Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΓΚΟΛΑ


Recommended Posts

Dada δες το άρθρο 17 παρ.6β του ΝΟΚ

 

Κι εγώ είχα καταλάβει ότι μιλάμε για ανέγερση νέου κτιρίου με άδεια που αναθεωρείται

Link to comment
Share on other sites

Όπως κι αν είναι η κάθε αναθεώρηση πρέπει να είναι σύννομη. Επειδή λοιπόν η πέργκολα δεν μετράει ούτε στη δόμηση, ούτε στην κάλυψη πιστεύω οτι δυστυχώς το υποκείμενο υπόγειο θα θεωρηθεί ως προεξέχον. Και δεν σώζει την κατάσταση με το να το βάλω στην κάλυψη. Μακάρι να έχω άδικο και γι αυτό ρωτάω μήπως κάποιος από εσάς ξέρει κάτι παραπανω

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 17 παρ.6β του ΝΟΚ αναφέρεται σε κατασκευές κάτω από την οριστική στάθμη του εδάφους, όχι σε υπόγεια που μπορεί να εξέχουν του εδάφους κατά 1,20μ. Επίσης, περιγράφει πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και χρήσεις υπό τις οποίες μπορεί επέκταση εκτός περιγράμματος να είναι αποδεκτή.

Στο αρ11, παρ 6.ι περιγράφει τι ισχύει για υπόγεια. Και για κατοικία ορίζει οτι δε μετρά στη δόμηση υπόγειος όροφος επιφάνειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνει το κτήριο.

Ακόμα και στην παράγραφο  θ, του αρ. 6, που σου δίνει τη δυνατότητα να επεκταθείς εκτός περιγράμματος, στη δίνει υπό τις προϋποθέσεις της παρ 6 του αρ. 17. Δηλαδή, κάτω από την οριστική στάθμη του εδάφους.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί που είπαμε ότι το υπόγειο του θέματος δεν βρίσκεται κάτω από το έδαφος αλλά εξέχει κατά 1,20? Συγγνώμη αν δεν το είδα.

Όσο για τις χρήσεις φυσικά έχεις δίκιο αλλά ούτε για τη χρήση είδα να αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο.

Γενικώς νομίζω καλά όλα όσα λέμε αλλά υπό προϋποθέσεις όπως πολύ σωστά επεσήμανες. Οπότε ο συνάδελφος που ξέρει τις λεπτομέρειες μπορεί να τα διαβάσει και να αποφασίσει καλύτερα,

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό από που προκύπτει?

Μπορεί σίγουρα να εξέχει του περιγράμματος του ισογείου, αν ο όροφος ορίζει μεγαλύτερο περίγραμμα κάλυψης(πχ υπάρχει χώρος σε εξοχή που δεν υπάρχει στο ισόγειο). Αλλά να εξέχει του περιγράμματος κάλυψης που ορίζει το κτίριο από που προκύπτει ?

 

 

 

Εδώ θα πρέπει να μας διαφωτίσει ο θεματοθέτης. Εγώ κατάλαβα οτι πρόκειται για αναθεώρηση άδειας, γιατί λέει "Επειδή όμως προέκυψαν κάποιες αλλαγές, θα ήθελα αυτόν τον ημιυπαίθριο να τον κάνω πέργκολα, γιατί δεν με φτάνουν πλέον τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά μέτρα για ημιυπαίθριους."

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους σας για την προσπάθεια σας. Λοιπόν ρώτησα τελικά στην Πολεοδομία και μου είπε ο υπάλληλος αυτό που δεν ήθελα βασικά να ακούσω. Ότι δηλαδή πάνω από υπόγειο χώρο, στην εκτός σχεδίου δόμηση,  μπορούμε να έχουμε ή ημιυπαίθριο ή κτήριο.Κι όχι πέργκολα. Η πέργκολα θεωρείται "αέρας κοπανιστός" και άρα το τμήμα αυτό του υπογείου θεωρείται ως προεξέχον του περιγράμματος του κτηρίου, πράγμα που απαγορεύεται στην εκτός σχεδίου.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.