Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

GIS e-poleodomia


akis73

Recommended Posts

22 ώρες πριν, Brasco said:

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Το εγκεκριμένο ρυμοτομικό είναι ηλικίας 60 ετών και σε κλίμακα 1:5000. Ακόμα και ο κάνναβος του ρυμοτομικού παρουσιάζει πρόβλημα καθότι το ίδιο το χαρτί λόγω γήρανσης έχει αλλάξει διαστάσεις. 

Καλούμαι τώρα να το χαράξω επί του εδάφους. Κάποιες λίγες ιδιοκτησίες που έχουν οροθετηθεί προ 10ετιών στην γύρω περιοχή παρουσιάζουν αποκλίσεις και μεταξύ τους αλλά και στην ερμηνεία του ρυμοτομικού > 2 μέτρων. Τεχνικές εκθέσεις και διαγράμματα δεν υπάρχουν

 

Τα προβλήματα που αναφέρετε είναι γνωστός πονοκέφαλος. Υπάρχουν όμως συνήθως τρόποι να πλησιάσουμε σε μια λύση. Υπάρχουν π.χ. μέθοδοι για να διορθωθούν οι παραμορφώσεις του κανάβου. Επίσης το πλάτος των οδών στις ρυμοτομίες είναι συνήθως στρογγυλό, πράγμα που μπορεί να είναι ένας μπούσουλας. Ακόμα, κάποιοι που έχουν χτίσει με άδεια ίσως έχουν πιο αξιόπιστα όρια. 

Όσον αφορά το e poleodomia, εσείς πονοκεφαλιάζετε τι κάνετε, αλλά αυτοί που πέρασαν τις ρυμοτομίες δεν θα σκάσανε, είχαν να περάσουν και παρά πολλές. Οπότε η ακρίβεια...

Edited by george08
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

14 ώρες πριν, lou said:

@george08 Συνάδελφε το τσέκαρα πριν λίγο, και στα μέρη μου, σε 2-3 διαγράμματα από διανομές συνοικισμών κατεβαίνουν κανονικά....μήπως η περίπτωση σου είναι μεμονωμένη.... Η απορία η δικιά μου είναι άλλη: ο server τους ενημερώνεται με νέα δεδομένα???.... υπάρχει κάποιο team ανθρώπων πίσω από το σύστημα και το παρακολουθούν ή το παρέδωσαν έτσι κ άντε όποιον πάρει ο χάρος??? Το λέω γιατί, ξανά, τουλάχιστον στα μέρη μου υπάρχουν πολλές ελλείψεις και τεράστια λάθη... αναφέρω χαρακτηριστικά οικισμό με κυρωμένη Π.Ε. εδώ και 12 έτη, όπου στο σύστημα φαίνεται απλά σαν οριοθετημένος οικισμός <2000κατ. (καθεστώς που είχε δηλαδή πριν από 30 έτη).... και άλλα πολλά.... θέλει πολύ προσοχή ειδικά οι συν/φοι που δουλεύουν σε ''ξένες'' περιοχές...

Σε ότι χωριά σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη έχω δοκιμάσει, έχω  πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, george08 said:

Σε ότι χωριά σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη έχω δοκιμάσει, έχω  πρόβλημα.

Όντως συν/φε..... κοίταξα λίγο Θεσσαλονίκη και δυστυχώς μου βγάζει error σε συνοικισμούς.... Πάντως να πω την αμαρτία μου, όταν βγήκε στον αέρα η πλατφόρμα, έφαγα ένα Σ/Κ και κατέβασα τα πάντα όλα στην περιοχή μου για να τα έχω offline στο pc μήπως γίνει καμιά στραβή όπως στην περίπτωσή σου... τι να πω... κρίμα...

Edited by lou
Link to comment
Share on other sites

Πάντως η απόφαση για τη λειτουργία του e-poleodomia αναφέρει πως για να βγει νέο ΦΕΚ με πολεοδομική πληροφορία, πρέπει πρώτα να υπάρχει βεβαίωση ότι η πράξη έχει περαστεί στο e-poleodomia και μετά τη δημοσίευση της πράξης εμφανίζεται και στο σύστημα σε κοινή θέα.

Το θέμα είναι με τις αρκετές ελλείψεις που υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 8 months later...

Καλημέρα, γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βάλω τα γεωαναφερμένα διαγράμματα από το e-poleodomia στο QGIS? Μου εμφανίζει πρόβλημα σε όλα..

 

 

Screenshot .png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

προσπαθω να βρω ενα Ο.Τ. στο e-poleodomia, αλλα δεν καταφερνω να δω τιποτα, δεν μου φορτωνει, ενα πραγμα σαν ηλιο με περιστρεφομενο χρονομετρο δειχνει, που σημαινει οτι φορτωνει αλλα διχως τελος.

ξερει κανεις αν ειναι online διαθεσιμα στοιχεια πια;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.