Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ Α 2012


πετρος748

Recommended Posts

Οχι, αλλά εμπιστεύομαι αυτά που υπολογίζω εγώ (τόσο αναφορικά με το ΤΣΜΕΔΕ, όσο και με αυτά του ΕΦΚΑ --εισφορές, αναδρομικά, κλπ-- και δεν έχω πέσει έξω ούτε στο λεπτό), και όσο συμφωνούμε δεν είμαι διατεθειμένος να κατεβαίνω μια φορά την βδομάδα για να δω αν έχουν κάνει παπαριά ή όχι. Τι ??? δηλαδή αφού μπήκαμε τώρα στο δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει να πηγαίνουμε βόλτες από το ΤΣΜΕΔΕ για να βλέπουμε αν έχουν εκδοθεί και τα Β'13?? Δεν έχει λογική αυτό, προσωπικά για εμένα και δεν πρόκειται να το πράξω, όσο συμφωνούμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 344
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@georgegaleos -- Ευχαριστώ για την απάντηση. Από πρόσφατη επίσκεψη στο ΤΣΜΕΔΕ για άσχετο λόγο (ασφάλιση τέκνου) μου είπαν πως δεν βλέπουν οφειλές στο όνομά μου από τα 2011Β-2012Β, και μου είχαν πει να έχω το νου μου μέχρι τέλος Ιουνίου για τη "δόση" του 2013Α. Όπερ και εγένετο.

Αυτό που δεν μου είναι σαφές είναι το πότε γίνεται το "άλμα" στην επόμενη κατηγορία, για τους υπολογισμούς. Το παλιό καθεστώς (προ Ν3986) έκανε τους υπολογισμούς με ακρίβεια ημέρας, π.χ., εγώ που ήμουν από  1/11/2007 ασφαλισμένος, στο ειδοποιητήριο 2012Β είχα αυξημένες εισφορές (σε σχέση με το 2012Α) που αντιστοιχούσαν ακριβώς στις 61 ημέρες που ήμουν άνω πενταετίας. Τώρα, με τον Ν3986 (αλλαγή κατηγορίας ανά τριετία), πίστευα πως το 2011 και 2012 θα έπρεπε να ήμουν στη 2η κατηγορία (>3, <6 χρόνια ασφάλισης), παρ' όλα αυτά δεν μου χρέωσαν τίποτα επιπλέον. Σημειώνω πως για αυτά είχα πληρώσει σαν 1η κατηγορία και έμπαινα τακτικά (ανά εξάμηνο) στο ΤΣΜΕΔΕ κατά τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να βλέπω ειδοποιητήριο.

Τέλος, να σημειώσω πως για τα 2015-2016 είχα, προφανώς, μπει σε εκείνη την ειδική/μεταβατική ρύθμιση που μπορούσες να "πέσεις" δύο κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

37 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Προσωπικά είχα υπολογίσει (από τότε που για πρώτη φορά ξεκίνησε αυτή η διαδικασία των αναδρομικών) μόνος μου τις διαφορές για τα αναδρομικά όλων των εξαμήνων και μέχρι στιγμής μου έχουν έρθει όπως ακριβώς τα είχα υπολογίσει με ακρίβεια λεπτού. Για το Α'13 δεν είχα βγάλει αναδρομικά διότι είχα πληρώσει τα σωστά με το πρώτο ειδοποιητήριο (Α'13) που τότε είχε εκδοθεί (και ήταν με βάση τον ν.3986/11) και όπως περίμενα δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο.
Το ίδιο είχαμε κάνει τότε, και με δύο συναδέλφους για τα δικά τους. Ήρθαν ακριβώς όπως τα είχαμε υπολογίσει. Αλλά επειδή εκείνοι δεν είχαν πληρώσει το πρώτο ειδοποιητήριο που είχε εκδοθεί για το Α'13 αλλά το δεύτερο, είχαμε υπολογίσει με το τελευταίο τα αναδρομικά τους και τους ήρθαν ακριβώς όπως τα είχαμε βγάλει (χωρίς βεβαία την ειδ. προσαύξηση). 

