Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά με υγεία.

Σε περαιωμένη από το 2020 δήλωση του 4495, πρόκειται να κάνω αίτημα για επαναφορά της δήλωσης σε υπαγωγή, ώστε να διορθώσω τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και να προσθέσω τον επικαρπωτή (λόγω αρχικής παράλειψης/λάθους). Γνωρίζετε εάν δίνεται η δυνατότητα αυτή (τροποποίηση στο φύλλο "ιδιοκτήτες/αιτούντες) σε κατάσταση υπαγωγής? Το σύστημα δεν μου δίνει δυνατότητα επιλογής επαναφοράς της δήλωσης σε κατάσταση αρχικής υποβολής.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αναγραφής του είδους του ιδιοκτησιακού στο καρτελάκι των ιδιοκτητών στην πλατφόρμα των αυθαιρέτων. Γνώμη μου είναι μην καταχωρίσεις ψιλό κύριο και επικαρπωτή μαζί αλλά αν σώνει και καλά θες να επαναφέρεις την δήλωση σε υπαγωγή και να πληρώσεις το 10άρικο να γράψει στις παρ/σεις της δήλωσης ότι ποσοστό 100% του ιδιοκτήτη στην καρτέλα της δήλωσης αφορά ....% ποσοστο ψιλής κυριότητας, δεν γίνεται αλλιώς.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

@maredentro2014 Συμφωνώ απολύτως με τον Άκη. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περισσότερο με το ιδιοκτησιακό. Έχεις προφανώς βάλει τον ψιλό κύριο της ιδιοκτησίας και αυτό είναι υπέρ αρκετό. Εξάλλου, η δήλωση αυθαιρέτων δεν παράγει ιδιοκτησιακά δικαιώματα για τους συμβολαιογράφους. Απλώς θα πρέπει να φροντίζουμε για τις σωστές εγγραφές (ονοματεπώνυμα, ποσοστά όπου τα γνωρίζουμε από τους τίτλους κλπ). Οπότε να μην πειράξεις τίποτα απολύτως στην δήλωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

akis73 και Pavlos33 σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας.

Έχουν λανθασμένα καταχωρηθεί στη δήλωση δυο αδέρφια ως συνιδιοκτήτες του ακινήτου με πλήρη κυριότητα 50% έκαστος, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε οτι υπάρχει επικαρπωτής (ο πατέρας) και τα δυο αδέρφια έχουν τελικώς την ψιλή κυριότητα..

Συνεπώς, θεωρώ οτι θα πρέπει να διορθωθεί στη δήλωση η "πλήρης" κυριότητα των δυο αδερφών με "ψιλή", και να μπει ο επικαρπωτής (ο οποίος δεν εμφανίζεται πουθενά στην δήλωση.. ουτε στα φύλλα, ούτε στην τεχνική έκθεση, ούτε στα δικαιολογητικά).

Εάν σε κατάσταση "υπαγωγής" δεν μου δίνεται η δυνατότητα να τροποποιήσω το πινακάκι στο φύλλο καταγραφής "ιδιοκτήτες/αιτούντες", τότε θα αφήσω τα δυο αδέρφια όπως έχουν μπει στο πινακάκι (50% ποσοστό συνιδιοκτησίας) και θα προσθέσω στην τεχνική έκθεση της δήλωσης τον επικαρπωτή, αναφέροντας/αναλύοντας την κυριότητα του καθενός. Έπειτα θα πρέπει να διορθώσω και τα έγγραφα της δήλωσης όπου αναφέρεται λανθασμένα το πλήρης κυριότητα νομίζω..

 

Edited by maredentro2014
Link to comment
Share on other sites

Στην καρτέλα ιδιοκτήτης/αιτών, η μόνη επιλογή που έχεις είναι "ιδιοκτήτες" . Θα βάλεις τους 2 συνιδιοκτήτες που έχουν από 50% ψιλή κυριότητα έκαστος με ποσοστό 50% και τελειώνει εκεί το θέμα. Η ψιλή κυριότητα εξάλλου προκύπτει από την πλήρη όταν παρακρατείται η επικαρπία. Η συμβ/φος΄έχει τον τίτλο και ξέρει τι θα περιγράψει. Δεν βασίζεται στη δήλωσή μας για τα εμπράγματα δικαιώματα.΄

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα. Θέλω να διορθώσω μια λεπτομέρεια στην τεχνική έκθεση μιας περαιωμένης δήλωσης του 2020. Θα μου αλλάξει τα πρόστιμα αν το επαναφέρω σε υπαγωγή ή σε οριστική υπαγωγή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, κάνε αίτημα για επαναφορά σε υπαγωγή, θα πληρώσεις 10 ευρώ. Μετά μπορείς να αλλάξεις την τεχν. έκθεση ακυρώνοντας την παλιά και ανεβάζονται νέα. Αν δεν επέμβεις στα τετ. μέτρα ή τους συντελεστές των φύλλων καταγραφής δεν αλλάζει το πρόστιμο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

έκανα επαναφορά δήλωσης από περαιωμένη σε υπαγωγή αλλά δεν βρίσκω το σύμβολο να το πληρώσω με κάρτα; έχει αλλάξει κάτι και δεν το βλέπω;

foto.jpg

Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, χαιδω said:

αλλά δεν βρίσκω το σύμβολο να το πληρώσω με κάρτα;

Τι εννοείς; Στον Ν.4178/13 δεν προβλέπεται 10ευρο για ξεκλείδωμα της δήλωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.