Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τιμολόγιο Ενεργειακής Επιθεώρησης από Εταιρεία


stef_79

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Το ερώτημά μου αφορά στο εάν είναι επιλέξιμο στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον το τιμολόγιο Ενεργειακής Επιθεώρησης (1ης και 2ης), το οποίο έχει εκδοθεί από εταιρεία, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ενερεγιακών Επιθεωρητών. Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής που υπογράφει τα ΠΕΑ είναι εταίρος και μισθωτός στην συγκεκριμένη εταιρεία.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Από την σχετική ιστοσελίδα του (τέως) ΥΠΕΚΑ:

<<6. Ερ.: Το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων συμπεριλαμβάνονται στα 15.000€;

Απ.: Όχι, το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων είναι επιπλέον των 15.000€, και επιδοτείται στο 100%, του κόστους που υπολογίζεται βάση του Π.Δ. 100 των ενεργειακών επιθεωρητών (ΦΕΚ 177/Α’/2010), εφόσον η πρόταση ενταχθεί στο πρόγραμμα.

7. Ερ.: Το κόστος του σύμβουλου έργου συμπεριλαμβάνεται στα 15.000€;

Απ.: Όχι, το κόστος του σύμβουλου έργου είναι επιπλέον των 15.000€, και επιδοτείται στο 100 % μέχρι το ποσό των 250 € ανά επιμέρους αίτηση (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)>>

 

Δεν νομίζω να αλλάζει κάτι αν πρόκειται για εταιρεία που εκδίδει το τιμολόγιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστή η παρατήρηση της *olga*.

 

Και επιπλέον, πέρα από τα faqs του προγράμματος, τα παρακάτω από τον "Οδηγό εφαρμογής προγράμματος Εξοικονομώ" (Μάρτιος 2012) και το "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Υλοποίηση Έργου" αυτού:

<<7.1 Εκταμίευση προκαταβολής δανείου- Έναρξη Υλοποίησης Έργου – Έκδοση παραστατικών
...Επιλέξιμα για το Πρόγραμμα είναι τα παραστατικά δαπανών επί πιστώσει, συμπεριλαμβανομένου του παραστατικού δαπάνης αμοιβής συμβούλου έργου καθώς και τα εξοφλημένα παραστατικά στην περίπτωση πληρωμής ενεργειακού επιθεωρητή και ασφαλιστικών εισφορών, που εκδόθηκαν για τους σκοπούς του κάθε έργου μετά από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας της αίτησης του Ωφελούμενου (ημερομηνία έκδοσης του ΠΕΑ κατά την πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση) και εντός του συμβατικού χρόνου υλοποίησης>>.

<<7.3 Ολοκλήρωση Έργου – Προσκόμιση Δικαιολογητικών - Εκταμίευση συνόλου ή υπόλοιπου δανείου - Χορήγηση κινήτρων

...ζ) Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός καταβάλλει το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων που δικαιούται ο Ωφελούμενος σύμφωνα με τα οριζόμενα στα κεφάλαια 4 και 7.1. Στην περίπτωση πολυκατοικίας το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων καταβάλλεται στον εκπρόσωπο των Ωφελουμένων, ο οποίος το κατανέμει στους ιδιοκτήτες.

η) Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός καταβάλλει το επιλέξιμο ποσό της αμοιβής του συμβούλου έργου για την εξόφληση του επί πιστώσει παραστατικού δαπανών σύμφωνα  με τα οριζόμενα στα κεφάλαια 4 και 7.1>>.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.