Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορίες περί νέας Διαδικασίας γνωστοποίησης και νέας Υγειονομικής Διάταξης (Αριθ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829)


Recommended Posts

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελφοι. 

Έχω αναλάβει τη γνωστοποίηση ενός κομμωτηρίου και έχω μια απορία στο σημείο της βεβαίωσης μηχανικού. Στο σύστημα λέει ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει αυτό:

[...] "βεβαίωση μηχανικού ότι πληρούνται οι κτιριολογικές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το κατάστημα, ότι πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης, ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση σύμφωνα με τον Οικοδομικό και τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας, καθώς και των εκάστοτε ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων, καθώς και περιγραφή αναλυτικά των νομιμοποιητικών στοιχείων του καταστήματος" [...] 

Αυτό είναι απλώς βεβαίωση κύριας χρήσης ή κάτι παραπάνω; Πόσο αναλυτικό πρέπει να είναι; Για παράδειγμα, να πω έτσι γενικά ότι είναι σύμφωνο με τον Κτιριοδομικό κανονισμό ή να κάνω αναφορά σε συγκεκριμένα άρθρα; Υπάρχει κάποια φόρμα για αυτό το έγγραφο;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γράψε σε μια Υπ δήλωση:

βεβαίωνω ότι πληρούνται οι κτιριολογικές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το κατάστημα, ότι πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης, ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση σύμφωνα με τον Οικοδομικό και τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας"

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα σας,

σε γνωστοποίηση καταστήματος (Ο.Α. μετά το 1989) υγειονομικού ενδιαφέροντος με μικτή συνολική επιφάνεια 85τ.μ.,εχω 40 τ.μ. χώρο για χρήση από το κοινό. Στον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού βγαίνει 40/1.4=29 άτομα.Σωστά? Οι υπόλοιποι χώροι (wc,μαγειρίο κτλ) δεν προσμετρούνται καθόλου?

Επίσης έχει έξω υπαίθριο χώρο τραπεζοκαθισμάτων (χωρις σκεπή,πέγκολα κτλ) 122τ.μ. για χρήση το καλοκαίρι. Αυτόν τον χώρο τον προσμετράω? και αν ναι με τι συντελεστή?

Γενικότερα τι θεωρητικό πληθυσμό να δηλώσω στο notifybusiness.gov.gr και τι κατηγορία μεγέθους?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα , έχει κάποιος αντιμετωπίσει να κάνει γνωστοποίηση σε βενζινάδικο που έχει  ψυγείο με αναψυκτικά και παγωτά? Σε αυτή τη περίπτωση γίνεται με την κατηγορία γνωστοποίησης με το άρθρο 12 που αφορά εμπορικά καταστήματα ή κλασσικά με γνωστοποίηση ΚΥΕ?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα, σε Κ.Υ.Ε. (παντοπωλείο- μινι μάρκετ) ο συντελεστής που διαιρούμε για τον θεωρητικό πληθυσμό ειναι το 1,30 όσο στα ΚΥΕ που εξυπηρετούν καθούμενους πελάτες ή υπάρχει κάποιος άλλος συντελεστής ; Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! Σε μεταβολή Γνωστοποίησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε νέο ΑΦΜ χρειάζεται να αλλάξω στον νέο φορέα τλ, e-mail και αρ. δελτίου ταυτότητας : τα αλλάζω με μεταβολή, σωστά; 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σε όλους.

Δεν έχω ασχοληθεί με άδειες λειτουργίας ΚΥΕ αλλά θέλω να εκφράσω μία απορία για υπόθεση δικού μου πελάτη. Σε ΚΥΕ (καφέ-μπαρ) είχε βγάλει άδεια λειτουργίας με το παλιό καθεστώς καθότι λειτουργεί περίπου από το 2000. Του έγινε μία καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας, και πήγε η αστυνομία και του είπε ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει γνωστοποίηση (;). Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αν έχουν ημερομηνία λήξης οι προγενέστερες άδειες λειτουργίας και αν όντως πρέπει ουσιαστικά όλες οι επιχειρήσεις να προβούν σταδιακά σε γνωστοποίηση. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

*@HAROUL οι άδειες λειτουργίες –γενικά– δεν έχουν ημερομηνία λήξης. 
Αφού εξακολουθεί να ισχύει, δεν υπάρχει υποχρέωση αντικατάστασης.
Εάν –όμως– συντρέχει λόγος άρσης της ισχύος της, πρέπει να ακολουθηθεί η νέα προβλεπόμενη διαδικασία.

Edited by Justice_Guard
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα!

Σε παλιά άδεια ΚΥΕ η οποία έχει εκδόθεί από την αστυνομία την δεκαετία του ΄70, το μοναδικό δικαιολογητικό που υπάρχει είναι αυτό της άδειας. Για την μεταβολή λόγω αλλαγής φορέα θα πρέπει να εκδοθεί ΒΧΚΧ καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολολγητικά; Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό για αυτή την περίπτωση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.