επειδή και εγώ τα είχα πληρώσει όλα του 2013 ίσως γι' αυτό δεν μου έστειλαν να πληρώσω και άλλα αναδρομικά.

είμαστε η ίδια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Aleonymous said:

@georgegaleos -- Ευχαριστώ για την απάντηση. Από πρόσφατη επίσκεψη στο ΤΣΜΕΔΕ για άσχετο λόγο (ασφάλιση τέκνου) μου είπαν πως δεν βλέπουν οφειλές στο όνομά μου από τα 2011Β-2012Β, και μου είχαν πει να έχω το νου μου μέχρι τέλος Ιουνίου για τη "δόση" του 2013Α. Όπερ και εγένετο.

Αυτό που δεν μου είναι σαφές είναι το πότε γίνεται το "άλμα" στην επόμενη κατηγορία,[1] για τους υπολογισμούς. Το παλιό καθεστώς (προ Ν3986) έκανε τους υπολογισμούς με ακρίβεια ημέρας, π.χ., εγώ που ήμουν από  1/11/2007 ασφαλισμένος, στο ειδοποιητήριο 2012Β είχα αυξημένες εισφορές (σε σχέση με το 2012Α) που αντιστοιχούσαν ακριβώς στις 61 ημέρες που ήμουν άνω πενταετίας. Τώρα, με τον Ν3986 (αλλαγή κατηγορίας ανά τριετία), πίστευα πως το 2011 και 2012 θα έπρεπε να ήμουν στη 2η κατηγορία (>3, <6 χρόνια ασφάλισης), παρ' όλα αυτά δεν μου χρέωσαν τίποτα επιπλέον. Σημειώνω πως για αυτά είχα πληρώσει σαν 1η κατηγορία και έμπαινα τακτικά (ανά εξάμηνο) στο ΤΣΜΕΔΕ κατά τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να βλέπω ειδοποιητήριο.

Τέλος, να σημειώσω πως για τα 2015-2016 είχα, προφανώς, μπει σε εκείνη την ειδική/μεταβατική ρύθμιση που μπορούσες να "πέσεις" δύο κατηγορίες. [2]

Τα παρακάτω είναι από την σχετική απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ.

1.jpg

2.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos -- Ακριβώς αυτά είχα διαβάσει και εγώ, και υπολόγιζα πως θα ήμουν 2η κατηγορία και για τα 2011Β-2012Β. Οπότε, αφού φαίνεται να "με ξέχασαν", και να μη μου ζητάνε αναδρομικά για εκείνα τα εξάμηνο, τότε το ξεχνάω και εγώ το θέμα και δεν το ξανασκαλίζω! Ευχαριστώ :)

--You can't find justice; it will find you.

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, papanik101 said:

Πηγα στο ΤΣΜΕΔΕ να μου εκτυπώσουν το ειδοποιητηριο απο αναδρομικα Β 2012 πάω να το πληρωσω με e banking εθνικης μου βγαζει 

οτι δεν υπάρχει παω σε καταστημα εθνικης πάλι τα ίδια !!!!!!!!

Και σε μένα τα ίδια. Φαντάζομαι , γιατί δεν έχω πάει ακόμα, θα πρέπει να το πληρώσεις στο ΤΣΜΕΔΕ....

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, πετρος748 said:

δηλαδή για  κάποιους συνάδελφους έχουν αναρτηθεί τα αναδρομικά του Α2013 και για κάποιους όχι (ακόμα);;

 

μήπως τα έχουν αναρτήσει κάπου στο site του ΕΦΚΑ;

 

 

ή εδώ όπως πάντα

 

http://www.tsmede.gr:65401/

 

 

/

/

Εγω εχω δει δικο μου ανηρτημενο ειδοποιητηριο του Α2013 για 348,42 ευρω στο σαιτ του τσμεδε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.