Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυτόματος συμψηφισμός για επιστροφές φόρου-ΕΝΦΙΑ


Engineer

Recommended Posts

Περίπου 600.000 οι δικαιούχοι επιστροφών από το φόρο εισοδήματος αλλά ελλοχεύει ο... ΕΝΦΙΑ. Ξεκινούν κεντρικά και αυτόματα οι συμψηφισμοί με τα νέα χρέη. Ποιοι δεν γλιτώνουν τη βόλτα στην εφορία.

 

Τα καλά νέα είναι ότι οι φορολογούμενοι δεν θα ταλαιπωρηθούν. Τα άσχημα νέα είναι ότι για περίπου 600.000 φορολογούμενους, δικαιούχους επιστροφών φόρου εισοδήματος, η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα σβήσει την προσδοκία πίστωσης των ποσών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι έτοιμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε να αναρτηθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί στο taxisnet, έως τις 31 Αυγούστου.

 

Αμέσως μετά και αρκετά πριν την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων στις 29 Σεπτέμβρη, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζεται να προχωρήσουν κεντρικά και αυτεπάγγελτα σε συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με τα νέα χρέη για ΕΝΦΙΑ.

 

Στην εφορία τους προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα συμψηφισμού θα πρέπει να σπεύσουν μόνο οι σύζυγοι στο βαθμό όπου ο ένας εκ των δύο δικαιούται επιστροφή φόρου και στον έτερο έχει βεβαιωθεί ΕΝΦΙΑ. Η εφορία δεν μπορεί ακόμα κεντρικά να «παντρέψει» επιστροφές φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ μεταξύ συζύγων.

 

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr οι φετινές εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προσεγγίζουν τα 240 εκατ. ευρώ και έξι στους δέκα φορολογούμενους με πιστωτικό εκκαθαριστικό δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή που δικαιούνται.

 

Οι επιστροφές αυτές θα συμψηφιστούν τώρα με τον ΕΝΦΙΑ και στο βαθμό όπου υπάρξει υπερβάλλον ποσό, αυτό θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό. Αν η επιστροφή δεν καλύπτει την οφειλή ΕΝΦΙΑ, θα σας ζητήσουν τα… ρέστα.

 

Πηγή: http://www.euro2day....-epistrofh.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.