Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

οικοδομησιμότητα σε αναδασμό και Ζ.Ο.Ε.


Vasili

Recommended Posts

Γεια σας,

 

το θεμα αφορά αν υπάρχει δυνατότητα οικοδομησιμότητα σε αγροτεμάχιο το οποίο τμήμα του βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.  όλο είναι σε αναδασμό και τμήμα του και εντός Ζ.Ο.Ε.

 

Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του 3 όμορα αγροτεμάχια αναδασμού. 13 στρ, 5 στρ, 20 στρ. Σύνολο 38 στρ. Αυτά προήλθαν από αγορά.

Αυτά βρίσκονται κοντά σε επαρχιακή οδό εκατέρωθεν της οποίας καθορίζεται ΖΟΕ Ε, με αποτέλεσμα παράλληλα με το δρόμο τμήμα των παραπάνω να βρίσκεται εντός ΖΟΕ. Συγκεκριμένα το 2/5 είναι εντός ΖΟΕ και τα 3/5 εκτός ΖΟΕ.

 

 

Το μέτωπο στο δρόμο στο εκτός ΖΟΕ είναι 55 μ.

 

εχω λοιπόν της εξής απορίες:

 

1) μπορεί να γίνει φυσική συνέννωση των τριών όμορων και να μιλάμε πλέον για ένα εννιαίο αγροτεμάχιο 38 στρ ?

2) μπορεί να γίνει κατάτμηση μετά την συνέννωση ώστε να έχουμ 2 αγροτεμάχια εμβαδού 18+19 στρ (εχει μέτωπο σε δύο δρόμους)

3) ο αναδασμός απαγορεύει ή περιορίζει την οικοδόμηση (αν υπάρχουν περιορισμοί έχετε την καλοσύνη να με παραπέμψετε σε κάποιο νόμο σχετικό με τους αναδασμούς ?)

4) ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται εκεί να κάνει μια επένδυση αγροτουρισμού. Απο τη μια να έχει καλλιέργειες (ελαιώνας, κηπευτικά, αμπέλια), αλλά και εγκαταστάσεις αναψυχής. (εστιατόριο, σπιτάκια - ξενώνες, πισίνα, σκίαστρα). Σκέφτομαι να ακολουθήσω όρους δόμησης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

μερος των απαντησεων θα βρεις εδω

 

απο τον KaizerSoze

 

http://www.michanikos.gr/files/file/1458-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

 

"φυσικη συνενωση"  αλλως "συνενωση τοις πραγμασι"   σε  "ενα"  δικαιουσαι να  εχεις  εάν το θελησεις..

 

την εκ νεου κατατμηση [και την τοπογραφια με τους δρομους/δρομο/χαρακτηρισμο] δεν καταλαβα...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη σε ευχαριστώ για την άμεση απόκριση. Σχετικά με αυτό που έγραψα στο 2)

 

2) μπορεί να γίνει κατάτμηση μετά την συνέννωση ώστε να έχουμ 2 αγροτεμάχια εμβαδού 18+19 στρ (εχει μέτωπο σε δύο δρόμους)

 

όντως είναι κάπως μπερδευτικό. σκεφτόμουν μήπως επειδή εχει 3 τεμάχια να τα θεωρήσει 1 με συνένωση και να τα κατατμήσει σε 2 μεγαλύτερα όπου το καθένα να έχει αρτιότητα και οικοδομησιμότητα, δίνοντας του τη δυνατότητα να μπορεί να εκμεταλλευτεί το ένα και να πουλήσει το δεύτερο. Υποψιάζομαι πως στους αναδασμούς δεν μπορεί αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί με αυτούς και δε γνωρίζω τι γίνεται.

