Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

1 λεπτό πριν, anavatis said:

...

Γνωρίζει κανείς σε ποιο σημείο του ν. 4759/2020 υπάρχει το παρακάτω?...

έκανες αναζήτηση σ αυτό?

Το έχει και σε DOC με πολλές δυνατότητες αναζήτησης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν βρίσκω κάτι, κατέβασα το pdf... είδα το παρακάτω δημοσίευμα και αναρωτιέμαι αν ισχύει επίσημα???

https://ecopress.gr/afthaireta-katigorias-5-se-poies-perioch/

 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

ενώ βρίσκω αυτό που λέει για τα έως 50τ.μ. πάμε κατηγορία 4 ανεξαρτήτως ποσοστού υπέρβασης, δεν βρίσκω αυτό σχετικά με τη μεταγενέστερη κατάτμηση οικοπέδου που αναφέρει (αυτό δηλ που αναφερόταν στο παράρτημα Α του νόμου για το πότε βάζουμε όχι στην οικ. άδεια). 

 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 ναι αυτό το ήξερα και αυτομάτως επειδή έβαζες "χωρίς οικοδομική άδεια" το σύστημα δεχεται μόνο κατηγορία 5. το δημοσίευμα όμως λέει:

 

"Ποια επιπλέον αυθαίρετα  έπαψαν να θεωρούνται «μεγάλα», άλλαξαν  κατηγορία και εξαιρούνται  πλέον της κατεδάφισης ;

Δεν θεωρούνται  πλέον «μεγάλες» αυθαιρεσίες  της κατηγορίας 5 και εντάσσονται στην κατηγορία 4  με δυνατότητα οριστικής  εξαίρεσης  από την  κατεδάφιση  οι εξής περιπτώσεις:

-αυθαίρετοι ανοικτοί εξώστες ή τμήματά τους που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης (ρυμοτομική γραμμή), υπό την προϋπόθεση ότι η προβολή τους δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο.

-αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα 50 τ.μ. σε συνολική δόμηση.

-κατασκευές που έγιναν βάσει νόμιμης οικοδομικής άδειας, όταν έγιναν επί ακινήτου που κατόπιν κατατμήθηκε, και υπερβαίνουν την προβλεπόμενη δόμηση και κάλυψη, όπως αυτή υπολογίζεται επί του ακινήτου που διαμορφώθηκε μετά την κατάτμηση.  Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου κατά περισσότερο από 20 εκ."

 

Αυτό το τελευταίο από που προκύπτει? Screenshot_3.png

@ VENEZIA έχω ανεβάσει συνημμένα απόσπασμα του ν.4495/17 από τη σελ 86 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα ότι το αρχικό σου ερώτημα ηταν ότι δεν μπορούσες να βρεις το παράρτημα. Δεν φαντάστηκα ότι θέλεις να σχολιάσουμε τα δημοσιεύματα της Μπακλατσή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

το είδα (το δημοσίευμα) και επειδή έχω μια υπαγωγή με κλείσιμο Η/Χ 40τ.μ. σε οικοδομή το οποίο λόγω του ότι έγινε μεταγενέστερη κατάτμηση από την οικοδομική άδεια  το πήγα με κατηγορία 5 αναγκαστικά, παρόλο που το ακίνητο παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο μετά την κατάτμηση και είναι στη σωστή θέση σύμφωνα με την ΟΑ και η άδεια είχε εκδοθεί εξ αρχής για την αναλογούσα δόμηση.. εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου πάει "χωρίς οικοδομική άδεια" και κατηγορία 5 (το σύστημα δεν σε αφήνει να βάλεις κατηγορία 4 αν έχεις επιλέξει χωρίς οικ. άδεια), παρόλο που είναι γενικά "αδικο" για ένα κλείσιμο Η/Χ και ενώ δεν συντρέχουν λόγοι υπερδόμησης του οικοπέδου.

είδα το παραπάνω δημοσίευμα και αγχώθηκα μήπως κάτι έχει δημοσιευθεί και δεν το είδα, αν και η υπαγωγή μου ολοκληρώθηκε πριν από τη δημοσίευση του νέου νόμου.

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 φυσικά και η πρόθεσή μου δεν ήταν ο σχολιασμός.  Όπως έχω γράψει και σε άλλα σχόλιά μου καλό είναι αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε χρήσιμοι για τους συναδέλφους , οι αναρτήσεις μας να συνοδεύονται από σχετική τεκμηριωμένη νομολογία . Η ερώτησή μου για τη βοήθεια σου ήταν για το  που αναφέρεται στο παράρτημα Α η απορία του anavatis για την κατάτμηση . Ευχαριστώ.

Edited by venezia
Διόρθωση κειμένου
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.