Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

αναθεώρηση (αλλαγή χρήσης ΗΧ σε ΚΧ) κατα ΝΟΚ παλαιάς άδειας με μη μέτρηση των κλιμακοστασίων


Recommended Posts

Έχω μια άδεια του 84. Και ο ιδιοκτήτης θέλει να κλείσει έναν ΗΧ. Υπόλοιπο ΣΔ δεν υπάρχει. Θα μπορούσα να βγάλω άδεια και να μην μετρήσουν κλιμακοστάσια. Για να μπορέσει να κλείσει νόμιμα ο ημιυπαίθριους.;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
On 28/10/2017 at 8:53 ΠΜ, melissa said:

 

Σύμφωνα με τοα άρθρο 34 του ΝΟΚ, οι οικοδομικές άδειες σε ισχύ κατά την έναρξη του ΝΟΚ αναθεωρούνται μέσα στον χρόνο ισχύος τους είτε σύμφωνα με το σύνολο των διατάξεων του ΝΟΚ, είτε σύμφωνα με το σύνολο των διατάξεων που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσής τους.

Άρα ναι, μπορείς να κάνεις την αναθεώρηση και να ελέγξεις το κτήριο με τον ΝΟΚ. 

επανερχομαι στο θεμα για να ρωτησω το εξης. Αν κανω την αναθεωρηση(ή την προσθηκη νεου οροφου) και παω με το ΝΟΚ πρεπει να δημιουργησω και καροτσακι για ΑΜΕΑ στο κλιμακοστασιο του οροφου?

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
On 27/10/2017 at 9:11 ΜΜ, artemis_78 said:

Αγαπητέ Arche,

 

μιλάω για το νόμιμο δικαίωμα ενός πολίτη να αναθεωρήσει την ημιτελή οικοδομή του.

 

Η νόμιμη αναθεώρηση μπορεί να γίνει και να αφορά αλλαγές όπως μετατροπή ΗΧ σε ΚΧ ή το αντίθετο.

 

Αν μπορώ να κάνω την αναθεώρηση με ΝΟΚ, τότε θα πρέπει να λάβω υπόψη και αυτές τις αλλαγές.

 

Δεν βλέπω κάτι "κουφό" εδώ πέρα.

 

Και επαναλαμβάνω ότι έχει γίνει άπειρη κουβέντα για προσθήκη καθ' ύψος αλλά καθόλου για αναθεώρηση σε άδεια με επ' αόριστον ισχύ.

Αρτεμη, ... τελικα τι εγινε ?

εχω το ιδιο θέμα και πραγματικά δεν βρίσκω καμμια κουβέντα για αναθεώρηση σε άδεια με επ' αόριστον ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν έγινε τίποτα, πρόσπαθησα να κάνω υπαγωγή στο Ν.4495 αλλαγής χρήσης σε ημιτελή φάση κατασκευής και να βγάλω άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου αλλά έφαγα τα μούτρα μου πάλι.

 

Την υπόθεση την έχω παρατήσει γιατί έχω θέματα με το τοπογραφικό και θέλω αλλαγή συμβολάιων κλπ. Οπότε δεν μπορώ να βγάλω νέα άδεια με ΝΟΚ. Αναμένω σε 2-3 χρόνια να συνεχίσω, αλλά δεν πληρώνονται αυτές οι δουλειές.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα σας επανέρχομαι σε αυτό το θέμα μήπως κάποιος εχει βγάλει άκρη με αναθεωρήσεις παλαιών αδειών. Η περίπτωση που εχω ειναι η εξής;

Οικόπεδο εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια του 2004 για την ανέγερση 6 τριώροφων οικοδομών, εδώ έχουμε σύσταση με αποκλειστική χρήση τμήματος οικοπέδου για τη κάθε οικοδομή. Το 2008 έγινε αναθεώρηση ως προς τον χρόνο ισχύος και ξανά το 11 αναθεώρηση ως προς την αλλαγή χρήσης ισογείου σε μία απο τις οικοδομές. Οι πέντε οικοδομές εχουν κατασκευαστεί εχουν πουληθεί. Στην 6η οικοδομή  εχει κατασκευαστεί το υπόγειο και μέχρι την οροφή ισογείου στα μπετά τίποτα αλλο και ειχε μείνει εκεί.

