Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Bas, άδικα χτυπιέσαι και προβληματίζεσαι, κανένα άγχος δεν επικρατεί στο ΤΕΕ ή στη κυβέρνηση ή σε οποιονδήποτε εκτός ημών βέβαια και ξέρεις το γιατί αλλά απλά προσποιείσαι το αντίθετο, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Θεωρώ οτι στο θέμα των ΕΔ ή κουβέντα είναι άνευ ουσίας, εξεδόθη το ΠΔ 99/2018 και το θέμα τελείωσε, όλα τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση μιας και αναφέρθηκε το ΠΔ 99/2018 από τον Alexios. Το Προεδρικό αυτό Διάταγμα, μιλά κατά γράμμα για αποφοίτους Διπλωματούχους Μηχανικούς από Πολυτεχνικές Σχολές ή Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων της  ημεδαπής ή της  αλλοδαπής. Δεν μιλά για τους νέους αποφοίτους Πτυχιούχους Μηχανικούς Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημιών (πχ Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κλπ.), τίτλοι που αποδίδονται από τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επίσης, δεν προβλέπεται η πρόσβαση σε περαιτέρω δικαιώματα με την απόκτηση κάποιου σχετικού Μάστερ. 

Edited by fotis91
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  Με συγχωρείς αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί πιστεύω πως κάπου χανόμαστε(και πως να μην, με αυτό το "τσουνάμι" αλλαγών). Θεωρώ πως άλλο το πρέπει(που το ευχόμαστε όλοι αλλά δεν ισχύει προς το παρόν έστω) και άλλο το είναι (υφιστάμενη κατάσταση).  Η ουσία είναι να μην μείνουν και οι νέοι απόφοιτοι  ξεκρέμαστοι από το κράτος, όπως οι Μηχανικοί ΤΕΙ μέχρι σήμερα.

υ.γ Η χρήση των όρων <<πρέπει>> και  <<είναι>> έγινε καταχρηστικά από τις επιλύσεις οδεύσεων ως Τοπογράφος που είμαι. :P :P

Edited by fotis91
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, Steelman said:

Και ποιος σου είπε ότι θα έχουν δικαίωμα στα υδραυλικά ή τα συγκοινωνιακά. Αυτά επιτυγχάνονται ΜΟΝΟ με το Master.(Δηλαδή με μαστερ θα είμαι ΠΕ  αλλά μόνο στο δομοστατικό? Θα δηλώνω π.μ. πε αλλά μόνο στα δομοστατικά? Αυτό δε μπορεί να συμβεί γιατί στα πανεπιστήμια έχουν ενιαίο τίτλο)Όπως και ο υδραυλικός με τα λεγόμενά σου ΔΕΝ θα μπορεί να κάνει στατικά, αφού ακολούθησε υδραυλικά. Τι ίδιο ισχύει και για τον γεωτεχνικό ή τον συγκοινωνιολόγο που τελειώνει νύχτα.(Εφόσον στο προφίλ σου δηλώνεις διπλ. θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι όλες οι κατευθύνσεις υπεισέρχονται η μία στην άλλη και σε προχ. εξάμηνα εμβαθύνουν στην ειδίκευση χωρίς να αποκόπτονται από τις υπόλοιπες όμως. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του ενιαίου τίτλου)

Και εμπειρία και μετά το Master εννοείται, όχι τελειώσα 23 ετών φέρτε μου να υπογράψω 400m γέφυρα.(Έχεις γνωρίσει κανέναν 23χρόνο ΠΕ που να έχει υπογράψει αυτή τη τάξη μεγέθους ολόσωμη κατασκευή? Ο 23χρονος Δομικών Εργων ΤΕ όμως να επιτρέπεται να υπογράφει 2οροφο, ότι μας συμφέρει δηλαδή)

Μου αρέσει που τα λες και τα πιστευεις. Ε ναι λοιπόν δεν θα υπάρχουν από εδω και πέρα ΤΕΙ, που τόσα χρόνια οι Μηχανικοί ΠΕ λέγανε είναι λίγα τα χρόνια σπουδών, δεν γνωρίζουν οι Μηχανικοί ΤΕ (ακούσαμε και το ανέκδοτο η δυναμική των Μηχανικών ΤΕ και η στατική δεν είναι η ίδια με των Μηχανικών ΠΕ) και πόσα άλλα τραγελαφικά.

