Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπεύθυνη δήλωση επί του τοπογραφικού για τον χαρακτηρισμό της έκτασης ως δασική ή μη σύμφωνα με τον Ν.4483/17 'Αρθρο 142 παρ4 (ΦΕΚ107Α)


iliasp

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οι χαρτες δεν βλεπω να  εχουν "κιτρινη" διαγραμμιση

https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension

 

Προφανως αυτο το κιτρινο σου το βγαζει  γιατι αναφερεται σε συγκεκριμενο γηπεδο, που εσυ το ζητησες.

Κατα τα λοιπα,

συμφωνα με τις αρχικες ανακοινωσεις,

τα ΑΑ δεν εχουν προβλημα

τα ΠΑ επισης δεν ειχαν προβλημα,  αλλα "κατι"  συμβαινει με αυτα.

[και οσα προσθεσουν με τους ασπαλαθους/τα φρυγανωδη ή οσα εχουν αδεια ή  ή...]

δες και την  πρηγουμενη αναρτηση  στις παρ. 24  επ.

υγ

τι εμβαδα σου αποδιδει ανα κατηγορια?

 

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, JVasileiadis said:

Όχι δεν είναι σε γκρι. Συγκεκριμένα είναι για την επισυναπτόμενη περιοχή. 

Φίλε πολλή προσοχή. Όλη η περιοχή που έχεις σχεδιάσει, βρίσκεται σε γκρι διαγράμμιση. Αυτό σημαίνει ότι, η νέα ανάρτηση των δασικών, αυτή του έτους 2021 είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και δεν μπορεί κάποιος να ασκήσει εκ νέου αντίρρηση.

Εδώ είναι οι αναρτήσεις του 2021:

https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension

Εδώ είναι οι προ του 2021 (παλιές) αναρτήσεις:

https://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx

Εδώ είναι οι μερικώς κυρωμένοι χάρτες:

https://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx

Πρόσεξε διότι η έκταση που σε αφορά δεν είναι όλη ¨κίτρινη" στη μερική κύρωση. Κίτρινα (δηλαδή όχι δασικά) είναι μόνο αυτά που είχαν αναρτηθεί ως ΑΑ στην αρχική ανάρτηση και μόνο. Τα υπόλοιπα είναι τρύπες του μερικώς κυρωμένου δασικού χάρτη επειδή κάποιος έχει κάνει αντίρρηση και εκκρεμεί η εκδίκασή της. Εστίασα στην περιοχή σου και βλέπω ότι έχουν λευκή απόχρωση και όχι κίτρινη.

Δεν θέλω να ξέρω πόσοι συνάδελφοι έχουν μπερδευτεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Είναι άπαράδεκτο να είναι τόσο ασαφείς αυτές οι πλατφόρμες και να δημιουργούν τέτοια ανασφάλεια σε όλους μας.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Είναι ι ίδια περιοχή στους κυρωμένους δασικούς χάρτες. Αυτό το κίτρινο εννοώ. https://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx. Στην περίπτωση του ΔΑ σε περιοχή με μερικώς κυρωμένο Δασικό Χάρτη η υπεύθυνη δήλωση τι ακριβώς αναγράφει; Αλλα μου είπαν στην διεύθυνση Δασών της περιφέρειας και άλλα στο τοπικό Δασαρχείο της περιοχής. Επίσης με διαβεβαίωσαν ότι οι περιοχές αυτές θα αποχαρακτηριστούν 100% λόγω του καθεστώτος της περιοχής.

image.thumb.png.74c2efff7bf6754ae2f09c9fc2c099fb.png

Link to comment
Share on other sites

Το πολύγωνο που δείχνεις τώρα, είναι διαφορετικό από το προηγούμενο που είχες ανεβάσει. Αυτό φαίνεται όντως ότι είχε χαρακτηριστεί ΑΑ και κυρώθηκε μερικώς και  ως ΑΑ. Ανήκει πάλι στη γκρι περιοχή. Αν μιλάμε για αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται να έχεις δασικό τμήμα πουθενά και μπορείς να γράψεις άφοβα τη σχετική δήλωση.

Οι χάρτες πιθανώς όντως να ξανααλλάξουν, αλλά προς το παρόν δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτό ως μηχανικός. Γενικά τα έχουν κάνει μπάχαλο, είναι απογοητευτική η κατάσταση.. Το ίδιο show είχαν στήσει και με τις προηγούμενες αναρτήσεις, ότι θα τα αλλάξουν όλα, ότι είναι άδικο, και τελικά οι χάρτες αναρτήθηκαν σχεδόν ίδιοι.. Και τώρα το ίδιο παίζει να γίνει πάλι. Ελπίζω σε κάτι καλυτερο, αλλά όταν ακούω τον Αμυρά να λέει ότι, αν το συμβόλαιο λέει ότι δεν είναι δάσος ένα χωράφι, αποχαρακτηρίζεται αυτόματα.. με πιάνει σύγκρυο..

Παράθεση

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η γκρι διαγράμμιση σημαίνει ότι η ανάρτηση του 21 ήταν ίδια με την προηγούμενη για την περιοχή. Οπότε διερευνάς και τον μερικώς κυρωμένο χάρτη της περιοχής. Αυτά προς το παρόν, διότι μετά μπορεί να ξανααλλάξουν.

