Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση άδειας για προσθήκη υπογείου


Recommended Posts

Σε έναν πελάτη μου αν και τον είχα σταυρώσει να κατασκευαστεί το υπόγειο με το ίδιο περίγραμμα όπως και το ισόγειο αυτός δεν ήθελε και τελικά δείξαμε το μισό περίπου . Σήμερα θέλει το αυτονόητο να καλύψει όλο το χώρο κάτω από το ισόγειό του . Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καμία εργασία ούτε καν θεμελίωσης . Πάμε λοιπόν για αναθεώρηση της άδειας . Τα ερωτήματα είναι πως θα ονομαστεί η αναθεώρηση : τροποποίηση μελέτης υπογείου λόγω προσθήκης π.χ. , τι μελέτες θα απαιτηθούν και πως θα υπολογιστούν οι αμοιβές αφού δεν έχουν γίνει εργασίες?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα μπορούσε να είναι "αναθεώρηση για αλλαγή μελέτης (επέκταση υπογείου)".

Οι αμοιβές θα προκύψουν βάσει της διαφοράς νέου και παλαιού προϋπολογισμού (ο προυπ. θα αυξηθεί αφού θα μεγαλώσει το υπόγειο) και του ποσοστού της αλλαγής των υπαρχουσών μελετών εφόσον αυτές αλλάζουν σε κάτι λόγω της επέκτασης του υπογείου (δες και ανάλογα topic). Θα προκύψουν και φορολογικά, στη διαφορά του προϋπολογισμού, και θα αλλάξουν και οι αμοιβές επίβλεψης προς τα πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ενα τίτλο που έχω χρησιμοποιήσει είναι "Αναθεώρηση της υπ. αριθμ χχ/χχχχ άδειας ως προς το υπόγειο"

Τα υπόλοιπα όπως τα είπε ο marko

Link to comment
Share on other sites

Οκ , όλα αυτά . Το υπόλοιπο υπόγειο θα το δείξω όλο αποθήκη . Θα χρειαστούν νέες μελέτες για καύσιμο αέριο , ύδρευση , αποχέτευση από τη στιγμή που δεν αλλάζω τη θέση του λεβητοστασίου μου ? Το λογικό είναι να πληρωθεί επιπλέον αμοιβή για αρχιτεκτονικά και στατικά , όχι? Αν είναι κάτω από την ελάχιστη αμοιβή η αλλαγή στην κάθε μελέτη θα πάει αναγκαστικά στην ελάχιστη ή θα πρέπει να δω αν το άθροισμα της διαφοράς των 2 αυτών μελετών υπερβαίνουν την ελάχιστη αμοιβή ?

Link to comment
Share on other sites

σε παρόμια περίπτωση, ο μηχανικός της πολεοδομίας με υποχρέωσε να υπολογίσω διαφορά προυπολογισμού για τα επιπλέον τ.μ. στα στατικά και αρχιτεκτονικά, ποσοστό 5%στις υπόλοιπες μελέτες και 100% στην μελέτη αερίου γιατί το λεβητοστάσιο άλλαζε θέση. άν βγαίνει κάτω απο την ελάχιστη αμοιβή, θα πάς με ελάχιστη. άν όχι, με ότι βγαίνει

Link to comment
Share on other sites

Η Εγκ 8/90 γράφει

3. Αναθεώρηση για τροποποίηση της μελέτης

 

Η αμοιβή καταβάλλεται επί του προϋπολογισμού των εργασιών τροποποιήσεων. Ο προϋπολογισμός υπολογίζεται είτε αναλυτικός είτε ποσοστιαία επί της συνολικής δαπάνης του κτιρίου - Ισχύει πάντοτε - η ελάχιστη αμοιβή της παρ. 7 του άρθρου 3 του ΠΔ 696/74 όπως ισχύει (5000 λ) Το ποσοστό των τροποποιήσεων επί της ολικής δαπάνης καθορίζεται από τον αρμόδιο τμηματάρχη.

 

Σε περιπτώσεις τροποποιήσεων που δεν αυξάνουν το εμβαδόν, πλην όμως αυξάνουν τον όγκο του κτιρίου (π.χ.αύξηση ύψους) τότε γίνεται αναγωγή του πρόσθετου όγκου σε επιφάνεια, με διαίρεση του δια του μικτού ύψους του χώρου.

 

Κρατήσεις καταβάλλονται επί της διαφοράς προϋπολογισμού όταν δημιουργείται τέτοια, λόγω αύξησης της επιφάνειας του κτιρίου.

 

 

 

υ.γ. Σημειωτέον πως στην ίδια εγκύκλιο είναι και οι τιμές για τον αναλυτικό προυπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

Είχα δει μία άδεια, πάνε αρκετά χρόνια βέβαια, με τίτλο προσθήκη υπογείου.

Δηλαδή ενώ είχε κατασκευαστεί το κτίριο, μετα έγινε η προσθήκη υπογείου.

Το σήκωσε με γερανό και έφτιαξε το υπόγειο...

Δε ξέρω αν στέκει νομοθετικά αλλα η άδεια βγήκε κανονικά

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους , πήγα και από Πολεοδομία για έναν προέλεγχο και όντως επιβεβαιώθηκαν όσα μου είπατε και πίστευα.

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχη περίπτωση από παρόμοια έρευνα που είχα κάνει (χωρίς όμως να προχωρήσει η άδεια) μου είχαν προτείνει σαν τίτλο:

 

Αναθεώρηση της υπ' αρίθμ xxxx/xx οικ. αδείας ως προς την προσθήκη υπόγειου χώρου.

 

Για τον υπολογισμό των αμοιβών τώρα έχεις τα φορολογικά του ιδιοκτήτη τα οποια υπολογίζονται με βάση τη διαφορά των 2 προϋπολογισμών,

του παλιού με τον καινούργιο προϋπολογισμό του κτίσματος.

Οι αμοιβές των μηχανικών από την άλλη υπολογίζονται με βάση ένα ποσοστό επί του καινούργιου (συνολικού προϋπολογισμού) σαν να ήταν

καινούργιο το κτίσμα (για το οποιο θα κάνεις μια κουβέντα με τους ελεγκτες πριν δώσεις προσφορα στον πελάτη).

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.