Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

11 ώρες πριν, Thanos98 said:

Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα .Για παράδειγμα σε εμάς ήταν υπέρ του κλεισίματος των ΤΕΙ , ναι στην δημιουργία νέων τμημάτων που θα απορροφήσουν τους φοιτητές αλλά και θα δώσουν τη δυνατότητα στους ήδη πτυχιούχους να πάρουν πτυχίο πολυτεχνείου δίνοντας επιπλέον μαθήματα (10-15 σε αριθμό).

Σιγά μην δώσουν και 40 μαθήματα. Είχαν 4 έτη σαν Μηχανικοί ΤΕ, 8-10 μαθήματα είναι αρκετά, στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης στην περίπτωση που έχουν Master στην ίδια κατεύθυνση εννοείται δεν χρειάζεται τίποτα.

 

Edited by Steelman
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

5 ώρες πριν, BAS said:

Μόνο και μόνο που στο δικό σου που είχατε πολύ χειρότερες υποδομές από το τει  , ενώ ξεκινήσατε με άλλη ειδικότητα και όχι ως μηχανολόγοι και γίνατε με πολιτικό ρουσφέτι μηχανολόγοι σε μία νύχτα και μιλάτε για "ανάμιξη φοιτητών"  δείχνει όχι μόνο κομπλεξισμό , αλλά έως και ιδιότυπο ρατσισμό . Αρα δεν διαφωνούν ως καθηγητές , αλλά ως απλοί συνδικαλιστές και έτσι η άποψη τους έχει την βαρύτητα ενός συνδικαλιστή . Δηλαδή μηδενική...

Ακόμα σε κανένα τει μηχανικών που καταργήθηκε δεν δόθηκε στους φοιτητές η δυνατότητα να ενταχθούν σε τμήματα διπλωματούχων μηχανικών , παρά μόνο σε κάτι άσχετα 4ετή και μετά από κατατακτήριες . Οσο για τους δομικούς και ΕΥ , δεν τους δόθηκε καμία δυνατότητα πέραν του να τελειώσουν αυτό που έκαναν .

Αρα η αντίδραση είναι παντελώς απαράδεκτη , όπως και κάποιων δημοσιογράφων που κάνουν χαζό χιούμορ .

Το ότι πρέπει να μειωθούν οι εισακτέοι είναι αναγκαίο , η αλλιώς θα πρέπει να δημιουργηθούν ξενόγλωσσα τμήματα με δίδακτρα , αλλά δεν ξέρω αν το εκπαιδευτικό προσωπικό έχει την δυνατότητα και την διάθεση να τα κάνει αυτά , αφού υπάρχουν πολλές νησίδες όχι αριστείας , αλλά ξυσίματος και δημοσιουπαλληλισμού του αίσχιστου είδους σε πολλά τμήματα  .

Γενικά  η χώρα δεν ξεπέρασε ποτέ την λογική του πτυχίου για διορισμό και του μεγαλοπιάσματος , οπότε καλό είναι που καταργήθηκαν τα τει , αφού ποτέ δεν δούλεψαν με την λογική που στήθηκαν και ήταν ένας συντομότερος κύκλος τριτοβάθμιας , γιατί οι εισακτέοι θα ήταν λίγοι γενικώς . Η λογική ήταν να εισάγονται συνολικά γύρω στους 1000 διπλωματούχους όλων των ειδικοτήτων και 2000 πτυχιούχοι , αλλά όταν φτάσαμε σε 5ψήφια νούμερα εισακτέων σε τμήματα μηχανικών , η λογική αυτή δεν είχε κανένα νόημα .   

Ποιο πολιτικό ρουσφέτι ; Γιατί βλέπετε δράκους ; Το τμήμα ξεκίνησε το 1999 από το ΑΠΘ και συστάθηκε από τους εκεί καθηγητές . Ο οδηγός σπουδών ακολουθούσε των Μηχανολόγων του ΑΠΘ . Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μηχανολόγους με ειδίκευση σε ενεργειακά θέματα. Αυτό όμως αρχικά δεν πέτυχε. Αποτέλεσμα ήταν από το 2005 να αλλάζουν το πρόγραμμα σπουδών και να το κάνουν παρόμοιο με των υπολοίπων τμημάτων ΜΜ ( δημιουργία θέσεων ΔΕΠ κλπ ). Το 2008 έχουν πάρει διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι σε 4 χρόνια θα χτιστεί πανεπιστημιούπολη . Το 2009 απλώς μετονομάστηκε όπως έχουν μετονομαστεί και άλλα πολυτεχνειακα τμήματα στη χώρα όπως οι ηλεκτρολόγοι στο Βόλο και στην Κρήτη . Ήδη 5 χρόνια λειτουργούσε με το νέο πρόγραμμα σπουδών.

