Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσωπικό ατύχημα και ΕΦΚΑ


Kane

Recommended Posts

Συνάδελφοι ερώτηση, αν γνωρίζει καποιος.

 

Είχα ένα ατύχημα με το ποδήλατο και είμαι με τους...γύψους.

 

Υπάρχει περίπτωση ως Ε.Ε. να παρω καποια χρήματα απ'το τσμέδε ;;;;

 

Οπως καλή ώρα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που παίρναν καποια χρήματα με άδεια γιατρού.

 

Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

περαστικά και από εμένα. Για΄τι τώρα το θεωρώ δύσκολο αυτό που ζητάς... Να ήταν και σε ώρα εργασίας ΟΚ, αλλά ως ΕΕ νομίζω είμαστε στο έλεος του θεού.. - Μακάρι να κάνω λάθος -

Link to comment
Share on other sites

Ν.4387/2016

.......

Άρθρο 41. Ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης

1 ......

2. Από 1.1.2017, η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, των ανεξάρτητα απασχολούμενων, καθώς και των λοιπών κατηγοριών των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 39, και υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ, ορίζεται σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματός τους, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 39, βαρύνει εξολοκλήρου τους ασφαλισμένους και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,50 % για παροχές σε χρήμα.

 

 

Άρθρο 32. Παροχές ασθένειας σε χρήμα

1. Οι διατάξεις που αφορούν στην υπαγωγή στην ασφάλιση για παροχές ασθένειας σε είδος και σε χρήμα, καθώς και το είδος, την έκταση, το ύψος, τα δικαιούχα πρόσωπα και τη διαδικασία χορήγησης των παροχών σε χρήμα, των εντασσόμενων στον Ε.Φ.Κ.Α. φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών, εξακολουθούν να ισχύουν, όπως ίσχυαν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του Ε.Φ.Κ.Α..

2...........

 

 

Στις εισφορές που καταβάλεις αντιστοιχούν και παροχές σε χρήμα. Απ΄όσο γνωρίζω δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ενιαίος κανονισμός ασφάλισης και παροχών στον ΕΦΚΑ. Συνεπώς θα πρέπει να ανατρέξεις στον κανονισμό του εντασσόμενου φορέα.

Υποθέτω πως υπάγεσαι στον ΟΑΕΕ, οπότε:

 

Παροχές σε Χρήμα

 

Εργατικό Ατύχημα

Σε περίπτωση ατυχήματος το οποίο οφείλεται σε βίαιο συμβάν, που επήλθε μετά την εγγραφή του ασφαλισμένου στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ κατά την άσκηση του επαγγέλματος του εξ' αφορμής αυτού, ο Οργανισμός χορηγεί επίδομα ανεξάρτητα εάν η επιχείρηση του ασφαλισμένου εξακολουθεί να λειτουργεί.

      Για τη θεμελίωση του δικαιώματος επιδόματος εργατικού ατυχήματος θα πρέπει το ατύχημα ν' αναγγελθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Ε μέσα σ' ένα (1) μήνα από την ημέρα που έλαβε χώρα.

      Για τη λήψη του επιδόματος η διάρκεια της ανικανότητας πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες σύμφωνα με απόφαση της οικείας Υγειονομικής Επιτροπής.

     Το ποσόν του μηνιαίου επιδόματος ανέρχεται στο τριπλάσιο της μηνιαίας εισφοράς του Κλάδου ή των Κλάδων στους οποίους είναι ασφαλισμένος αυτός που υπέστη το ατύχημα κατά την ημέρα του ατυχήματος.

      Η αναγγελία του ατυχήματος γίνεται γραπτά και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου το ασκούμενο επάγγελμα καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε τούτο. Το επίδομα εργατικού ατυχήματος καταβάλλεται για όσο χρόνο ο παθών κρίνεται ανίκανος από την υγειονομική επιτροπή να ασκήσει το επάγγελμα & μέχρι (4) τέσσερις μήνες κατ' ανώτατο όριο(120 ημέρες).

Δικαιολογητικά:

1) Αίτηση

2) Ιατρική γνωμάτευση και άδεια πάνω από τριάντα ημέρες (31, 32, 33 ....) συνεχόμενη από την ημερομηνία του ατυχήματος

3) Δύο (2) μαρτυρικές καταθέσεις

4) Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος και εφόσον προσήλθαν (ΕΚΑΒ, ΤΟΤΑ) σχετική βεβαίωση

5) Σε περίπτωση που προσέλθει τρίτος για την υποβολή των δικαιολογητικών εξουσιοδότηση θεωρημένη από δημόσια αρχή

6) Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού Ταμιευτηρίου ή Όψεως, στην οποία θα αναγράφονται ο αριθμός Ι.Β.Α.Ν. και το ονοματεπώνυμο του

 

http://www.oaee.gr/client_files/ENTYPA_PAROXWN/%CE%91%CE%99%CE%A4_%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%97%CE%93_%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%96%CE%97%CE%9C_%CE%95%CE%A1%CE%93_%CE%91%CE%A4%CE%A5%CE%A7.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.