Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Το πρόβλημα παιδιά όσο και αν τυρβάζουμε περί άλλων , είναι ένα και συγκεκριμένο .  Οι πολιτικοί επένδυσαν στο πάθος του κόσμου να πάρουν τα παιδιά τους πτυχίο και έτσι γέμισαν σχολές και τμήματα την Ελλάδα , ενώ και το εξωτερικό σου έδινε την ευκαιρία για ένα εύκολο ή δύσκολο πτυχίο , αφού υπήρχαν πανεπιστήμια κάθε κατηγορίας , αλλά και τρόποι μέσα στα ίδια πανεπιστήμια να βγάλει καλούς και κακούς απόφοιτους .

Προφανώς όταν πριν 40 μόλις χρόνια έπαιρνε πτυχίο τριτοβάθμιας μόνο 1 στους 10 κάθε γενιάς και φτάσαμε χαλαρά να παίρνουν πτυχίο ελληνικό 7 στους 10 και με το εξωτερικό πρακτικά όποιος ήθελε , αποκτήσαμε ένα στρατό μόνο με αξιωματικούς , χωρίς υπαξιωματικούς και φαντάρους....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

2 ώρες πριν, BAS said:

φτάσαμε χαλαρά να παίρνουν πτυχίο ελληνικό 7 στους 10

Ένα σχόλιο εδώ: είμαστε σίγουρα περισσότερο αλλά το "7 στους 10" είναι λίγο ψευδαίσθηση (διότι περάσαμε πολλά χρόνια στις σχολές) ή τουλάχιστον σίγουρα δεν είναι ανώτατης.

Στο στρατό μου ξεκαθαρίστηκε ότι υπάρχουν ακόμα και κυριολεκτικά αναλφάβητοι.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ γενίκευση παίζει εδώ μέσα, κυρίως εξισώνοντας τους εχθρούς του ο καθένας με τις χειρότερες μειονότητές του. Ούτε τα περισσότερα master του εξωτερικού είναι εύκολα ή πρόχειρα, ούτε οι περισσότεροι φοιτητές είναι ανόητοι τεμπέληδες.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι πως γίνεται να τελειώνεις τέτοια σχολή και να μην έχεις κάνει κτήμα σου την επιστημονική μέθοδο. Μόνο με αποστήθιση θα ξεπεράσεις ότι τέτοια σφάλματα είναι κακή επιστήμη.

Edited by curzondax
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω από Ιταλία, Αγγλία, Αμερική όπου έχω άμεσα γνωστούς ? Ναι δεν έχω κάνει μάστερ εξωτερικό μόνο εδώ. 

Ολλανδία στο Ντελφ πχ δηλαδή που ξέρω από γνωστό τι διαφορετικό γίνεται ?!! Πήγε μετά από δίπλωμα εδώ, το έκανε σε δύο χρόνια και γύρισε. Τίποτα από αυτά τα τρομερά που γράφεις δεν έκανε.

Τώρα τι μας λες ότι από 1000 κάνουν 50 δεν καταλαβαίνω. Μην παραληρείς, πες κάτι με νόημα να καταλάβουμε γιατί και η τρολιά κουράζει. Σου είπα ότι και εδώ εμείς οι Μάο Μαο 350 ξεκινάμε σε κάθε έτος και στο μάστερ π.χ. δομοστατικό σχεδιασμό που έκανα εγώ, 50 πήρανε με βάση τον βαθμό συν κάποιες θέσεις όπου πληρώνανε όπως πιστεύω συμβαίνει παντού. Και στο ντελφ θα ισχύει.

Υ.Γ. Σιγά μην πέρναγε πανελλήνιες ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς σε ελληνικό πανεπιστήμιο!!!

Edited by nik
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, Steelman said:

Συνάδελφε, στην Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία ΔΕΝ πληρώνεις για το Μaster. Και ΔΕΝ πας στο Μaster !!! Ξεκινάνε 1000 και στο Master είμαστε 50 το πολύ. Το  Μaster στην Ελλάδα είναι σουπέ. Όλοι τελειώνουν με 10.

Πολύ χολή συνάδελφε. Και μάλιστα χωρίς να γνωρίζεις την κατάσταση.

Ναι, υπάρχουν μεταπτυχιακά που όλοι μπαίνουν, όλοι βγαίνουν και όλοι παίρνουν βαθμούς. Υπάρχουν μεταπτυχιακά που κάνεις αίτηση και μπαίνουν οι καλύτεροι, γιατί υπάρχουν περιορισμένες θέσεις. Από αυτούς κάποιοι το αφήνουν, γιατί είναι απαιτητικό. Και από αυτούς που τελειώνουν, υπάρχουν καλοί και μέτριοι βαθμοί.

Η παθογένεια της Ελληνικής εκπαίδευσης είναι ότι όλοι έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν και αυτό μεταφράζεται στο ότι όλοι έχουν δικαιώμα να πάρουν τον αντίστοιχο τίτλο ότι σπούδασαν. Αυτό σημαίνει ότι και ο τεμπέλης θα έχει χαρτί αποφοίτου. Επειδή ο τεμπέλης έχει χαρτί αποφοίτου, δεν σημαίνει ότι όλοι οι απόφοιτοι είναι τεμπέληδες.

Κατά τα άλλα, μέχρι πρότινως σε ενοχλούσαν τα ΤΕΙ και ήθελες να είναι όλοι το ίδιο στο προπτυχιακό και να εξειδικεύονται στο μεταπτυχιακό, τώρα η εξειδίκευση είναι για το χαβαλέ, το προπτυχιακό είναι για το χαβαλέ, σε λίγο εάν κάποιος δεν σπούδασε μηχανικός στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι ντελίβερι-μπόι ή μπαρίστας και να λέει και ευχαριστώ. Συναδελφικά...

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα σας και καλη εβδομάδα 

Έχετε κανένα νεότερο με τους φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα νέα τμήματα των πρώιν τει που έγιναν πανεπιστήμια   ?

Οι γραμματείες δεν ξέρουν τίποτα και περιμένου ενημέρωση απο το Υπουργείο. Στην Ερώτηση "εάν αξίζει" λενε "δεν ξερω τι να σας πω να μην σας παρω στον λαιμό μου " 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.