Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Είδα σήμερα "Δεν είναι δυνατή η περαίωση δήλωσης χωρίς πλήρη εξόφληση του προστίμου και υποβολή όλων των απαιτούμενων αρχείων.",

ενώ έχουν ανέβει και πληρωθεί τα πάντα.

Είναι γνωστό πρόβλημα;

 

Άκυρο. Έλειπε η Αμοιβή (κλασικά). Συγγνώμη για το χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Εχω δηώση σε οριστικη υπαγωγη στον 4178.

Για την μεταβιβαση θα εκδοθει βεβαιαωση του 4495.
Στο 5φυλλο της νεας βεβαιωσης σκέφτομαι να  γραψω

"η παρούσα αφορά ακινητο το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του  Ν.4178/13 με την υπ'αριθμ. ΧΧΧΧ  δήλωση υπαγωγής του Ν.4178."

Χρειαζεται κατι αλλο ?

Link to comment
Share on other sites

@avgoust Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, είσαι εντάξει. Και τίποτα να μην γράψεις στην τεχνική έκθεση του πεντασέλιδου, δεν υπάρχει πρόβλημα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, avgoust said:

Εχω δηώση σε οριστικη υπαγωγη στον 4178.

Για την μεταβιβαση θα εκδοθει βεβαιαωση του 4495.
Στο 5φυλλο της νεας βεβαιωσης σκέφτομαι να  γραψω

"η παρούσα αφορά ακινητο το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του  Ν.4178/13 με την υπ'αριθμ. ΧΧΧΧ  δήλωση υπαγωγής του Ν.4178."

Χρειαζεται κατι αλλο ?

Γραφώ το εξής κείμενο:

Οι αυθαιρεσίες έχουν τακτοποιηθεί με την δήλωση Α/Α ********** και ηλεκτρονικό κωδικό ************ του νόμου 4178/2017 και έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά και μελέτες , που έχω στην κατοχή μου.

Επίσης θεωρώ ότι θα σου ζητηθεί το 5σέλιδο της υπαγωγής του Ν4178

Edited by karanus
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω στα όσα σωστά λεει ο @karanus οτι εφόσον μιλάμε για δήλωση του 4178 θα πρέπει να αναφερθεί και αν απαιτείται ή οχι υποβολή ΜΣΕ με βάση το αντίστοιχο ΔΕΔΟΤΑ που συνοδεύει τη δήλωση του 4178. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 
Για καποιο θεμα τακτοποιησης αυθαιρετου ισογειου  αποθηκης 12 τμ  σε παραδοσιακο οικισμο  και με δεδομενο οτι δεν γινεται να προχωρησει η δηλωση χωρις αποφαση Σ.Α  περαν της αρχικης υποβολης  ..διοτι με πιεζουν να "εφαρμοσω " αρθρο 116 .και να δωσω και βεβαιωση νομιμοτητας.....και να συνεχισει ο νεος ιδιοκτητης την διεργασια τακτοποιησης ..μου ειπε ο συμβολαιογραφος τα παρακατω ...ΕπικοινώνησαΣυμβολαιογραφος με τον Σύλλογο συμβολαιογράφων και η απάντηση είναι οτι δεν μπορεί να   γίνει συμβόλαιο με απλή    αρχική υπαγωγή   μπορεί όμως να     γίνει με οριστική και   μου απεστειλαν τα παρακάτω
 
(πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο σου. Υποχρεωτικό από τους κανόνες συμμετοχής. Επιπλέον μη γράφεις με άλλο χρώμα γραμματοσειράς πέραν του μαύρου ή του μπλε. Εξαιρούνται οι παρατηρήσεις της συντονιστικής ομάδας που είναι με κόκκινο χρώμα. 
Pavlos 33)
 
 Nα έχει εξοφληθεί πλήρως το ενιαίο ειδικό πρόστιμο ή τουλάχιστον 30% αυτού και δεν έχουν υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν, συμπεριλαμβανομένων ή μη αυτών που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων, όπου απαιτούνται, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει συμβόλαιο. Πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν όλα τα δικαιολογητικά εξαιρουμένων αυτών που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων, όπου απαιτούνται και στη συνέχεια να συνταχθεί συμβόλαιο ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ :

          Στην οικοδομή αυτή [ή στο οικόπεδο], χώρος επιφάνειας \ τετραγωνικών μέτρων έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 ως (π.χ. υπέρβαση δόμησης, υπέρβαση κάλυψης, κ.λπ.) \ έχει δε εξοφληθεί ολοσχερώς το ενιαίο ειδικό πρόστιμο ή ποσοστό  \% του ενιαίου ειδικού προστίμου (ή τουλάχιστον 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου), όπως αυτό προκύπτει από την προσαρτώμενη στο παρόν βεβαίωση οριστικής υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4495/2017 με αρ. δήλωσης \  αρ. πρωτ. \ και ηλεκτρονικό κωδικό ελέγχου \, προσαρτάται δε επίσης στο παρόν το από \ σχέδι\ κάτοψης \ τ\ \ Μηχανικού \, στο οποίο απεικονίζεται η ανωτέρω αυθαίρετη κατασκευή/χρήση, αναγράφονται επ’ αυτού ο αύξων αριθμός της ανωτέρω δήλωσης, καθώς και ο ηλεκτρονικός κωδικός ελέγχου αυτής, ως επίσης και υπεύθυνη δήλωσή αυτ\  ότι είναι ταυτόσημο με αυτό που έχει εισαχθεί στο πληροφοριακό σύστημα.

