Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δόμηση σε παραδοσιακό οικισμό, εκτός σχεδίου γήπεδο


nav

Recommended Posts

Καλημερα, 
θα ηθελα παρακαλω να μου λυσετε μια απορια σχετικα με τα εκτος σχεδιου γηπεδα σε παραδοσιακο οικισμο (κατω των 2.000 κατοικων), οπου μια πλευρα του οικοπεδου ειναι σε επαρχιακο δρομο, (περιπου 20μ.)

Διαβασα εδωΠΔ-209/98 (ΦΕΚ-169/Α/15-7-98 οτι για τους μη-παραδοσιακους οικισμους το κτιριο θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 10 μετρα απο τον αξονα του δρομου, αλλα λιγο παρακατω αναφερει οτι αυτο δεν ισχυει για τους παραδοσιακους οικισμους, χωρις να ξεκαθαριζει/αναφερει τι ακριβως ισχυει για αυτους τους οικισμους ή εγω δεν το βρισκω. 

Αρα μηπως γνωριζει λοιπον καποιος τι ισχυει ακριβως, δηλ ποσα μετρα απο τον αξονα του επαρχιακου δρομου μπορει να χτιστει κατοικια σε εκτος οριων γηπεδο, σε παραδοσικο οικισμο. 
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Νικος

Edited by nav
Link to comment
Share on other sites

Για τους παραδοσιακούς(εντός) δεν ισχύει η απόσταση του άξονα δρόμου όπως είπες άρθρο 2 παρ 4  του ΦΕΚ 169.Εσύ είσαι εκτός  η εντός δεν έχω καταλάβει?Αν είσαι εκτός ακολουθείς το αρθρο 2 αν οχι ακολουθείς το ΦΕΚ του παραδοσιακού (594 Δ 1978 κτλ) και τα κλασικά (δ κτλ)

Edited by Elounda
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση, ειναι εκτος οριων.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε είτε την ειδικότητα σας, είτε τον χαρακτηρισμό ΙΔΙΩΤΗΣ στο προφίλ σας όπως επιβάλλουν οι κανόνες συμμετοχής. 

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπερα,

για να μην δημιουργω νεο θεμα, επανερχομαι σε ενα παλαιοτερο μου, σχετικα με ενα οικοπεδο σε εκτος οριων παραδοσιακου  οικισμου (Αρκαδια, με λιγοτερο απο 2000κατ) οπου ψαχνω να βρω εαν μπορω να κτισω σπιτι και εαν ναι ποσα τμ.

Συγκεκριμενα το οικοπεδο ειναι 1050τμ ενω η πλευρα/ προσοψη στον επαρχιακο δρομο ειναι 30 μετρα, ενω οι δυο καθετες σε αυτον πλευρες ειναι περιπου 34μ η καθε μια

επισης να συμπληρωσω, εαν εχει καποια σημασια ή χρησιμοτητα,  οτι ειναι σε αποσταση 150 περιπου μετρα απο τα ορια, αλλα και οτι διαθετω παλι στην ιδια περιοχη ενα μεγαλο διατηρητεο κτιριο, οπου στην αποφαση του υπουργειου, αναφερει οτι μπορει να μεταφερθει ο υπολειποντας Σ.Δ. αλλα δεν αναφερει πως μπορει να γινει αυτο, δηλ πόσο, που ή κατι αλλο σχετικο

μπορει καποιος να μου εαν μπορω να κτισω ή να με  κατευθυνει που να κοιταξω τα σχετικα φεκ ή καποια σχετικη σελιδα?

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Νικος.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μας δώσεις και το χρόνο δημιουργίας του γηπέδου (δηλαδή από ποιο έτος έχει αυτά τα τετραγωνικά μέτρα) 

Link to comment
Share on other sites

.....και με την ευκαιρια

...αν ο δρομος ειναι χαρακτηρισμενος "επαρχιακος"

[καλησπερα βασιλη]

υγ

Η ΜΣΔ ειναι μια πολύ "πονεμενη" ιστορια"

Αναμενονται "εξελιξεις"....

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι

Τωρα βρηκα το συμβόλαιο του 2003 οπου περασε σε εμενα όπου αναφερει οτι είναι "αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρέκκλιση ως προϋφισταμενο του  ετους 1962" 

Ο δρόμος νομίζω οτι ειναι επαρχιακός σύμφωνα με τα τοπογραφικά. Ειναι δρόμος μεταξυ ορεινών χωριών. Υπάρχει καπου κάποιος τρόπος, κάποια βάση δεδομένων για να το επιβεβαιώσω? 

Τελος να συμπληρώσω οτι ειναι σε πλαγιά βουνου με μια σημαντική κλίση, εαν εχει κάποια σημασία 

 

Ευχαριστώ και παλι για το χρόνο σας

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν αναθέτετε την διερεύνηση σε έναν μηχανικό. Γράφετε για οικόπεδο ενώ το γεωτεμάχιο είναι εκτός ορίων. Γράφετε για επαρχιακό δρόμο κατ' εκτίμηση γιατί ενώνει δύο ορεινά χωριά. Αν από το 2003 ως σήμερα έχουν επέλθει μεταβολές π.χ natura και έχουν καταργηθεί οι εκτός σχεδίου παρεκκλίσεις δεν το γνωρίζετε. Τέλος μεταφορά δόμησης σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο δεν νοείται 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.