Γιατί αναφέρεις συνδικαλιστές , ρατσισμούς και κόμπλεξ  , έννοιες που ουδεμία σχέση έχουν με την κατάσταση . Να θυμίσω ότι την τελική απόφαση για το πόρισμα την πήρε το υπουργείο , μήπως είναι και αυτοί ρατσιστές ; Να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος , ο πρόεδρος του ΤΕΙ είχε συμφωνήσει να οι φοιτητές να πάρουν πρώτα πτυχίο και μετά να δώσουν 10-15 μαθήματα για να πάρουν το δίπλωμα.

2 ώρες πριν, Steelman said:

 Ότιδήποτε πετάξω μέσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο θα πάρει δίπλωμα. Τόσο απλά. Και αυτό δεν έχει να κάνει σε πληροφορώ με διανόηση.

Στο οτιδήποτε αναφέρεστε φαντάζομαι σε όλους τους αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων και σε αυτούς που γράφουν σε αυτό το φόρουμ συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας .

1 ώρα πριν, bob mastoras said:

Ποιος πήρε τέτοια απόφαση; (φοιτητικός σύλλογος, ΓΣ τμήματος, σχολή, πρυτανεία ?? ) Μπορούμε να έχουμε reference σε αυτό;

Σύγκλητος των καθηγητών(φυσικά και όχι οι φοιτητές ) . Η επιτροπή Γαβρόγλου άλλαξε το πόρισμα που στάλθηκε και πήρε την τελική απόφαση με τα ζητήματα που είχαν προκύψει όσον αφορά τους καθηγητές και τους φοιτητές. Δεν μπορώ να διαβάζω για κόμπλεξ ή ρατσισμό, δύο έννοιες άσχετες με το θέμα μας , εκτός και εάν έχουν προηγούμενα με το ΤΕΙ το υπουργείο.

Edited by Thanos98
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Steelman said:

Σιγά μην δώσουν και 40 μαθήματα. Είχαν 4 έτη σαν Μηχανικοί ΤΕ, 8-10 μαθήματα είναι αρκετά, στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης στην περίπτωση που έχουν Master στην ίδια κατεύθυνση εννοείται δεν χρειάζεται τίποτα.

 

Η επιτροπή, που θαυμάζετε τόσο,  άλλο αποφάσισε . Κατατακτήριες .

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, Thanos98 said:

εκτός από μία - δύο σχολές αν δεν κάνω λάθος , που φοιτητές μπαίνουν κατευθείαν στο 4ο έτος .

Ρε παιδιά  που υπαρχουν αυτες οι πληροφορίες ?

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, Thanos98 said:

Σύγκλητος των καθηγητών(φυσικά και όχι οι φοιτητές ) .

Δες εδώ  το σημείο 5.

13 λεπτά πριν, Thanos98 said:

εκτός από μία - δύο σχολές αν δεν κάνω λάθος , που φοιτητές μπαίνουν κατευθείαν στο 4ο έτος .

Κάνεις λάθος. Ο κ. Γαβρόγλου δεν νομοθέτησε τίποτα τέτοιο μέχρι τώρα. Υπήρχαν όμως πχ οι μηχανολόγοι ΕΜΠ που με απόφαση τμήματος έβαζαν μηχανολόγους ΤΕ στο 3ο έτος (μετά πό κατατακτήριες).

Edited by bob mastoras
Link to comment
Share on other sites

19 λεπτά πριν, Steelman said:

Θεωρώ υποτίμηση της νοημοσύνης να συγκρίνομαι με κάποιον σαν τον Τσίπρα. Και ναι, ο Τσίπρας θεωρείται στο ότι πετάξω μέσα.

τη μεταρρύθμιση όμως που ζητάς, τελικά αυτός την πραγματοποιεί..

