Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κοπή δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής-Νόμος


tzitzikas

Recommended Posts

Καλημέρα. Στο πάρκιν της οικοδομής που έχω διαμέρισμα και μένω, κάποιος έχει φυτέψει δέντρο, το οποίο πλέον έχει μεγαλώσει πολύ, στο κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής (σε μεγάλο υπαίθριο πάρκιν με επίστρωση άσφαλτου). Το δέντρο το έχει φυτέψει ιδιοκτήτης διαμερίσματος της οικοδομής μας. Ο ιδιοκτήτης της θέσης πάρκιν που βρίσκεται δίπλα στη ρίζα του δέντρου, λέει οτι οι ρίζες δημιουργούν πρόβλημα στην άσφαλτο του πάρκιν, και εδώ και χρόνια επιμένει να κοπεί το δέντρο. Σε αυτο είναι σύμφωνοι και οι κάποιοι απο τους ιδιοκτήτες που διαμένουν στην οικοδομή. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν έχουν ρωτηθεί σχετικά, δεν διαμένουν στην οικοδομή (νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους).  Εγώ δεν θέλω να κοπεί το δέντρο. Ο ιδιοκτήτης που το φύτεψε μετά απο πολύ πίεση έχει δεχθεί να το κόψει με δικά του έξοδα. Υπάρχει νόμος που να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ώστε να εμποδίσω την κοπή του δέντρου?

Βρήκα τον <<Νόμος 1337 της 12/14.3.83. Επέκταση των πολεοδομικών σχεδίων, οικιστική ανάπτυξη και σχετικές ρυθμίσεις>>

Αρθρο 40 παρ. 2: <<2. Για την κοπή δένδρων, μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή τις Ζ.Ο.Ε. που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων, απαιτείται έκδοση άδειας από την οικεία πολεοδομική αρχή. Στους παραβάτες επιβάλλονται οι κυρώσεις του προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρ. 458 του Ποινικού Κώδικα.>>

Θα πρέπει να πάρουν κάποια άδεια απο την πολεοδομία? Και αν ναι υπάρχει περίπτωση να έχουν αρνητική απάντηση απο την πολεοδομία στο αίτημά τους για κοπή? Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Θέλει ΕΕΜΚ (Άδεια Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας) και συναινέσεις αλλά γιατί να το κόψετε και να μην τους προτείνεις να το μεταφυτεύσουν κάπου αλλού στον χώρο ... κρίμα είναι ...

6ΞΨΞ4653Π8-ΓΕΝ.pdf-κοπή δέντρων.pdf

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα και σε ευχαριστώ. Το δέντρο είναι πολύ μεγάλο, φτάνει αρκετά μέτρα ύψος, δεν νομίζω να είναι εφικτή η μεταφύτεψη, άσε που το πάρκιν είναι παντού άσφαλτο. Οταν λες συναινέσεις τι ενοείς? Δηλαδή αν τελικά συμφωνήσουν λεμε στην ακραία περίπτωση όλοι οι ιδιοκτήτες, και εγω διαφωνήσω, μπορώ να εμποδίσω την κοπή? Υπάρχει περίπτωση να μην τους δοθεί τέτοια άδεια?

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω το πρόβλημα, έχω βρεθεί και στις δύο πλευρές.

 

Γιατί δεν προτείνεις σ’ αυτόν που έχει το πρόβλημα ν’ ανταλλάξετε θέσεις στάθμευσης;

Εναλλακτικά προσπαθήστε να ξηλώσετε τοπικά την άσφαλτο εκεί που έχει σηκωθεί και να βάλετε χώμα πατημένο με κλίση ώστε να μην εξέχουν οι ρίζες.

Link to comment
Share on other sites

Tzitzika συνεναιση με βαση την λογικη του καταστατικου κατι αναλογο με αυτο:

http://www.michanikos.gr/index.php?/topic/15652-Υπολογισμός-κοινοχρήστων#entry935635

 

Σταλθηκε απο το tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Συνάδελφοι αναφέρονται κάπου τα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για την κοπή δένδρου σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής?

Link to comment
Share on other sites

Τις παραπομπές που γίνονται στις παραπάνω αναρτήσεις, της ίδιας σελίδας, τις είδες ? Αν όχι δες τες, και αν υπάρχουν ακόμη απορίες ή δεν σε καλύπτουν θέσε τες εκ νέου.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα ψάχνω να βρώ εδώ και αρκετή ώρα στο ίντερνετ κάποιο νόμο σχετικά με την κοπή δέντρων σε χωράφι (στην επαρχία) και συγκεκριμένα για την περίπτωση που τα δέντρα είναι ακριβώς στο σύνορο με τον άλλο ιδιοκτήτη με μία λεπτομέρεια όμως ''αρκετά λεπτή'' ακριβώς εκέι που φύονται τα δέντρα δηλαδή στο σύνορο με το άλλο χωράφι υπάρχει ανάχωμα δηλαδή είναι σαν σκαλοπάτι και τα δέντρα είνα πάνω στο σκαλοπάτι.

Αυτό που γνωρίζουμε έτσι επιδερμικά απο τους παππούδες μας και μεταδίδετε απο στόμα σε στόμα εδώ και χρόνια και χωρίς να το έχουμε δει κάπου γραμμένο είναι πως αυτός

που δικαιούται τα δέντρα σε περίπτωση κοπής είναι αυτός που φύονται τα δέντρα πάνω στο ανάχωμα.

αν κάποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα αυτό ας απαντήσει άμεσα ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.