Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συμψηφισμοί και ενημέρωση μέσω email από την Εφορία-Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ


Engineer

Recommended Posts

Ξεκίνησαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ για περίπου 570.000 φορολογούμενους.

 

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν να εισπράξουν επιστροφή φόρου, η οποία προέκυψε μετά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση, άρχισαν από χθες να λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα. Με το μήνυμα αυτό ενημερώνονται ότι έγινε ο συμψηφισμός της επιστροφής φόρου εισοδήματος με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε, ενώ αν υπάρχει υπόλοιπο φόρου για πληρωμή θα εμφανίζεται στην «ταυτότητα οφειλής», που υπάρχει σε κάθε προσωπικό λογαριασμό.

 

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που δικαιούται επιστροφή φόρου εισοδήματος 500 ευρώ και του βεβαιώθηκε ΕΝΦΙΑ για το έτος 2017 ύψους 600 ευρώ, το ποσό των 500 ευρώ συμψηφίζεται αυτόματα με το ποσό της επιστροφής φόρου και καλείται να πληρώσει τα υπόλοιπα 100 ευρώ του ΕΝΦΙΑ.

 

Τυχόν υπόλοιπο οφειλών ΕΝΦΙΑ έτους 2017 που απομένει πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ ή σταδιακά στις προθεσμίες των δόσεων που έχουν απομείνει.

 

Στην περίπτωση κατά την οποία το συμψηφισθέν ποσό επιστροφής φόρου εισοδήματος είναι μεγαλύτερο από τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ, το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται στον φορολογούμενο με πίστωσή του στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει στη φετινή του φορολογική δήλωση.

 

Στην εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού θα πρέπει να σπεύσουν μόνο οι σύζυγοι, στον βαθμό όπου ο ένας εκ των δύο δικαιούται επιστροφή φόρου και στον έτερο έχει βεβαιωθεί ΕΝΦΙΑ. Η εφορία δεν μπορεί ακόμα κεντρικά να «παντρέψει» επιστροφές φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ μεταξύ συζύγων.

 

Πηγή: euro2day.gr - https://www.b2green....asmos-tou-enfia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.