Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιχωμάτωση θεμελίωσης.


 
fgk

Recommended Posts

κατα τη γνώμη μου μου το καλύτερο υλικό επιχωμάτωσης ειναι κοκκώδες (ή αμμοχάλικο όπως προαναφέρθηκε) υψιλής διαβάθμισης με τελική επίστρωση 25-30 cm απο χαλίκι. Σημαντικό είναι το αμμώδες υλικό να εχει περιεκτικότητα περίπου 30% σε συνεκτικό έδαφος απαλαγμένο απο οργανικά υλικά έτσι ώστε οι ηλεκτροστατικές δυνάμεις που αναπτύσσονται να διευκολύνουν την συμπίεση του κ την λειτουργία του ώς μια μάζα. Κατάλληλη διάβραξη ανα 25 εκ. και συμπίεση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Αυτα που αναφέρω ειναι εμπειρία απο επιχωματώσεις σε έργο αποθηκών όπου υπήρχε απαίτηση για μπάζωμα ύψους 1.5μ και φέρουσα ικανότητα εδαφόπλακας 45ΚΝ/μ2!!

τελος καλο ολα καλα ευτυχώς...!!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

εγώ παιδιά ....διάβασα....διάβασα....διάβασα περίπου όοοολα αυτα που γράψατε μέχρι στιγμής για το θέμα.Διάβασα σωστά πράγματα....διάβασα και μπούρδες(δε θα αναφερθώ....δε θέλω να προσβάλω).Εγώ μηχανικός δεν είμαι....έχω κάνει όμως στη ζωούλα μου πάνω απο 2500 μπαζώματα σε βάσεις οικοδομών και περιμετρικούς χώρους αυτών.Απο το 1980 ξεκίνησε ο πατέρας...απο το 1992 εγώ.Το καλύτερο υλικό που υπάρχει για μπάζωματα θα μου επιτρέψετε να πώ πως βγαίνει απο το κοσκίνισμα του χώματος με trommel.80%ΠΈΤΡΑ 20%ΧΩΜΑ.Όταν αυτο το υλικό πατηθεί απο μηχάνημα....και ειδικα ερπυστιοφόρο φορτωτή,φέρτε μου το μεγαλύτερο οδοστρωτήρα και αν καταφέρει να το πάει πιο κάτω 5 πόντους ξανασυζητάμε όοοοοολα αυτα που είπαν κάποιοι κύριοι απο εδω μέσα.Δεν διακατέχομαι απο έπαρση και συγγνώμη αν φαίνομαι κάπως αλλά διάβασα πολλές μ....ες.guten acht

 

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Πάντως για άνθρωπος που εδω διάβασες πολλές... είσαστε πολύ σίγουρος για όσα λέτε κι ας μιλάτε χωρίς κανένα στοιχείο... Το οτι μπαζώσας 2500 φορές, δεν μου λέει τίποτα! Παρακαλώ να είσαι πιό κόσμιος...

guten nacht

acnt

Link to comment
Share on other sites

κύριε....υπερσυντονιστή...acnt κτλ κτλ.....εάν η ύπαρξη εμπειρίας απο 2500+ επιχωματώσεις οικοδομών και όχι μόνο της εταιρίας μας δε σας λέει κάτι και δε στοιχειοθετεί ΚΑΤΙ για εσάς...τότε τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους όλων εδώ.Αμφιβάλλω ειλικρινά αν έχετε καν ιδέα τι είναι trommel(το ίντερνετ είναι η λύση για τυχόν απορροίες σας)αλλά και αν ακόμα εχετε κάτι ακουστά θα παρακάλουσα να δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό σε μια επένδυση 150.000€ που έχει κάνει η εταιρία μας για να μπορεί να κάνει...μπαζώματα και όχι μόνο που λέμε και μεις οι μη μηχανικοί(όπως προσθέσατε στο προφίλ μου).Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως όπως σε όλες τις δουλείες,έτσι και στου μηχανικού υπάρχουν οι καλοί οι κακοί και οι κάκιστοι.Η συζήτηση και όχι η φασιστική απο μέρους σας διακοπή του προφίλ μου μπορεί να βοηθήσει όλους μας.Τώρα,αν ποτέ σας δεν έχετε ξανακούσει τη λέξη μ....ες και προσβληθήκατε,σας ζητάω συγγνώμη άν και είμαι σίγουρος πώς δεν έχετε ξανακούσει κι άλλες λέξεις ή έστω δε σας λένε κάτι...Τέλος,κατα τη γνώμη μου πάντα,αν θέλετε να μάθετε πώς μπαζώνουμε με ασφάλεια,ποιος είναι ο τρόπος και ποιο το κατάλληλο υλικό για κάθε περίπτωση,ρωτήστε και κάποιον ΜΗ μηχανικό που μπορεί να χει κάνει και κανα μπαζωμα στη ζωή του.Τα σέβη μου...

Link to comment
Share on other sites

fidel77,

δεν αμφιβάλει κανεις ότι εσυ προσωπικά γνωρίζεις κάποια πράγματα εμπειρικά και με βάση όσα λες τεχνολογικά εξοπλισμενα με την επένδυση που ανέφερες.

παρόλα αυτά να ξέρεις ότι προσωπικά δεν αμφισβητώ την εμπειρία σου ( γιατί μόνο γι αυτήν μπορείς να μας μιλήσεισ) αλλά ο τρόπος σου που αναφέρθηκες σε απόψεισ άλλων συναδέλφων και μη ειναι κάκιστος

 

λυπάμαι ειλικρινά

 

και λυπάμε επίσης που καθημερινά έρχομαι σε επαφή - συναλλαγή με ανθρώπους ( επαγγελματίες και μη) που σχολιάζουν με τέτοιο τρόπο σαν τον δικό σου.

