Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα 6 νέα μεγάλα έργα που θέλει να χρηματοδοτήσει η ΕΤΕπ


Engineer

Recommended Posts

Έξι νέα μεγάλα έργα έχει προς έγκριση χρηματοδότησης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Ξεχωρίζουν, το μεγάλο έργο Μετρό της Γραμμής 4, η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης ενώ έκπληξη (για όσους δεν έχουν ασχοληθεί) αποτελεί η χρηματοδότηση της οδικής παράκαμψης Χαλκίδας. Αναλυτικά τα 6 έργα είναι τα παρακάτω:

 

ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (1,4 δισ. ευρώ): Από Άλσος Βεΐκου μέχρι Γουδή, μήκους 14,9 χλμ, με 14 σταθμούς. Η ΕΤΕπ θα συμμετέχει με 1 δισ. ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (220 εκατ. ευρώ): Πλήρης κατασκευή μήκους 16,7 χλμ, με τα συνοδά της έργα.

 

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (38 εκατ. ευρώ): Έργα υποδομών για την ανανέωση και τον μετασχηματισμό της πόλης.

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΡΗΤΗΣ (362 εκατ. ευρώ.): Η διασύνδεση θα γίνει μέσω υποβρύχιου καλωδίου. Αποτελεί ένα μεγάλης σημασίας έργο (πρωτοσυζητήθηκε τη δεκαετία του 1980) προκειμένου να διασφαλιστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός του νησιού και να μεγιστοποιηθεί η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο σύστημα. Η ΕΤΕπ συμμετέχει με 250 εκατ. ευρώ.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. Πρόκειται για την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Θα επιτρέψει τη μετάβαση από τα πιο ακριβά και ρυπογόνα καύσιμα, προσφέροντας περιβαλλοντικά οφέλη και ενδεχομένως χαμηλότερο ενεργειακό κόστος. Η συμμετοχή της ΕΤΕπ ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ.

 

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (χερσαίων αιολικών πάρκων και μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών) γεωγραφικά διασκορπισμένων. Η ΕΤΕπ συμμετέχει με 85 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....odotisei-i-etep

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.