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 λεπτά πριν, Alexgmech said:

Ρε παιδιά  που υπαρχουν αυτες οι πληροφορίες ?

Στο σχέδιο νόμου .

12 λεπτά πριν, bob mastoras said:

Δες εδώ  το σημείο 5.

Κάνεις λάθος. Ο κ. Γαβρόγλου δεν νομοθέτησε τίποτα τέτοιο μέχρι τώρα. 

Το είδα το σημείο 5 αλλά δεν καταλαβαίνω ΄τι σημασία έχει όταν ο σύλλογος είναι σε αδράνεια . Η πρόταση πέρασε πρώτα από την σύγκλητο της πολυτεχνικής και μετά από του πανεπιστημίου .

 

http://prntscr.com/ndlzd5 σε αυτές τις δύο θα οδηγηθούν οι φοιτητές του ΤΕΙ .

Edited by Thanos98
Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, Thanos98 said:

Η πρόταση πέρασε πρώτα από την σύγκλητο της πολυτεχνικής και μετά από του πανεπιστημίου .

Άρα υπάρχει απόφαση πολυτεχνικής σχολής και του πανεπιστημίου που την εμπεριέχει και προτείνει δυνατότητα αναβάθμισης πτυχίου ΤΕΙ σε πολυτεχνικό με χρέωση 10 - 15 μαθημάτων. Είσαι σίγουρος;

Link to comment
Share on other sites

47 λεπτά πριν, georgios_m said:

τη μεταρρύθμιση όμως που ζητάς, τελικά αυτός την πραγματοποιεί..

Δεν το νομίζω, ο άνθρωπος δεν γνωρίζω αν μπορεί καν μπορεί να προφέρει την λέξη μεταρρύθμιση σωστά.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, Steelman said:

Συνάδελφε ΔΕΝ με ενδιαφέρουν οι οικονομίες της κάθε χώρας. αναφέρομαι καθαρά σε ακαδημαϊκά θέματα. Δεν εξυψώνω τους δυτικούς. Αναφέρθηκα στις τριτοκοσμικές καταστάσεις στα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας (παρατάξεις, αφισοκολλήσεις, βανδαλισμοί, καταλήψεις κ.τ.λ.).

Όποιος έχει βγει έξω για σπουδές και έχει δει πως είναι τα ιδρύματα εκεί ή πως γίνονται οι φοιτητικές εκλογές θα γελάει με τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για τσίρκο καταστάσεις.

Δεν είπα ποτέ ότι οι δυτικοί γεννήθηκαν διανοητικά ανώτεροι. Απορώ που τα βρίσκεις και τα αναφέρεις. Απλά η παιδεία στην Ελλάδα έχει πιάσει πάτο. Ότιδήποτε πετάξω μέσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο θα πάρει δίπλωμα. Τόσο απλά. Και αυτό δεν έχει να κάνει σε πληροφορώ με διανόηση.

Σπουδάζω έξω τώρα. Στην Ελλάδα οι σχολές είναι όντως Τσίρκο. Στο εξωτερικό είναι επίσης Τσίρκο αλλά με υποδομές. 
Επίσης και στη χώρα του εξωτερικού που σπουδάζω τώρα, ότι και να πετάξεις μέσα θα πάρει πτυχίο. Πέφτει πολύ σπρώξιμο γιατί πλέον και λόγω διδάκτρων σε βλέπουν σαν πελάτη και ο πελάτης έχει δίκιο.

Επίσης το πως μπαίνει κάποιος σε κάποιο ίδρυμα?
https://www.theguardian.com/education/2019/apr/05/dfe-tells-universities-to-stop-unethical-admissions-tactics

Με unconditional offer φυσικά, δηλαδή δεν μας ενδιαφέρει τι θα γράψεις στις εξετάσεις σου (A-Levels) φτάνει να έρθεις σε εμάς και να μας ακουμπάς 9 χιλιάρικα το χρόνο + στέγαση + αναλώσιμα.

Και για πτυχίο, don't worry mate, θα πάρεις 1st class 
https://www.theguardian.com/education/2019/mar/24/universities--fines-too-many-top-degrees-grade-inflation

https://www.thetimes.co.uk/article/university-grades-firsts-for-quarter-of-students-with-lowest-a-levels-k9j038rbt

Edited by rootbreaker
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.