδαγωγικές ακαδημίες δεν καταργήθηκαν χωρίς διαδοχή . Δημιουργήθηκαν τα παιδαγωγικά τμήματα στα πανεπιστήμια και ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πτυχιούχοι των ακαδημιών πέρασαν διαδικασία ισοτίμησης με διάφορα κριτήρια εμπειρίας κλπ . 

Εδώ έχουμε σχολές με ιστορία 70 χρόνων που καταργούνται χωρίς διαδοχή . 

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, BAS said:

ο πτυχιούχος ΠΜ ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας , που πήρε το πτυχίο του πριν 2-3-5 χρόνια , σε ποια σχολή θα απευθύνεται όταν χρειάζεται κάποιο πιστοποιητικό ? Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ? Και μετά από 10 χρόνια , θα είναι πτυχιούχος ενός τμήματος που καταργήθηκε χωρίς διαδοχή ? Εχει γίνει αυτό άλλη φορά ?

Σε πρώτη φάση απευθύνεσαι σε ΚΕΠ και θα τη βρουν την άκρη μόνοι τους. Τα αρχεία μπορεί να μεταφερθούν και στο υπουργείο. Γιατί δεν είναι μόνο τα πτυχία και οι βαθμοί των αποφοίτων αλλά κι ένα σωρό άλλα πράγματα πχ αποδοχές εργαζομένων και τέτοια. Για τα πάντα υπάρχει νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ ανανέωση διπλώματος πας να κάνεις στο κεπ και μέχρι να σου έρθει , έχει έρθει ο καιρός να ξανακάνεις ανανέωση...:mrgreen:

Ευτυχώς που απέχουμε κάποια χρόνια από αυτό τον μπελά ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.