Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Steelman γιατί δεν μας αφοράν;

Eπίσης τι μας νοιάζει ότι θα υπάρχουν μόνο ΠΕ από εδώ και πέρα; Γιατί το επισημαίνεις συνέχεια;

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

7 λεπτά πριν, pallaks said:

Eπίσης τι μας νοιάζει ότι θα υπάρχουν μόνο ΠΕ από εδώ και πέρα; Γιατί το επισημαίνεις συνέχεια;

Γιατί τέρμα οι διαμάχες μεταξύ Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών ΠΕ.

  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Για τους νέους φοιτητές από εδώ και πέρα ναι ισχύει.

Για εμάς τους ΤΕ αν στο σχέδιο νόμου που θα αναρτηθεί δεν περιλαμβάνονται δίκαια επ. δικαιώματα βάσει π.σπουδών μια ζωή διαμάχες θα υπάρχουν.

  • Thanks 1
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, stayros said:

Ωραία, ως απόφοιτος πολυτεχνείου τότε πες ποιες είναι οι παραπάνω γνώσεις που χρειάζεται το 3όροφο σε σχέση με το 2όροφο.

Το αντίθετο θα έπρεπε να με ρωτήσεις. Ποιοι έλεγχοι που εφαρμόζεις σε όλα τα κτίρια, στο διόροφο και το ισόγειο συνήθως βγαίνουν αρνητικοί; Ποιες ασφαλιστικές δομές που ήσουν έτοιμος να τοποθετήσεις, στο διόροφο και το ισόγειο αποδείχθηκαν περιττές; Να σου πω την αλήθεια δεν έχω μπει στη διαδικασία και ποιό το νόημα όταν πλέον έχουμε υπερεπάρκεια πλήρως εκπαιδευμένων μηχανικών να ασχολούμαστε με το αν το διόροφο μπορεί να γίνει τριόροφο γιατί ο κόσμος είναι άστεγος και δε προλαβαίνουμε να του μελετήσουμε σπίτια. Αν πχ ο κ. ΒΑΣ ήταν στη γενιά μας δε θα είχε σπουδάσει στα ΚΑΤΕΕ αλλά στο πολυτεχνείο Βόλου που δεν υπήρχε τότε. 

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτή η θεωρία περί δυορόφου τριορόφου αποτελεί αποκύημα φαντασίας, δεν παίζεστε. Η στατική είναι μία δεν εξετάζει τέτοιες παραμέτρους.

 

  • Upvote 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Bas, η ανάλυσή σου αξιέπαινη απο πλευράς προσπάθειας, αλλά για μένα παραμένει ατεκμηρίωτη γιατί βασίζεται σε προσωπική εμπειρία και διαίσθηση και οχι στην αντικειμενική πραγματικότητα. Πιστεύω οτι κάνεις το λάθος να θεωριτικοποιείς τη προσωπική σου εμπειρία, συνάγεις συμπεράσματα για το όλον από το ειδικό.

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Από εδώ και πέρα υπάρχουν ΜΟΝΟ Μηχανικοί ΠΕ. Αφήστε τα παλιά να έχουν να ασχολούνται τα 23χρονα.

Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι θέλετε να πείτε εσείς και ο BAS που επαναλαμβάνετε το παραπάνω.

Προς το παρόν δεν έχω πεθάνει. 

 

Edited by atsalovergas
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν με καταλαβαίνετε ορισμένοι .

Αλέξιε τι εννοείς ότι θεωρητικοποιώ ? 

Ανέφερα κάτι που δεν ίσχυε ? 

Δεν νομίζω .

 

Ατσαλο έχει γίνει πλέον μία τεράστια αλλαγή που δεν έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν . Δεκάδες τμήματα μηχανικών ΤΕ σε όλη την χώρα καταργήθηκαν , χωρίς να αντικατασταθούν από κάτι άλλο . 

Αντίθετα δημιουργήθηκαν ελάχιστες σχολές πανεπιστημιακές 4ετείς και μόλις 2 ΠΜ .

Αρα πλέον δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι μηχανικοί ΤΕ , οπότε από εδώ και μπρός όλοι οι εισακτέοι θα είναι μηχανικοί ΠΕ .

Και εδώ έρχεται το ερώτημα . Τι θα γίνει με τους ήδη πτυχιούχους , ή όσους είναι κοντά στο πτυχίο και έχουν καθυστερήσει .

Μας λέει το υπουργείο ότι θα βγάλει νέα ΕΔ που στην ουσία είναι επικαιροποιημένα των παλιών των υπομηχανικών . Και μάλιστα επειδή έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η τεχνολογία , δεν είναι ούτε αυτά , αλλά λιγότερα . Βέβαια θα υπάρξει παζάρι , οπότε θα δούμε που θα κάτσει . 

Ανέφερα τα ΕΔ των υπομηχανικών και τι σήμαιναν τότε . Ξέρετε τότε το να τελειώσει κάποιος την ΑΣΥ ή την ΑΣΤΕΜ , ήταν καλή επιλογή . Γιατί μπορούσες να δουλέψεις αυτόνομα και γιατί τότε ο ΑΜ ΤΕΕ ήταν μόλις στις 30-40000 , ενώ της ΕΕΤΕΜ στις 5-8000 . 

Αργότερα με την πληθώρα των τμημάτων , με το σούπερ-μάρκετ πτυχίων στις διάφορες χώρες του εξωτερικού , αλλά κυρίως με την άρνηση της πολιτείας να θεσμοθετήσει ΕΔ , οι σπουδές αυτές απαξιώθηκαν κοινωνικά , αφού γεμίσαμε διπλωματούχους κάθε είδους .

Θα ήταν όμως καλό να μας πει η ΕΕΤΕΜ πόσοι είμαστε τελικά οι δομικοί που ασκούμε ελεύθερο επάγγελμα . Εγώ θεωρώ ότι δεν θα είμαστε πάνω από 5000 .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, georgios_m said:

Το αντίθετο θα έπρεπε να με ρωτήσεις. Ποιοι έλεγχοι που εφαρμόζεις σε όλα τα κτίρια, στο διόροφο και το ισόγειο συνήθως βγαίνουν αρνητικοί; Ποιες ασφαλιστικές δομές που ήσουν έτοιμος να τοποθετήσεις, στο διόροφο και το ισόγειο αποδείχθηκαν περιττές;

Γιατί πετάς τη μπάλα στην εξέδρα; Φοβάσαι να απαντήσεις; Γιατί από ότι κατάλαβα ήδη ένας σε πήρε στο ψιλό με αυτά που λες. Αν επιμένεις ότι στα πολυτεχνεία μαθαίνεται η επιπλέον γνώση που χρειάζεται για να πας από το 2όροφο στο 3όροφο, και όλοι το αμφισβητούν, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Πες μας επιτέλους ποια είναι αυτή η επιπλέον γνώση.

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.