Σήμερα εχουν αλλάξει ιδιοκτήτες και θέλουν να την ολοκληρώσουν. Το ερώτημα ειναι με τις παρατάσεις που εχουν δωθεί η άδεια ειναι σε ισχύ για το κτίριο αυτό, εμείς θέλουμε να αναθεωρήσουμε ως προς ιδιοκτήτες , μηχανικούς και άλλα σχέδια κατόψεων , φυσικά με ότι δικαιούνται βάση τον ποσοστών τους και θέλουμε να πάει η άδεια με ΝΟΚ ώστε να κερδίσουμε τις διατάξεις του ΝΟΚ. Διαβάζοντας στο ΝΟΚ αρθ.34 μεταβατικές διατάξεις οικοδομικές άδειες που αναθεωρούνται μέσα στο χρόνο ισχύος είτε σύμφωνα με το σύνολο των διατάξεων του παρόντος είτε με το συνολο των διατάξεων που ισχυαν κατά το χρόνο έκδοσης τους. 

Σε συζήτηση με την πολεοδομία μου ειπαν οτι δεν μπορώ να το κάνω παρά μόνο εάν ειχα υπόλοιπο δόμησης για να κάνω προσθήκη ή εάν ισως ειχε λήξει η άδεια. Είναι κάτι που μου διαφεύγει στη νομοθεσια και δεν μπορώ να αναθεωρήσω με τα σημερινά δεδομένα? το εχει κάνει κάποιος/

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο 

Link to comment
Share on other sites

**ΚΥΡΙΑΚΗ στην αναθεώρηση που θέλετε να κάνετε, για να εφαρμοσθούν πλήρως οι διατάξεις του ΝΟΚ, έστω για την 6η πολυκατοικία, θα πρέπει να μεταβάλλονται τα στοιχεία δόμησης, ώστε να γίνουν νέοι υπολογισμοί δόμησης είναι απλή λογική. Δεν μπορείτε απλά να μετρήσετε διαφορετικά τα ίδια τα παλιά, αυτό λέει η πολεοδομία. Αν δεν έχετε υπόλοιπο ΣΔ μάλλον είναι δύσκολο το ανωτέρω... μήπως όμως γίνεται να λειτουργήσει το παραπάνω αν έχετε υπόλοιπο σε Ημιϋπαίθριους χώρους π.χ. και θέλετε να προσθέσετε έναν?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Το κατανοώ αυτό που μου λές απλά εμείς τώρα θα αλλάξουμε τα διαμερίσματα π.χ δεν θέλουμε τυπικούς ορόφους θα υπάρχουν διαφορετικά διαμερίσματα από ότι ήταν στην αρχική άδεια , τους η/χ δεν θέλουμε να έχουν τη λογική που είχαν το 2004 (για να μετατραπούν σε δωμάτια) οπότε υπολογισμοί θα ξαναγίνουν για το ποσοστό της ιδιοκτησίας με νέο τοπογραφικό επί όλου του οικοπέδου. Δηλαδή δεν θα εφαρμόσουμε την αρχιτεκτονική μελέτη ούτε για Η/Μ καθώς θέλουμε και θερμοπρόσοψη, το μόνο που θα χρεισιμοποιηθεί ειναι τα στατικά για αυτό που εχει ήδη χτιστεί (υπόγειο, ισόγειο). Απλά η πολεοδομία μας λέει οτι οι νέες μελέτες θα πρέπει να πάνε με ΓΟΚ καθώς δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης ώστε να κάνω προσθήκη. Αυτό δεν καταλαβαίνω . Επίσης στο άρθρο 34 του ΝΟΚ δεν αναφέρει ότι για να αναθεωρήσω μέσα στο χρόνο ισχύος σύμφωνα με ΝΟΚ πρέπει να έχω υπόλοιπο δόμησης.

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.