Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παρατείνονται, μέχρι την 11-12-2017, οι προθεσμίες για την επεξεργασία αντιρρήσεων και την κύρωση δασικών χαρτών


katrmp

Recommended Posts

Με την υπόψη τροπολογία, προβλέπονται τα εξής:

- Τροποποιούνται οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 52 του ν. 4280/2014 και ορίζεται ότι, η συνέχιση λειτουργίας (μέχρι και την 8-8-2018 σύμφωνα με την τελευταία σχετική παράταση) των κατασκηνώσεων που λειτουργούν χωρίς τις προϋποθέσεις της δασικής, περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, αφορά σε εγκαταστάσεις επί δασών και δασικών εκτάσεων ιδιαίτερου επιστημονικού, αισθητικού, οικολογικού κ.λπ. ενδιαφέροντος (εθνικοί δρυμοί, αισθητικά δάση κ.λπ.). Οι απαιτούμενες εγκρίσεις επέμβασης για τη νόμιμη λειτουργία των προαναφερόμενων κατασκηνώσεων για το διάστημα αυτό εκδίδονται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

- Παρατείνονται, μέχρι την 11-12-2017, οι προθεσμίες για την επεξεργασία αντιρρήσεων και την κύρωση δασικών χαρτών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για τις περιπτώσεις που προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έληξε στις 25-9-2017.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ν. 2939/2001 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2015/720/ΕΕ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο ...
Τροποποίηση της παρ. 10 του άρθρου 52 του ν. 4280/2014


Προτείνεται τροποποίηση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 52 του ν. 4280/2014, αναφορικά με τις προϋποθέσεις που τίθενται για το επιτρεπτό της νομιμοποίησης της εγκατάστασης και λειτουργίας υφιστάμενων κατασκηνώσεων, οι οποίες λειτουργούν χωρίς τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της δασικής, περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας. Η ισχύουσα διάταξη προβλέπει τη χορήγηση έγκρισης επέμβασης κατασκηνώσεων επί εκτάσεων της κατηγορίας β' της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 998/1979, δηλαδή σε προστατευτικά δάση και δασικές εκτάσεις, ενώ στις δασικές εκτάσεις της κατηγορίας αυτής δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν κατασκηνώσεις λόγω του αυστηρού προστατευτικού τους καθεστώτος. Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιτρέπεται σε εκτάσεις της κατηγορίας α' της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 998/1979 η νομιμοποίηση εγκατάστασης και λειτουργίας υφιστάμενων κατασκηνώσεων, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην παρ. 15 του άρθρου 45 του ν. 998/1979.

Άρθρο ...
Παράταση της προθεσμίας των παρ. 1 και 2 του άρθρου 17 ν. 3889/2010

 
Η παράταση αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ανταπόκριση της Διοίκησης στις υποχρεώσεις κύρωσης των δασικών χαρτών, για τους οποίους η προθεσμία αντιρρήσεων έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017. Η διοίκηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο λόγω της δυσχέρειας καταχώρησης εκτάσεων σε περιοχές όπου ο δασικός χάρτης έχει αναρτηθεί στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας. Σημειώνεται ότι σε κάποια Δασαρχεία τα εκκρεμή αιτήματα ξεπερνούν τα 4.000, ενώ οι Διευθύνσεις Δασών δεν έχουν ολοκληρώσει την εξέταση και καταχώρηση των πρόδηλων σφαλμάτων επί 1.500 αιτημάτων. 
 

Αθήνα, 31-10-2017

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/37550

Link to comment
Share on other sites

 τελικά η παράταση , σημαίνει ότι μπορείς να υποβάλλεις και αντίρρηση? η είναι παράταση μονο για την διοικηση για τις ηδη υποβλημένες αντιρρήγσεις?

Γιατι στο παρακάτω φαινεται σαν να πήραν όλα παράταση και η υποβολή.

https://www.b2green.gr/el/post/51482/paratasi-gia-to-thema-ton-dasikon-charton-%E2%80%93-tropologia-apostolou-gia-viomaza

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.