 

χάρης

 

υ.γ το ότι οι περισότεροι μηχανικοί εδώ δεν ξέρουν να χειρίζονται κάποιο μηχάνημα δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν και τι μπορεί να κανει αυτό το μηχάνημα (προυποθεση να εχουν διαβάσει γ αυτό - να έχουν δει ή τελος πάντων να τους έχουν πει)

 

υ.γ.2. τέλος θα ήθελα προσωπικά να σου επισημάνω ότι το trommel προσωπικά δεν το γνώριζα

 

υ.γ.3. αν και δεν είχα απαντήσει πριν από σενα στο θέμα αυτό η αποψη μου περί του θέματος ταυτίζεται με κάποιες απαντήσεισ συναδέλφων - και κατεπέκταση θίγει και εμένα ο τρόπος τησ απάντησης σου.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου χαρη.Πιστεψε με δεν ειχα σκοπο να θιξω κανεναν.Δεν εχω ορεξη ομως και απο κανεναν ουτε να χλευαζει με το τροπο του ,ουτε να δεχομαι την οποια επαρση(τρομαρα μας λεω εγΩ)ουτε φασιστικες....μεθοδους.Εχω συνεργαστει με παρα πολλους μηχανικους.Εχω γνωρισει παιδια φοβερα και με γνωσεις....εχω γνωρισει και ατομα που για να βγει η δουλεια των χωματουργικων τουλαχιστον πεθαιναμε ολοι στα γελια.Θα μου πεις συμβαινει και στους χωματουργους και παντου.Και σε μας εχουν εισβαλει ατομα που πραγματικα δεν εχουν ιδεα.οκ....δεκτο.Τεσπα....λυπαμαι που λυπασαι για ορισμενα πραγματα,δεν νομιζω ομως να χεις γνωρισει πολλους στην οικοδομη που μπορουν να εκφερουν γνωμη οπως εγω.Δεν ειπα κανενας...ειπα οχι πολλοι.

υγ.Οποιος δεν εχει μπαζωσει με μηχανημα ειναι τοθλαχιστον αστειο να λες οτι γνωριζει τι μπορει να κανει αν εχει διαβασει....εμπιστευσου με σ αυτο.

Link to comment
Share on other sites

@fidel77

Το προφίλ σου το διόρθωσε γιατί δεν είσαι μηχανικός και όχι για κάποιον άλλον λόγο.

 

Προσωπικά ούτε εγώ ήξερα τι είναι το trommel. Από wiikipedia:

A trommel (from the Dutch word for drum, "trommel") is a screened cylinder used to separate materials by size - for example, separating the biodegradable fraction of mixed municipal waste or separating different sizes of crushed stone.

 

Το παραπάνω αφορά μηχάνημα απ' ότι καταλαβαίνω και όχι υλικό.

 

Κάνε ένα κόπο και ρίξε μια ματιά στους κανόνες συμμετοχής

http://www.michanikos.gr/misc.php?do=showrules

Link to comment
Share on other sites

"υγ.Οποιος δεν εχει μπαζωσει με μηχανημα ειναι τοθλαχιστον αστειο να λες οτι γνωριζει τι μπορει να κανει αν εχει διαβασει....εμπιστευσου με σ αυτο.":''

 

σου ανέφερα το εξήσ σε προηγούμενη απάντηση μου :

 

υ.γ το ότι οι περισότεροι μηχανικοί εδώ δεν ξέρουν να χειρίζονται κάποιο μηχάνημα δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν και τι μπορεί να κανει αυτό το μηχάνημα (προυποθεση να εχουν διαβάσει γ αυτό - να έχουν δει ή τελος πάντων να τους έχουν πει) διαβασέ το προσεκτικά σε παρακαλώ.

 

 

 

πρώτα αξιολογούμε την κατάσταση

 

μετά ενημερωνόμαστε ( εκτος και αν αποτελεί περίπτωση που εχουμε ξανασυναντήσει - αλλά και εδώ πάλι πρεπει να ενημερωθείς για πιθανές τεχνολογίες που δεν γνώριζες μέχρι τώρα )

 

μετα μελετάμε

 

μετα εφαρμόζουμε ( σε συνεργασία πάντα με τους χειριστές των μηχανημάτων)

 

και τελος τελιοποιούμε

 

 

χάρης

 

 

υ.γ και εσύ για να πάρεις το 100% των δυνατοτήτων από το μηχάνημα σου ακολούθησες κάτι τέτοιο....

 

υ.γ.2 σχετικά με το :"δεν νομιζω ομως να χεις γνωρισει πολλους στην οικοδομη που μπορουν να εκφερουν γνωμη οπως εγω"

 

στην οικοδομή μου φίλε μου fidel.77 δεν επιτρέπω να εκφέρουν έτσι γνώμη τους για τίποτα και για κανέναν. δεν βγάζει κάπου.άλωστε στην οικοδομή κατά την διάρκεια του εργου όλοι είμαστε συν-εργάτες.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι προσωποποιείς τα πραγματα και αυτό επί τησ παρούσης φάσης δεν βοηθά καυόλου

Λες να τα προσωποποιώ;;; Να σου δείζω το πμ που μου έστειλε δώ και 3 μέρες;;; :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.