Συνάδελφε η πραγματικότητα είναι ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχουν ΜΟΝΟ Μηχανικοί ΠΕ. Μάθε να ζείς με αυτό και κοίτα να το χωνέψεις ! Εμείς οι ΤΕ δεν θα υπάρχουμε πλέον δηλαδή?Θα εξαυλωθούμε? Steelman  εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα από εδώ και πέρα να βγαίνουν μόνο ΠΕ και να σταματήσουν οι διακρίσεις, εσύ από ότι καταλαβαίνω αντιμετώπίζεις προβλήματα πέψης και έχεις λυσσάξει με το ''ΜΟΝΟ Μηχανικοί ΠΕ από εδώ και πέρα'' σε όλα σου τα post. Θες να μας εξηγήσεις λίγο τι εννοείς?

Αλήθεια γιατί δηλώνεις διπλ.? Εχεις τελειώσει πανεπιστήμιο? Γιατί τόσο μένος έναντι των ΠΕ και τόσο σθένος υποστηρίξης στους ΤΕ?

Edited by pallaks
  • Upvote 5
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ θα μπορούσα να ρωτήσω γιατί τόσο μένος απέναντι στους ΤΕ και τόσο σθένος υποστήριξης στους ΠΕ. Οι απόψεις σου είναι τόσο ξένες σε σχέση με όλους τους συνάδελφους που έχω μιλήσει που ειλικρινά με υποψιάζει για κάτι άλλο.

  • Upvote 3
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

On 21/1/2019 at 9:10 ΜΜ, pallaks said:

Stayros πραγματικά πιστευώ ότι έχεις εμμονή με τίτλους που θα ήθελες να είχες ενώ δεν έχεις. Όχι συνάδελφε δε γράφουμε τέτοιες αρλούμπες στις σφραγίδες μας, γράφουμε την ιδιότητα του πτυχίου μας και δεν αναφέρει ΠΜ που νομίζεις εσύ, πολιτικών δομικών έργων ή πολιτικών έργων υποδομής  αναφέρει και κουράστηκα, μόχθησα, στερήθηκα για να το πάρω στην ώρα μου. Αν οικιοποιούμουν τίτλους που δεν τους κατέχω δεν θα έβλεπα καμία από δουλειά από συναδέλφους ΠΕ.

 

 

On 16/9/2013 at 2:03 ΜΜ, pallaks said:

Τμημα Πολιτικων Μηχανικων ΤΕ  ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2013!!!!!

Όποιος κατάλαβε ας μου πει κ μενα...

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Stayros αυτό καταλαβαίνεις εσύ?...Είμαι ενάντια στους ΤΕ? Είμαι ενάντια σε μερίδα συναδέλφων που ξέχασαν τελείως τα επ. δικαιώματα και ζητάν να γίνουν πολυτεχνίτες με ένα νόμο επειδή έτσι μας ήρθε το 2018 να κάνουμε διπλωματία.

Ούτε κανένας ΠΕ βγήκε να μου εξηγήσει γιατί στο πόρισμα της επιτροπής με περιόριζουν σε πετρόκτιστο και σε σκυρόδεμα μόνο

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, Steelman said:

Οι παλιοί Μηχανικοί ΤΕ θα μπορούν να δώσουν μερικά μαθήματα ή χρόνια εμπειρίας έτσι ώστε να είναι το ίδιο με τους καινούργιους Μηχανικούς ΠΕ. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι σοβαρό.

Η ανάγκη να υπάρξει "και κάτι ακόμα", ασχέτως του πόσο θα είναι αυτό, δείχνει ότι κατά Steelman, παρά τις επίμονες διαβεβαιώσεις του, τελικά κάτι λείπει από την εξίσωση. Και προσοχή, δεν εννοεί ο δομικός να δώσει και μια οδοποιϊα για να υπογράφει μετά τα πάντα (όπως κάνανε οι εξ αγγλίας στο δικατσά). Εννοεί μερικά μαθήματα για τον ίδιο τον τίτλο του δομικού. Ίσως μερικές ιδέες για το περιεχόμενό τους να απαντούν και στο ερώτημα του Σταύρου.

