Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

6 ώρες πριν, stayros said:

Από μόνο του τίποτα. Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που ανάγκασε το ΤΕΕ να εγγραψει μηχανικό τε που είχε γίνει CEng. Οπότε για επ. δικαιώματα στην Ελλάδα ο στόχος σου πρέπει να είναι αυτός.

Υπαρχει καπου η αποφαση του ΣΤΕ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα μαθήματα για 4ετες πρόγραμμα σπουδών είναι πάρα πολλά,περίπου 80 (μετρώντας ξεχωριστά θεωρίες και εργαστήρια).Και από τη στιγμή που όπως φαίνεται δε θα υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή,δε βρίσκω το λόγο κάποιος να συνεχίσει στο ΠΔΑ.Στην τελική αν υπάρξει τόσο ριζική αλλαγή θα μπορεί κάποιος αφού έχει αποκτήσει το πτυχίο του ΑΕΙ ΤΤ να δώσει κατατακτήριες και να αναβαθμίσει το πτυχίο.Απλά τώρα όσο να ναι όταν έχεις φάει τα συκώτια σου εκεί μέσα 5 χρόνια και έχεις επιτέλους ξεμπερδέψει,δεν υπάρχουν οι αντοχές να συνεχίσεις,θες να βγείς και να δουλέψεις.Απλά ακούγονται πολλές γνωμές και θα ήθελα να ξέρω μιας και είσαστε πιο έμπειροι από εμένα,το ΑΕΙ ΤΤ του Πειραιά τι αναγνωρισιμότητα έχει στην Ελλάδα;Ισχύει αύτο που έχω ακούσει από κάποιους πως αν δε μπορείς να μπεις στο Πολυτεχνείο πήγαινε στο ΑΕΙ ΤΤ του Πειραιά;Πως το κρίνετε εσείς (με όσα ξέρετε ή αν έχετε σπουδάσει εκεί) το επίπεδο σπουδών και τι αντιμετώπιση υπάρχει στην αγορά εργασίας;Σίγουρα όπου και να πας εξαρτάται και πόσο θα το κυνηγήσεις το πράγμα και να έχεις φιλοδοξίες να ανέβεις,απλά όσο να 'ναι στην Ελλάδα ζούμε και το "φαίνεσθαι" (στην προκειμένη περίπτωση ο τίτλος του πτυχίου) είναι πολλά σκαλία πάνω από τις πραγματικές ικανότητες του καθενός.

Link to comment
Share on other sites

Αμα αποδεχθει η εισηγηση για την 5ετη φοιτηση τοτε θα εφαρμοστει απο του χρονου.Εχει πεσει πολυ "οργανωση" για την φετινη χρονια για να τα αλλαξουν παλι ολα αμα αποδεχθει αυτη η τεραστια αλλαγη.Ξερει κανεις ομως αν ειναι πιθανο να το αποδεχτει ο υπουργος αυτο; Γιατι εγω σκεφτομαι η να ξαναδωσω για να περασω ηλεκτρολογος μηχανικος στο πολυτεχνειο η αν γινει η αλλαγη τοτε να μπω στο ΠαΔΑ εφοσον στην αποφοιτηση μου θα εχω ισα επαγγελματικα δικαιωματα.

Link to comment
Share on other sites

Εάν οι σχολές έχουν τα μέσα για να λειτουργούν ένα παραπάνω έτος, ο υπουργός δεν έχει λόγο να αρνηθεί. Βέβαια, οι σχολές το 5ο έτος το θέλουν ως πάτημα για διορισμούς, ο υπουργός θα τους πιέσει να βρουν προσωπικό μέσα από συγχωνεύσεις και τελικά θα εφαρμοστεί μια μέση λύση: κάθε συγχώνευση θα κερδίζει μερικούς διορισμούς.

Η τύχη της ιδέας εξαρτάται από τους καθηγητές των σχολών και όχι από τον υπουργό. Υπάρχουν καθηγητές που καίγονται να διορίσουν τα παιδιά τους και άλλοι που αισθάνονται απειλή από το νέο κόσμο που θα εισρεύσει γεμάτος ακαδημαϊκά προσόντα. Ακόμα και η στάση ΤΕΕ/ΕΜΠ κλπ επηρεάζεται από το γεγονός ότι και δικά τους παιδιά περιμένουν να διοριστούν στο ΠΔΑ διότι δε τους χώραγε όλους το ΕΜΠ και εξαπλώθηκαν οπουδήποτε.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με Πολιτικό Μηχανικό Δομικών Έργων (ΤΕ).

Με τους κωδικούς ΤΕΕ πλέον έχει πρόσβαση στα αυθαίρετα, στο e-adeies, όμως δεν μπορεί να μπει στα ηλεκτρονικά τοπογραφικά.

Γνωρίζει κάποιος αν είναι θέμα Επαγγελματικών Δικαιωμάτων; Τι γίνεται με Οικ. άδεις και εξαρτημένα τοπογραφικά με τη συγκεκριμένη ειδικότητα;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.