Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δόμηση σε αρχαιολογικό χώρο.


Recommended Posts

είναι δυνατή η δόμηση σε αρχαιολογικό χώρο?

κάτω από ποιες προυποθέσεις?

το σχετικό ΦΕΚ είναι το 118Β' 1986 που ορίζει τις περιοχές αλλά δε λέει τι επιτρέπεται και τι όχι. Ο Ν.3028/02 μιλά για ζώνες Α' και Β' που δεν έχουν καθοριστεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρέπει να απευθυνθείς στην κατα τόπους Αρχαιολογική υπηρεσία.

Εκει θα μάθεις λεπτομέρειες, γιατί μπορεί να ισχύουν άλλα, ανάλογα την περιοχή.

Μπορεί να απαγορευεται, μπορεί να επιτρέπεται υπο προυποθέσεις.

Πάρε ένα τοπογραφικό μαζί σου και θα σου απαντήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Οι περιπτώσεις συνάδελφε είναι τρεις:

1) Η περιοχή σου να έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος οπότε η δόμηση επιτρέπεται με τους ισχύοντες όρους δόμησης αλλά με επίβλεψη κάποιου αρχαιολόγου

2) Η περιοχή σου να έχει κηρυχθεί ζώνη Α όπου απαγορεύεται κάθε είδους δόμηση

3) Η περιοχή σου να έχει κηρυχθεί ζώνη Β όπου επιτρέπεται η δόμηση με περιορισμούς χρήσεων και συντελεστών.(αναγάφονται στο φεκ της κύρηξης)

Θα πρέπει να απευθυνθείς στην αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής για να σου πουν αν στο γήπεδό σου υπάρχει κήρυξη και αν ναι να σου δώσουν το συγκεκριμένο ΦΕΚ για να βγάλεις άκρη.

 

Αρχαιολογικοί χώροι (και ζώνες Α,Β) έχουν κηρυχθεί σε περιπτώσεις περιοχών που δεν πάει ο νους σας.Δεν χρειάζεται να είστε κοντά σε καποιο "δίασημο" ελληνικό αρχ.χώρο για να το ψάξετε.Γι'αυτό προσοχή στις δηλώσεις του Ν.651 στα τοπ.συμβολαίου...Έχω κάνει κηρύξεις για αρχαιολογική υπηρεσία και έχω κάποια μικρή εμπειρία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυριο κανω αιτηση για επισημη απαντηση απο αρχαιολογια για περιοχη για την οποια εχουν κινησει διαδικασιες απο το 2001 για να κυρηχθει ζωνη Α και δεν εχει γινει, επισημα τουλαχιστον, τιποτα ακομη. Τα χαρτια της αρχαιολογιας ειναι ακομη στο υπουργειο, 8 χρονια τωρα! Και μιλαμε για 250 στρ. ιδιοκτησια. Εννοειται πως δεν εχουν αφησει να γινει οτιδηποτε μεχρι τωρα στην περιοχη. Συνολικα πανω απο 600 στρ. Ειμαι περιεργος να δω πως θα εξελιχθει η υποθεση....

Link to comment
Share on other sites

Αδεν έχει γίνει τοσα χρόνια κατι σε εκεινη την περιοχή μαλλον δεν βλεπω φως...

Να ζητησεις όμως να σου δώσουν την αποφαση ή το φεκ για την περιοχη αυτην την συγκεκριμένη (απλα γιατι πολλες φορες ...8 χρονια μπορει να ειναι στα συρταρια και να μην εχει βγει αποφαση).

Link to comment
Share on other sites

τοτε κατι δεν παει καλα. Πρεπει να υπαρχει μια αποφαση εστω ακομη και απο το ΚΑΣ κεντρικο αρχαιολογικη συμβουλιο (αν δεν κανω λαθος). Ζητησε οπωσδηποτε να σου δώσουν κατι που να απαγορευει την ανεγερση οικοδομων εκει...κατι, αλλιως...κτίσε!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα σιγουρα θα πρεπι να υπαρχει αποφαση υπουργείου και μαλλον φεκ αλλα αν υπαρχει εγραφο απο Αποφαση ΚΑΣ ή κατι αλλο σίγουρα οι διαδικασιες ειναι σε αναμονη οποτε δεν μπορεις να κάνεις πολλα. Κοιταξε τι θα σου προσκομισουν ώστε να βγαινει συμπερασμα οτι δεν μπορεις να κτισεις κατι

(υ.γ: δωσε σε παρακαλω τα αποτελεσματα απο αυτην την ιστορία...με ενδιαφέρει)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.