Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συναίνεση συνιδιοκτητών.


Recommended Posts

το θεμα ειναι οτι

όπου ο νομος ηθελε , όρισε τα χιλιοστα πλειοψηφιας.

Για τις  υπολοιπες περιπτωσεις, προφανως θα  παμε με τις γενικες διαταξεις  περι κοινωνιας του Αστικου Κωδικα

Κατα τα λοιπα,

το σιγουρο ειναι οτι, το πρωτο που θα ζητησει η ΥΔΟΜ ειναι ο κανονισμος. Θα δει αν το προβλεπει ή οχι, ή αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο ποσοστο.

 Αν δεν υπαρχει κανονισμος θα σου ζητησει ή το 100% ή το 51%

[μπορει να μεινει στην παληα διαταξη του 67% , που "λησμονησαν" να το περασουν στην ΥΑ, ή να σου πει οτι περιμενουν απαντηση "υπερθεν" περι του θεματος...

Ουτε εχει και καμμια ορεξη να μπλεξει   σε αντιδικιες μεταξυ συνιδιοκτητων......]

Ας λυσουν το προβλημα οι ανωτεροι.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα, σχετικά με την έκδοση άδειας σε ιδιοκτησία με εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα σε μονοκατοικία με τρεις συνιδιοκτήτες μπορεί να γίνει έκδοση άδειας προσθήκης στέγης με εξουσιοδότηση από το 62,5% ; Απ ότι κατάλαβα πολεοδομικά δεν ορίζεται κάποιο ποσοστό και μάλλον είναι θέμα αστικού δικαίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 22/1/2021 at 1:01 ΜΜ, danaikaterina said:

Όχι. Χρειάζεται το 100%

Συνάδελφε θα ήταν εύκολο να μας παραθέσετε απο που προκύπτει και επίσημα η απαίτηση του 100%;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

ό,τι αφορα σε ανοικοδόμηση /συσταση ΟΙ  επι ακινήτου, το οποιο εχει πλειονες του ενος συνιδιοκτήτες,

γινεται με το 100% των συνιδιοκτητων.

Μονη εξαιρεση ειναι η εφαρμογη των αναλυτικών διαταξεων του ν. 1562/85, με βαση το οποίο, μπορει το 65% να ζητησει δικαστικώς την εκδοση αδεια ανοικοδόμησης

 

Με βαση την δικαστικη αποφαση θα εκδοθει η ΟΑ στο ονομα όλων και θα γινουν ολες οι ενωπιον συμβ/φου ενεργειες, στο ονομα ολων.

.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για την εξασφάλιση της συναίνεσης της πολυκατοικίας (πχ για θερμομόνωση διαμερίσματος) ζητάμε τη συναίνεση του ψιλού κύριου, του επικαρπωτή ή και των δύο;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σας,

Έχω μια κάπως περίπλοκη απορία περί συναίνεσης:  Η προς έκδοση Άδεια αφορά αποπεράτωση ενός τμήματος του ισογείου διαμερίσματος "οικογενειακής" πολυκατοικίας που τόσο στην Σύσταση Οριζοντίων ιδιοκτησιών όσο και σε όλες τις διαδοχικές άδειες οικοδομής, αναφέρεται ως «αδιαμόρφωτο ισόγειο» και είναι εντός συντελεστή δόμησης. Το ισόγειο διαμέρισμα αποτελεί εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία των 2 εκ των 3 συνιδιοκτητών της όλης πολυκατοικίας οι οποίοι έχουν το 66.66% στο σύνολο και επιθυμούν να αποπερατώσουν το ισόγειο με την προσθήκη αυτού του χώρου που θα μεταβάλλει ελάχιστα τις όψεις, καθώς θα τοποθετηθούν απλώς κουφώματα εκεί που τώρα υπάρχουν μόνο τοιχία και στηθαία που ορίζουν τον χώρο στις 2 πλευρές του (οι τοίχοι του ισογείου ορίζουν στις 2 άλλες πλευρές).  Ο 3ος συνιδιοκτήτης (που έχει διαμέρισμα σε όροφο), δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση λόγω δυστροπίας και γενικά κακών σχέσεων. Εφόσον υπάρχει η συναίνεση της πλειοψηφίας του συνόλου και πρόκειται για εργασίες εντός Σ.Δ. στην αποκλειστική ιδιοκτησία των 2 ιδιοκτητών του ισογείου, αναρωτιέμαι ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δύο ιδιοκτήτες που εμποδίζονται από την άρνηση του ενός για να ολοκληρώσουν το διαμέρισμα του ισογείου που τους ανήκει.
Ο Κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρει τα τυπικά μόνο (οι προσόψεις ανήκουν στους "κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους", χωρίς επιπλέον αναφορά περί πλειοψηφίας ή όχι).
Εκτός από την συγκεκριμένη περίπτωση, μιλώντας γενικότερα, με ποια λογική μπορεί η άρνηση κάποιων συνιδιοκτητών να εμποδίζει κάποιον ή κάποιους άλλους να εκδίδουν νόμιμη Άδεια και να εκτελούν νόμιμες εργασίες σε δική τους ιδιοκτησία όταν δεν θίγονται με κάποιον τρόπο οι άλλες ιδιοκτησίες; 
Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.