Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μαζικά e- ειδοποιητήρια για οφειλές προς την εφορία


Engineer

Recommended Posts

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιστράτευσε για άλλη μια φορά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πιέσει όσους χρωστούν προς την εφορία να περάσουν από το δημόσιο ταμείο για να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους τους.

 

Με βάση τα στοιχεία των οφειλετών της 18ης Αυγούστου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε ηλεκτρονικά μέσω email των οφειλετών, όπως αυτοί τα έχουν δηλώσει στο taxisnet, με τα οποία τους πληροφορούν ότι υπάρχει ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής στο όνομά τους καθώς και ότι εντός 15 ημερών από τη λήψη του μηνύματος θα πρέπει να προχωρήσουν στην εξόφληση του ή το ρύθμισή του με δόσεις.

 

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνεται στο μήνυμα, ο προϊστάμενος της εφορίας διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις στα χέρια του οφειλέτη και στα χέρια τρίτων.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το “αγαπημένο” μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η εφορία είναι η έκδοση κατασχετηρίων για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.

 

Καθημερινά εκδίδονται περίπου 5.000 κατασχετήρια αυτού του είδους. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν λογαριασμό καθώς και 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

 

Η νέα κινητοποίηση της εφορίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι ένας στους τρείς φορολογούμενους δεν πλήρωσε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στα κρατικά έσοδα τον Ιούλιο.

 

Πηγή: http://www.capital.g...pros-tin-eforia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το έγραψε και η Χάτζαπλαστ.

 

http://www.protothema.gr/politics/article/707049/apisteuti-aulonitou-oi-sudaxeis-den-ehoun-perikopei/

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.