Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράξενο κατασκευαστικό πρόβλημα


dimhytas

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα! Σε μια διώροφη οικοδομή με υπόγειο (με καταστήματα στο ισόγειο και δύο διαμερίσματα στον α' όροφο) που ήμουν επιβλέπων, ο ιδιοκτήτης προχώρησε μέχρι τις εργασίες επιχρισμάτων σε όλο το κτίριο και ολοκλήρωσε το ένα διαμέρισμα του α΄ορόφου όπου εδώ και δύο χρόνια διαμένει. Απ'την αρχή της διαμονής του συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο (για μένα τουλάχιστον). Ακούγεται ένας κτύπος κάθε εικοσάλεπτο περίπου κάθε εποχή, κάθε μέρα, όλη μέρα (!!!) και φαίνεται ότι προέρχεται κάπου ανάμεσα στο μπάνιο και στο υπνοδωμάτιο, (είτε απ'τον τοίχο είτε απ'την οροφή) και το μόνο πράγμα που περνάει απο εκεί είναι ο εξαερισμός της αποχέτευσης και ένας σωλήνας ύδρευσης. Ο κτύπος αυτός ακούγεται μέχρι το υπόγειο όταν έχει ησυχία αλλά δεν ακούγεται όταν είσαι στην πλάκα του ορόφου όπου καταλήγει ο εξαερισμός. Όποιος έχει κάποια ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει ας το πει γιατί στο τέλος θα πιστέψουμε στα φαντάσματα
 

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

τσέκαρες αν τον ήχο (κτύπημα) τον ακούν όταν ανοίγει έστω και μία βρύση οπουδήποτε στο δίκτυο? (κήπο, ακάλυπτο, εξώστες, άνω διαμέρισμα??)

 

(ο τίτλος είναι τόσο γενικός που δεν βοηθά κάποιον αν έχει παρεμφερές πρόβλημα)

Link to comment
Share on other sites

Για πόση ώρα ακούγεται ο χτύπος αυτός; Αν η διάρκεια είναι ίδια κάθε φορά τότε κοιτάτε αυτό που είπε ο συνάδελφος από πάνω, κάποια διάταξη που χρησιμοποιεί φλοτερ σε συνδυασμό με κάποιο υδραυλικό πλήγμα στην σωληνωση καθως κατι τετοιο δικαιολογεί έντονο χτύπο.

Edited by project.breeze
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν οι συνάδελφοι. Το πρόβλημα εστιάζεται στην ύδρευση. Τι καταστήματα υπάρχουν στο ισόγειο; Υπάρχει κάπου πιεστικό συγκρότημα;

Link to comment
Share on other sites

την τελευταια φορα πριν 3-4 χρονια

ξαναειχαμε προβλημα με    μυστηριωδεις θορυβους.

μεχρι που ανεβασε ο ερωτων μια φωτο κατω απο την κουζινα ή διπλα απο το καζανακι...

 

και καποιος ειπε

"ωπ, σε τσακωσα, ....εδω ο υδραυλικος εβαλε ενα νιπελ  καλοριφερ..[νομιζω]

απο αυτα με το σωληνακι που στραγγαλιζει την ροη..]

ή καπως ετσι...

 

ακου...φαντασματα... :smile:

 

οπως σε καθε τρακαρισμα ακους καποιον απο τριγυρω να φωναζει..."ο ταξιτζης φταιει"

ετσι και σε καθε μυστηρια κατασταση σε οικοδομη...

"το μαστορα φταιει"

Link to comment
Share on other sites

αν δεν είναι η πίεση (πρεσσοστάτης) του νερού στον σωλήνα, μήπως είναι κάνας πιτσιρίκος/teenager πουθενά με κάνα σαμπγούφερ βιδωμένο στον τοίχο ή πάτωμα?

έτσι θα εξηγείται και το 20min.

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κλείσουμε τον γενικό του νερού και να αδειασουμε τα νερά από παντού. Κανένα αποτέλεσμα, ο κτύπος συνέχιζε. Τα καταστήματα του ισογείου είναι απλά σοβατισμένα και τίποτα άλλο, ούτε καν κουφώματα δεν έχουν. Και επίσης δεν μένει κανένας άλλος στο κτίριο και ούτε το κτίριο είναι σε επαφή με κάποιο άλλο

Link to comment
Share on other sites

 Απ'την αρχή της διαμονής του συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο (για μένα τουλάχιστον). Ακούγεται ένας κτύπος κάθε εικοσάλεπτο περίπου κάθε εποχή, κάθε μέρα, όλη μέρα (!!!) και φαίνεται ότι προέρχεται κάπου ανάμεσα στο μπάνιο και στο υπνοδωμάτιο, (είτε απ'τον τοίχο είτε απ'την οροφή) και το μόνο πράγμα που περνάει απο εκεί είναι ο εξαερισμός της αποχέτευσης και ένας σωλήνας ύδρευσης. Ο κτύπος αυτός ακούγεται μέχρι το υπόγειο όταν έχει ησυχία αλλά δεν ακούγεται όταν είσαι στην πλάκα του ορόφου όπου καταλήγει ο εξαερισμός.  

 

Αφού δεν ακούγεται όταν είσαι στην ταράτσα προφανώς προέρχεται ή γενικά από το ισόγειο -περιλαμβανομένης και της  οροφής του (που αποτελεί το δάπεδο του ορόφου όπου και διαμένει)

Ερώτημα οι πλάκες οροφής ισογείου τι πλάκες είναι? είναι π.χ φερόμενες σε πλαίσια ή έχεις πλάκες με συνήθη ανοίγματα και διαδοκιδώσεις !

 

υ.γ γενικά είδες τα στατικά της και αν τυχόν υπάρχουν υπεροπλισμένοι  στατικοί φορείς?

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.