Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα γίνει μετά τις 11-12-2017


πετρος748

Recommended Posts

Τα δικά μου δύο cent από την ανάγνωση της εγκυκλίου.

 

1. Δεν αναφέρεται πουθενά στο ΘΕΜΑ πως η εγκύκλιος 3 κοινοποιεί διατάξεις του νόμου 4488, και συγκεκριμένα το άρθρο 20.

2. Καλύπτει το θέμα της προαιρετικής ασφάλισης για όλα τα επί μέρους ταμεία.

3. Όσοι δεν έκαναν αίτηση για προεραιτική ασφάλιση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του νόμου 4488 (13/12/2017), μπορούν να κάνουν προαιρετική ασφάλιση, αλλά οι εισφορές θα υπολογιστούν με βάση τα αναφερόμενα της εγκυκλίου 3. Όσοι κάνανε αίτηση εντός της προθεσμίας των 3 μηνών, θα πληρώσουν εισφορές με βάση τον νόμο 4488.

4. Ο υπολογισμός των ασφαλίστρων με βάση τον νόμο 4488, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν έχει αλλάξει (με κάποιο μεταγενέστερο νόμο/εγκύκλιο). Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Μία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει τον νόμο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Μα σκέψου, αν επιθυμούμε επιστροφή χρημάτων και εν τω μεταξύ έχουμε κάνει χρήση ιατροφαρμακευτικών ή νοσοκομειακών υπηρεσιών, καταβάλλοντας τα μειωμένα ποσά ως ασφαλισμένοι, τι μπάχαλο έχει να γίνει.

 

 

 

 

 

επιστροφή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΔΕΝ γίνεται ούτως ή άλλως, δηλ. τα ασφάλιστρα που πλήρωσες για τον Κλάδο Υγείας δεν επιστρέφονται.

 

Μόνο τα ποσά που πλήρωσες για Σύνταξη  μπορούν να επιστραφούν σύμφωνα με τον Νόμο

Link to comment
Share on other sites

επιστροφή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΔΕΝ γίνεται ούτως ή άλλως, δηλ. τα ασφάλιστρα που πλήρωσες για τον Κλάδο Υγείας δεν επιστρέφονται.

 

Μόνο τα ποσά που πλήρωσες για Σύνταξη  μπορούν να επιστραφούν σύμφωνα με τον Νόμο

Σωστός, δεν το είχα υπόψη μου.

Link to comment
Share on other sites

Πώς δε μας αφορά η συγκεκριμένη εγκύκλιος, όταν εντός αυτής περιλαμβάνονται παραδείγματα και για μηχανικούς εγγεγραμμένους στο πρ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ;

Συνάδελφε, το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν μπορώ να το πάρω σοβαρά, αφού αυτός που το έγραψε αγνοεί ότι στο ΤΣΜΕΔΕ πληρώνουμε και εφάπαξ κι επικουρικό.

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη, όσοι πρόλαβαν μέχρι 12/12 και όλοι οι άλλοι στον Καιάδα; Τι μλκία είναι αυτή!

 

Ποιός διεστραμένος το έφτιαξε! 

Δεν νοείται να κλείνεις δρασηριότητα και να σου επιβάλουν να ασφαλίζεσαι με ότι είχες πρίν.

Τότε καλύτερα να μην κλείσεις για 2 χρόνια τα μπλοκάκια, αγνοιώντας τα ειδοποιητήρια και πληρώνοντας το ελάχιστο αφού στο τέλος, κάποτε θα γίνει "εκκαθάριση", και μετά να τα κλείσεις για να πάς πάλι στα ίδια αλλά να γλυτώνεις τα τέλη επιτηδεύματος.

 

Νομίζω δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα, αφού δεν αποτελεί απλή μλκια που τους ξέφυγε, κάποιος κάθησε και έφτιαξε και παραδείγματα για αυτό το έκτρωμα!

Και επίσης, οι 12 μήνες για παλαιά εισοδήματα, είναι υπολογισμένοι/σταθμισμένοι με βάση το εισόδημα του ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ έτους.

 

Άρα αν κάνεις π.χ. διακοπή  1/1/2018, θα σου μετρήσουν σαν εισόδημα για βάση υπολογισμού για τον Ιαν2018 το 1/12 του εισοδήματος του 2017, και για τους 11 μήνες του 2017 θα σου μετρήσουν τα 11/12 του εισοδήματος του 2016.

Και με την λογική ότι όποιος κλείνει τα βιβλία του βλέπει λογικά τα εισοδηματά του να φθίνουν, τον αναγκάζουν να πληρώνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εισφορές με βάση υπολογισμού -2 ετών!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ξαναδιαβάζω την εγκύκλιο 3, παρατηρώ πως στη σελίδα 3, παρ. 4 αναφέρει πως:

 

"Η προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης πραγματοποιείται για κλάδο κύριας σύνταξης ή/και ασθένειας σε είδος και σε χρήμα."

 

Δεν αναφέρεται πουθενά επικουρική και εφάπαξ!

 

Η ΚΥΑ αρ. Φ.80000/οικ.21628/936 (Β΄1721/18/5/2017), αναφέρει επακριβώς (άρθρο 1, σελ 2) πως:

 

"Η προαιρετική ασφάλιση πραγματοποιείται ή για κύρια σύνταξη ή/και επικουρική ή/και για ασθένεια σε είδος και σε χρήμα."

 

Δεν αναφέρεται πουθενά εφάπαξ, εκτός αν το εφάπαξ εννοείται πως είναι κομμάτι επικουρικής. Δεν το γνωρίζω, αλλά όπως τα έχουν κάνει, απαιτώ να βλέπω και τα προφανή γραμμένα σε νόμους, εγκυκλίους κλπ.

 

Ελπίζω πως η παράλειψη επικουρικής και εφάπαξ από την εγκύκλιο 3 να αφείλεται στο γεγονός πως το ταμείο της επικουρικής είναι το ΕΤΕΑΕΠ και όχι ο ΕΦΚΑ.

 

Εδώ η ΚΥΑ αρ. Φ.80000/οικ.21628/936 (Β΄1721/18/5/2017)

Κ.Υ.Α. αριθμ. Φ. 80000-οικ.21628-936-2017.pdf

Edited by gelastos
Link to comment
Share on other sites

Το βασικό θέμα δεν είναι τα επικουρικά, είναι εάν ισχύει αυτό το έκτρωμα και για εμάς ή όχι! Ή για ποιούς ισχύει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.