Link to comment
Share on other sites

Για επιβεβαίωση: σε τοπογραφικό διάγραμμα αγροτεμαχίου που θα πάει για υποβολή αντίρρησης, σε περιοχή όπου δεν υπάρχει κυρωμένος δασικός χάρτης αλλά η (προ)ανάρτηση του Μαρτίου του 2021, γράφω για τμήματα του αγροτεμαχίου τα οποία έχουν χαρακτηρισμό ΔΔ, ΑΔ, ΔΑ (είναι τρία τμηματάκια) ότι : "τα τμήματα με κορυφές τάδε και εμβαδόν τάδε έχουν τον χαρακτηρισμό τάδε κατά την προανάρτηση του Δασαρχείου τάδε του Μαρτίου 2021 και για τα οποία υποβάλλεται αντίρρηση. Στην περιοχή δεν υφίσταται κυρωμένος δασικός χάρτης του άρθρου 20 του Ν.3889/2010". Ορθά?

Link to comment
Share on other sites

Με ποιον τρόπο αποδεικνύεται ο χαρακτήρας έκτασης για οποιαδήποτε νόμιμη χρήση/συναλλαγή με το δημόσιο ή συμβολαιογραφική πράξη κατά τη διάρκεια της ανάρτησης και μετά τη μερική ή ολική κύρωση, αλλά και για περιοχές που έχουν εξαιρεθεί της ανάρτησης;

Σε όποιο στάδιο ανάρτησης και αν βρίσκεται ο δασικός χάρτης, ενεργοποιείται η πρόβλεψη της παρ. 6 του άρθρου 20 του Ν.3889/2020, σύμφωνα με την οποία, βεβαίωση του χαρακτήρα ενώπιον του Δημοσίου, των ΟΤΑ κλπ πραγματοποιείται με υπεύθυνη δήλωση επί του τοπογραφικού διαγράμματος που αφορά το ακίνητο, από τον συντάκτη του.

Συνεπώς, μπορεί ο συντάκτης μηχανικός, για τις εν λόγω περιπτώσεις να δηλώνει υπεύθυνα από τα στοιχεία τού δασικού χάρτη,που είναι δημοσιοποιημένα διά της ανάρτησης και διαθέσιμα, το μη δασικό χαρακτήρα που αφορά το ακίνητο, σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και να προχωρούν πλέον οι διαδικασίες στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Μετά τη μερική ή ολική κύρωση του δασικού χάρτη και για τις περιοχές που αυτή αφορά, εκδίδεται πιστοποιητικό δασικού χάρτη από το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών.

 

25

Τι ισχύει για μεταβιβάσεις-αγοραπωλησίες σε χαρακτηρισμένες εκτάσεις ως δασικές;

Ο δασικός χάρτης δεν αλλάζει τη διαδικασία μεταβιβάσεων. Ισχύει η προγενέστερη απόδειξη της ιδιοκτησίας. Όπως και πρωτύτερα έπρεπε να αποδειχθεί η ιδιοκτησία έτσι γίνεται και τώρα μέσω της ένταξης διοικητικών πράξεων. Οι δασικοί χάρτες ρυθμίζουν μαζικά το θέμα, έτσι ώστε να αυτοματοποιηθούν και να απλοποιηθούν χρονοβόρες διαδικασίες.

Κατά τη μεταβατική περίοδο της ανάρτησης των δασικών χαρτών είναι δυνατές οι μεταβιβάσεις των ιδιοκτησιών, αν αυτές δεν είναι δασικού χαρακτήρα. Εφόσον η έκταση χαρακτηρίζεται λανθασμένα ως δασική, για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει πρώτα να περατωθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων.

 

26

Μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια σε έκταση που είναι εν μέρει δασική και εν μέρη Άλλης μορφής(ΑΑ);

Εφόσον το τμήμα του γεωτεμαχίου, με χαρακτηρισμό ΑΑ, πληροί τους όρους αρτιότητας τότε εκδίδεται άδεια δόμησης. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε επένδυση.

 πηγη

https://ypen.gov.gr/ola-osa-prepei-na-gnorizoun-oi-polites-27-erotiseis-apantiseis-gia-tous-dasikous-chartes/

και

δεν εχεις ενα αγροτεμαχιο

είναι τρία τμηματάκια 😆

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Βάζω την παράγραφο 6 του άρθρου 20 του 3889/2010 αυτούσια:

" 6. Δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του δασικού χάρτη είτε είναι αναρτημένος είτε κυρωμένος μερικά ή ολικά, παρέχεται σε κάθε δημόσια αρχή μέσω του ειδικού διαδικτυακού τόπου της παραγράφου 11 του άρθρου 13. Αν απαιτείται από κείμενες διατάξεις, εξαιρουμένης της διάταξης της παραγράφου 4, η βεβαίωση του δασικού εν γένει ή μη χαρακτήρα έκτασης ενώπιον του Δημοσίου, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των υπηρεσιών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (Α΄ 65), όπως εκάστοτε ισχύει, αυτή πραγματοποιείται με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (A΄ 75) επί του τοπογραφικού διαγράμματος, που αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο από τον συντάκτη του. Στη δήλωση αναφέρεται υποχρεωτικά αν ο χαρακτηρισμός της έκτασης ως δασικής ή μη έχει προσωρινή ή οριστική ισχύ, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο δασικός χάρτης. "

Εγώ από αυτά που έχω κάνει bold και underline στο παραπάνω καταλαβαίνω ότι έτσι πρέπει να τα γράψω. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει κυρωμένος στην περιοχή, αλλά βάσει της (προ)ανάρτησης από Μάρτιο του 2021 τα υπό κορυφές τάδε και εμβαδά τάδε φέρουν τους τάδε χαρακτηρισμούς.

Συμφωνάμε Δημήτριε ?:-D👋👋 

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.