 

Διευκρίνηση :

Περαιωμένη υπαγωγή του Ν.4495/2017 έχουμε όταν έχει εξοφληθεί το πρόστιμο και έχουν υποβληθεί στο σύστημα όλα τα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων, όπου απαιτούνται.

Εάν λείπει κάποιο εξ αυτών τότε έχουμε οριστική υπαγωγή. Απλά δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις οριστικής υπαγωγής να υπογραφεί συμβόλαιο, καθόσον όπου δεν έχουν υποβληθεί στο σύστημα τα δικαιολογητικά, πλην αυτών που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων, θα πρέπει πρώτα να υποβληθούν και μετά να υπογραφεί το συμβόλαιο.

Οπότε, σε περίπτωση οριστικής υπαγωγής :

όταν ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ στατικός έλεγχος των παραβάσεων μπορεί να υπογραφεί συμβόλαιο όταν  :

i) έχει εξοφληθεί το πρόστιμο και έχουν υποβληθεί όλα τα δικαιολογητικά, πλην αυτών που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων

ii) έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του προστίμου και έχουν υποβληθεί όλα τα δικαιολογητικά, πλην αυτών που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων

iii) έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του προστίμου και έχουν υποβληθεί όλα τα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένου και αυτών που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

             α. στις ανωτέρω ii.α και ii.β περιπτώσεις, όπου η υπαγωγή στο Ν.4495/2017 είναι μη ολοκληρωμένη («οριστική υπαγωγή»), δηλαδή είτε δεν έχει εξοφληθεί πλήρως το πρόστιμο, είτε δεν έχουν υποβληθεί τα δικαιολογητικά που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων, όπου απαιτούνται, αναλαμβάνει ο νέος κύριος, με μνεία που γίνεται στο συμβόλαιο,  την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία υπαγωγής  ( ήτοι   την περαίωση  , ενοείται οτι οριστική υπαγωγή θα έχει γίνει αλλιώς δεν μπορούμε να προβούμε καθόλου σε συμβόλαιο),    δηλαδή να εξοφλήσει το ενιαίο ειδικό πρόστιμο (όταν δεν είναι εξοφλημένο) και να υποβληθούν από το μηχανικό  στο πληροφοριακό σύστημα τα δικαιολογητικά που αφορούν στον στατικό έλεγχο των παραβάσεων, όπου απαιτούνται (όταν αυτό δεν έχει γίνει).
   
                                
Το ερώτημά μου (Συμβολαιογραφου ) είναι, μήπως αυτή η βεβαίωση     αρχιτεκτονική   μελέτης(εννοει ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ)   μπορεί να   θεωρηθεί ως έγγραφο στατικού ελέγχου και έτσι κατά τα ανωτέρω να οριστικοποιήσετε   αφού έχει πληρωθεί ολοσχερώς    το πρόστιμο , και αφού θα έχετε ήδη  υποβάλλει   όλα τα άλλα  δικαιολογητικά πλην αυτής της αρχιτεκτονικής μελέτης;  
    βλέπετε Διευκρίνηση       στοιχείο i)
 
Σίγουρα δε,   στη διευκρινιστική    αναφέρεται    σε οριστική τουλάχιστον υπαγωγή   και όχι σε αρχική   και διαχωρίζει τις περιπτώσεις      που επιτρέπεται να γίνει συμβόλαιο    σε οριστική που δεν έχει περαιωθεί..
 
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, KOKARADI said:

Το ερώτημά μου (Συμβολαιογραφου ) είναι, μήπως αυτή η βεβαίωση     αρχιτεκτονική   μελέτης(εννοει ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ)   μπορεί να   θεωρηθεί ως έγγραφο στατικού ελέγχου

...... Δε πάει στη γωνία να δει αν έρχεσαι;;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!

Έχω περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρέτου που την ψιλή κυριότητα την έχει ανήλικος και την επικαρπία ο πατέρας.
Σε ποιον περνάω την δήλωση; Μου υπογράφει ο πατέρας για τον γιο; Υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Βάλε στη δήλωση τον πατέρα.

α) αίτηση : 
Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις 
διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των  αυθαίρετων  κατασκευών  ή  χρήσεων  είτε  με  περισσότερες  αιτήσεις  για  κάθε  μεμονωμένο  αυτοτελή  χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης. 
Την αίτηση υποβάλλει : 
αα)  ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση. Δικαίωμα υπαγωγής έχουν, επίσης, ο ψιλός κύριος, ο επικαρπωτής, ο εργολάβος για τις περιερχόμενες σε  αυτόν  συνεπεία  εργολαβικού  προσυμφώνου  ιδιοκτησίες,  ο  μισθωτής  εφόσον  έχει  το  δικαίωμα  έκδοσης οικοδομικής  άδειας  από τη  μισθωτική  σύμβαση  και  επί  νομικών  προσώπων ο  νόμιμος εκπρόσωπος  αυτών, καθώς και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.