Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

4 ώρες πριν, Steelman said:

Συνάδελφε οι μηχανικοί Τ.Ε. στην ουσία δεν υπάρχουν από την στιγμή που θα έχουν 5 έτη σπουδών. Δηλαδή θα έχουν τα ίδια επ. δικαιώματα που θα έχει και ένας μηχανικός με 5 έτη σπουδών βλέπε Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ.τ.λ.

Τόσοι απόφοιτοι υπάρχουν απο πίσω , τι θα γίνει με αυτούς; Υπάρχει κάτι νεότερο ; Τελικά το ΠΑ.Δ.Α 5ετες σίγουρα ; 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Και επίσημα πλέον τα 5ετή από τα πανεπιστήμια έχουν την ίδια ισχύ με τα πολυτεχνεία:

Οι διατάξεις για τα πενταετή των Σχολών Μηχανικών

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση της οικείας Συγκλήτου, μπορεί να ορίζεται η διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών των Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίων σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η πρόταση της Συγκλήτου περιλαμβάνει ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών που έχει καταρτιστεί από τη Συνέλευση του οικείου Τμήματος.

Με απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση της επιτροπής της παρ. 3, καθορίζεται η αντιστοιχία Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου, για τα οποία έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση της προηγούμενης παραγράφου, με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.). Ως αντίστοιχα για την εφαρμογή του παρόντος νοούνται δύο Τμήματα αν με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών αποκτώνται αντίστοιχες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για την άσκηση αντίστοιχων δραστηριοτήτων.

Δηλαδή και σύμφωνα με τα παραπάνω οι απόφοιτοι των:

Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διεθνούς Πανεπιστημίου και λοιπών άλλων Πανεπιστημίων με σχολές μηχανικών έχουν τα ίδια επ. δικαιώματα με τους απόφοιτους των 5ετών πολυτεχνείων.

Πηγή

Edited by Steelman
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν φυσικά θα γίνει η φοίτηση και εκεί 5ετής, πράγμα που θα απαιτήσει να εγκριθεί πρώτα το σχετικό αίτημα από την επιτροπή που ορίζει ο νόμος... 

 

Link to comment
Share on other sites

https://www.esos.gr/arthra/62294/polynomoshedio-dimioyrgei-24-nea-tmimata-mihanikon-kai-ta-ektoxeyei-sta-80-analytikoi

Ο συνολικός αριθμός των εισαγομένων σε πανεπιστημιακά Τμήματα Μηχανικών θα διπλασιαστεί και θα φθάσει περίπου στους 13.350 ετησίως ! 
 
Θα έχουμε λοιπόν σύμφωνα με το esos 13350 εισακτέους σε τμήματα μηχανικών με το νέο νομοσχέδιο , όμως σύμφωνα με πολλούς χρήστες εδώ ήταν αναγκαίο .
13350 μηχανικοί ετησίως , σε 5-6 χρόνια που θα βγουν (από τότε που θα μπουν ) θα τους απορροφήσει η αγορά ; ή μήπως θα συνεχίσουμε να παράγουμε ανέργους ; 
 
Πώς το κρίνεται ; Ήταν η αλλαγή που χρειαζόταν ο κλάδος των μηχανικών ή  ταφόπλακα ;  Μήπως η αλλαγή θα έπρεπε να ήταν κάποια  άλλη ;
Link to comment
Share on other sites

^ Να τα διπλασιάσουν με φοιτητές εξωτερικού που θα πληρώνουν 10.000+ το χρόνο πριν γυρίσουν στην πατρίδα τους. Τα χρήματα θα διαχειρίζονται άμεσα από τους καθηγητές έρευνας με υποχρέωση διαφάνειας και οι φοιτητές που μπαίνουν με το ελληνικό σύστημα θα παραμένουν δωρεάν με "10.000+ ευρώ το χρόνο [αυτόματη] υποτροφία".

Αλλά άντε  να εξηγήσεις πως λειτουργεί η οικονομία σε χώρα που ακόμα κυριαρχούν ιδέες του μεσοπολέμου.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Γελάμε με τα σχέδια Γαβρόγλου , μα γελάμε περισσότερο με τις αντιδράσεις των καθηγητάδων , που τώρα είδαν το φώς το αληθινό , όχι όταν γέμιζαν σχολές κάθε επαρχιακή πόλη....

Link to comment
Share on other sites

Ο αριθμός των μηχανικών στη χώρα παραμένει ο ίδιος πριν και μετά την μετατροπή σε 5ετή των τμημάτων αυτών. Άρα τούφες οι ανακοινώσεις Πολυτεχνείων και ΤΕΕ.

Ποιος καθηγητής, ποιο πολυτεχνείο όμως αντέδρασε στην ίδρυση της Αρχιτεκτονικής στα Ιωάννινα; Κανένας. Γιατί; Γιατί εκεί θα βολευτούν οι δικοί τους. Τα ΤΕΙ είναι ήδη στελεχωμένα με καθηγητές και δεν υπάρχει ελπίδα βολέματος από την άλλη κάστα. Άσε που κλείνει το παράθυρο ανοίγματος νέων τμημάτων Πολυτεχνείου, άρα τελειώνει το βόλεμα της γκόμενας, της κόρης, της ανιψιάς του κάθε καθηγηταρά για πολλά έτη. Για τις θέσεις υπάρχει αυτή η σύγκρουση και όχι για την ουσία. Αν ήταν για την ουσία θα έπρεπε να ζητάνε να κλείσουν τα μισά τμήματα, Πολυτεχνείων και μη.

ΥΓ Να θυμίσω πως κάποιοι έλεγαν εδώ μέσα ότι το ΕΜΠ δε θα αντιδρούσε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.