Επειδή όντως το νόμιμο κυρίως, παρά το σοβαρό, είναι να υπάρξει κάτι, αλλά επειδή το οτιδήποτε θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα στους ίδιους τους ΤΕ, η πολιτεία θα προτιμά να αφήνει τα πράγματα στο φλου μέχρι να περάσουν τα χρόνια και τα ΤΕΙ να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ.

Το καινούριο δεδομένο είναι ότι στις νέες τους σχολές (πδα κλπ) οι παλαιοί απόφοιτοι βρίσκουν ένα νέο εχθρό. Οι σχολές αυτές για να αυξήσουν το κύρος τους στον ακαδημαϊκό χώρο, επιδιώκουν να διακόψουν κάθε σχέση με το παρελθόν τους. Αν μπορούσαν θα είχαν πρώτα καταργήσει εντελώς τα ιδρύματα και θα ίδρυαν από την αρχή τα καινούρια. Αλλά μάλλον ήταν δύσκολο θεσμικά, να πάρουν έγκριση για νέο ίδρυμα και έτσι εφευρέθηκε ο θεσμός της "πανεπιστημιοποίησης".

Ούτε και για τα πανεπιστημιοποιημένα τμήματα όμως είναι σίγουρο πως θα πάρουν δικαιώματα. Πανεπιστημιακές σχολές και μάλιστα μηχανικών που δε δίνουν δικαιώματα, δεν είναι πρωτότυπο φαινόμενο. Δυστυχώς, στο όνομα της ακαδημαϊκής ελευθερίας, τμήματα με πρωτότυπους τίτλους επιτρέπεται να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, ταιριάζοντας μόνο με τις ανάγκες αυτών που θα τα στελεχώσουν.

Τελευταία είδηση είναι η αποτυχία συγχώνευσης του ΤΕΙ Κρήτης με κάποιο από τα 2 πανεπιστήμια του νησιού και έτσι θα πανεπιστημιοποιηθεί μόνο του. Μάλιστα βιάζονται να το κάνουν πριν τις φετινές πανελλήνιες για να λειτουργήσει οπωσδήποτε το Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτής της βιασύνης μη τυχόν και δε προλάβουν να γίνουν καθηγητές πανεπιστημίου, σιγά μη σκεφτούν τους παλιούς (ή και τους μελλοντικούς ακόμα) αποφοίτους.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, pallaks said:

(Εφόσον στο προφίλ σου δηλώνεις διπλ. θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι όλες οι κατευθύνσεις υπεισέρχονται η μία στην άλλη και σε προχ. εξάμηνα εμβαθύνουν στην ειδίκευση χωρίς να αποκόπτονται από τις υπόλοιπες όμως. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του ενιαίου τίτλου)

Συνάδελφε γνωρίζω πολύ καλά τι λέω. Το ότι οι κατευθύνσεις υπεισέρχονται όπως λες δείχνει πόσο μη σοβαρό και επικίνδυνο είναι !

Τι σημαίνει εμβαθύνει χωρίς να αποκόπτονται; Αχταρμά δηλαδή; ΜΟΝΟ το Master δείχνει εξειδίκευση, τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για να περνάει η ώρα μας.

6 ώρες πριν, pallaks said:

Γιατί τόσο μένος έναντι των ΠΕ και τόσο σθένος υποστηρίξης στους ΤΕ?

Συνάδελφε υποστηρίζω μόνο τους Μηχανικούς ΠΕ. Οι Μηχανικοί ΤΕ πέρασαν στην ιστορία, θα ενσωματωθούν και αυτοί και το θέμα τελειώσε. Γενικά υποστηρίζω την παιδεία, που εδώ μέσα όμως με αυτά που διαβάζω έχει πιάσει πάτο.

 

 

 

 

 

Edited by Steelman
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.