Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα πρωτότυπο Ηλιακό Δέντρο στην Σίφνο


Engineer

Recommended Posts

Ένα πρωτότυπο Ηλιακό Δέντρο, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια, τοποθετήθηκε πρόσφατα στο λιμάνι των Kαμαρών Σίφνου, από το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος Ευγενίδου - Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου».

 

 

Πρόκειται για έναν φωτοβολταϊκό φορτιστή για φορητές συσκευές που φορτίζονται από θύρα USB. Διαθέτει ηλιακά πάνελ που μοιάζουν με κλαδιά δέντρου, τα οποία συλλέγουν τις ηλιακές ακτίνες και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Η πρωτότυπη αυτή κατασκευή, χρησιμοποιεί μία καθαρή, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, παρέχοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 5-6 συσκευών.

 

Το Ηλιακό Δέντρο τοποθετήθηκε σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε για τον σκοπό αυτόν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου. Διατίθεται ελεύθερα προς χρήση από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου - Κληροδότημα «Μαριάνθη Σίμου» δώρισε το Ηλιακό Δέντρο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου» της Σίφνου, με σκοπό την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κυκλαδίτικο νησί. Η δωρεά αυτή αποτελεί μέρος μόνον της πολύπλευρης και πολυσχιδούς προσφοράς του Ιδρύματος Ευγενίδου προς το νησί της Σίφνου.

 

Πηγή: http://www.cycladesvoice.gr/?aid=74139

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως, κάθε μη πρωτότυπο δέντρο επίσης "χρησιμοποιεί μία καθαρή, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και σέβεται απόλυτα το περιβάλλον".

 

Πέρα απ' την πλάκα, αυτό το δέντρο που μπορεί να φορτίζει ~5 συσκευές, έχει προφανώς τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα λόγω κατασκευής, και μόνο οικολογικό δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.