 

 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Διάβασα επίσης το σχόλιο για το ότι του υπουργείο θα αναρτήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα κωδικοποίησης της νομοθεσίας για τα τουριστικά, η οποία βλέπω πως δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

 

Βασίλης

Link to comment
Share on other sites

η κωδικοποιηση "θα" ειναι ετοιμη απο τις αρχες Ιουνιου

Το ειπε η κυρια Υπουργος.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

  οσο για την συνενωση και την κατατμηση

προφανως εχεις θεματα με το Δ 270

ως προς το απαιτουμενο "προσωπο"

....εισαι και σε ΖΟΕ

 

υγ

υποθετω οτι καθε  ενα ειναι αρτ. και οικ. ως πριν το 2003

 

αρα ενα απο ολα μπορει να "φυγει"....χωρις περιπλοκες ....συνενωκατατμησεις...

υγ2

κανε ενα απλο σχεδιακι

Link to comment
Share on other sites

Η Ζ.Ο.Ε. που αναφέρεις δεν βάζει κάποιους περιορισμούς ??? (εγώ που είμαι κατά της κατάτμησης σε αναδασμούς θα χαρώ πολύ να μη μπορείς να τεμαχίσεις. Δεν μπορώ όμως και να το εμποδίσω). Όπως σου είπε ο Δημήτρης δώσε μας ένα σχεδιάκι, γιατί εγώ κατάλαβα λίγα πράματα. Καθώς επίσης και τι περιορισμούς, κυρίως βάζει η Ζ.Ο.Ε στην περιοχή αυτή (δεν μπορεί κάτι θα βάζει)!. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα στείλω σχεδιο αμεσα.

 

Εμαθα σήμερα πως ο αναδασμός θεωρείτε αγροτική γή υψηλής παραγωγικότητας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Δεν εχω βρει το σχετικό νόμο ακόμη. προφορικά είχα την ενημέρωση. Γνωρίζει κάποιος σχετικά με τη νομοθεσία για αυτό το θέμα.?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω διαβάσει τη νομοθεσία που αφορά την γή υψηλής παραγωγικότητας. Εμαθα απο συναδέλφους πως στην περιοχή μας (Πυργος Ηλείας) όπου υπάρχει αναδασμός και δεν είναι εντός ΖΟΕ, τότε το αγροτεμάχιο δεν μπορει να οικοδομηθεί. Πήγα στην υπηρεσία δόμησης σημερα και μου είπαν πως όντως ο αναδασμός θεωρείται αγροτική γή υψηλής παραγωγικότητας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να οικοδομηθεί, εκτός

 

α) από τμήμα του είναι σε ΖΟΕ όπου υπερισχύουν οι διατάξεις αυτής.

 

β) σύμφωνα με το 4178/2013 αρθρο 51, παρ. 11α. όπου αναφέρεται πως επιτρέπεται η οικοδόμηση σε Αγροτική Γη Υψηλής παραγωγικότητας αν το αγροτεμάχιο έχει μέτωπο σε εθνικό επαρχιακο ή δημοτικό δίκτυο, ή αν βρίσκεται εντός ζώνης 200 μ από επαρχιακή οδό, ή 150 μ από άξονα δημοτικής. 

 

Προφανώς θέλω να το δω αυτό γραπτώς και θα πρέπει να ψάξω τη νομοθεσία που να λέει ξεκάθαρα πως απαγορεύεται η δόμηση σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Link to comment
Share on other sites

εχουμε αυτο

 

http://www.agronews.gr/agora/agora-gis/arthro/145986/aposurthike-i-diataxi-gia-domisi-sta-agroktimata-/

 

εχουμε το αρθρο 51 του 4178

 

και την σχετικη εγκυκλιο

 

http://www.michanikos.gr/topic/5706-Γεωργική-γη-υψηλής-παραγωγικότητας/?p=689282

 

και  αυτο

 

http://www.istologos.gr/neotera/2013/766-gyp

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ψάχνωντας βρήκα αυτό το άρθρο που αναφέρει την ιστορία με τη Γη Υψηλής Παραγωγικότητας από το 1998 μέχρι σήμερα. χάος !!

 

http://www.agorastakis.gr/neotera/2013/766-gyp#.WZx8dygjGHv

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.