Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Τι κατηγορίας είναι οι αυθαιρεσίες? Αν είναι 4 ή 5, θέλει ΜΣΕ.

Ναι είναι κατηγορίας 4 ή 5, το θέμα πλέον έγκειται στο κοστολόγιο, που σαφώς πρέπει να πληρωθεί. Εκτός και αν όπως είπε ο pipakos, αφού όντως έχουν ενταχθεί στον 4178 μέ δελτίο δομικής τρωτότητας Χαμηλής προτεραιότητας, εξαιρούνται.

 

An_Archi ρίξε μια ματιά και στη δυνατότητα απαλλαγής απο τη ΜΣΕ που σου δίνει το άρθρο 99, μήπως και η δικιά σου περίπτωση εντάσσεται σε κάποια από αυτές.

Νομίζω ότι έχεις δίκιο pipako, γιατί στη δική μου περίπτωση οι κατοικίες (σπουδαιότητας Σ2) έχουν ενταχθεί στον Ν.4178 και το δελτίο ελέγχου δομικής τρωτότητας είναι χαμηλής προτεραιότητας (Άρθρο 99,παράγραφος βββ). Απλά με μπερδεύει η αμέσως επόμενη παράγραφος γγγ, όπου για κτίρια σπουδαιότητας Σ2, άρα και κατοικίες, το ζητάει. Εκτός και εάν μιλάει για αυθαίρετα που δεν έχουν ενταχθεί στον 4178.

 

Σας ευχαριστώ πάντως όλους που παίρνετε το χρόνο να απαντήσετε και βοηθάτε, γιατί το παραδέχομαι προσπαθώντας να τελεσιδικήσω όλα αυτά από το εξωτερικό δεν είναι και ότι ευκολότερο και η βοηθειά σας είναι πολύτιμη.

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

An_Archi , άποψη μου είναι ότι εφόσον μεταβείς στον 4495, θα πας με τα του 4495.

Άρα εφόσον πρόκειται για αυθαιρεσίες κατηγορίας 4/5 και σπουδαιότητας Σ2, θα θέλουν ΜΣΕ..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ζητήσω διευκρίνηση στο ΤΕΕ, να δω αν θα έχω απάντηση. Ευχαριστώ πάντως.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Στο σεμινάριο του ΤΕΕ Λαμίας 15-1-17 διευκρινίστηκε από την εκπρόσωπο του ΤΕΕ του διαχειριστικού συστήματος :

Όσες δηλώσεις μεταφερθούν στο 4495 , εμπίπτουν στο καθεστώς του νέου νόμου με ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα από το νόμο.

Άρα και Μ.Σ.Ε. :sad:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το σκεπτικό για την αναγκαιότητα της Στατικής Επάρκειας είναι σωστό, αλλά υπάρχουν πολλαπλές περιπτώσεις που δεν προβλέπονται στο νόμο και δημιουργούν ερωτήματα. πχ. αν έχουμε μια μικρή επέκταση της τάξεως 0.5 μ σε μια πλευρά, είναι απαραίτητη η ΜΣΕ σε ολόκληρο το κτίριο αφού είναι κατηγορία 4 η 5. Και επίσης οταν σε πολυκατοικία γίνεται έλεγχος σε 1 διαμέρισμα και διαπιστώνονται αποκλίσεις τότε γίνεται ΜΣΕ σε ολόκληρη την πολυκατοικία ? θα πρέπει να την πληρώσει ο ένας ιδιοκτήτης που αποφάσισε να κάνει ρύθμιση στην αυτόνομη και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία του ? νομίζω πως έχει αναφερθεί πως θα υπάρξει εγκύκλιος που αφορά την εκπόνηση των ΜΣΕ. Ας δούμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημέρα σας, 

θα ήθελα να ζητήσω οδηγίες για το αν γίνεται να δηλώσω 2 ξεχωριστές ιδιοκτησίες ενός ιδιοκτήτη σε μια δήλωση. Και πιο συγκεκριμένα ο προβληματισμός μου υφίσταται στο ότι σε εντός σχεδίου οικόπεδο έφτιαξαν ξενοδοχείο, έκαναν κάποιες μικροαυθαιρεσίες, οι οποίες πατάνε και πάνω σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας τους, το οποίο όμως είναι Εκτός Σχεδίου. Πχ η πισίνα είναι κατά 30% στο εντός σχεδίου οικόπεδο και το υπόλοιπο στο εκτός. Θα ήθελαν να κάνουν και συνένωση των δυο οικοπέδων, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό, θα ρωτήσω και νομικό.

ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορείτε να κάνετε μια δήλώση αφού ενωθούν. Εφόσον είναι του ιδίου ιδιοκτήτη μπορεί να τα συνενώσει, εφόσον η συνένωση αυτή δεν προκαλεί πολεοδομικές παραβάσεις. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προκαλεί φαντάζομαι.

 

Ισως να είναι καλύτερο να κάνει "κατάργηση κοινού ορίου" αντί "συνένωσης". Αυτό σας το λέω με μια επιφύλαξη. Μου το έχει αναφέρει συνάδελφος τοπογράφος πως είναι προτιμότερο γιατί έτσι δεν αλλάζουν οι ηλικίες ύπαρξης των γεωτεμαχίων.

 

Χρειάζεται να μιλήσετε με τον/την συμβολαιογράφο. 

Edited by Vasili
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Vasili ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! 

θα ρωτήσω επίσης αν μπορεί να γίνει συμβολαιογραφική πράξη αφού υπάρχουν αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα. Σε μια νέα δήλωση που έβαλα στο σύστημα και έχω και λοιπές παραβάσεις μου υπολογίζει το πρόστιμο των λοιπών παραβάσεων στα 200ευρώ αντί για 250ευρώ. Τι παίζει ?Κάνει την έκπτωση του 20% λόγω πρώτου εξαμήνου από μόνο του το σύστημα? Όλα τα πρόστιμα είναι αυτόματα μειωμένα λόγω 1ου εξαμήνου κατά 20%?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.