Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

1 ώρα πριν, lia11 said:

ασφαλώς. εγω εχω και διαμερισματωση (1 γραφειο που έγινε 2) και φαινεται στην κατοψη της συστασης αλλα και επεκταση αν μπορουμε να πουμε των 2 πλεον γραφειων  ελαχιστα προς τον κοινοχρηστο διαδρομο. καθως ολα αυτα φαινονται στην συσταση κρινω οτι δεν χρειαζομαι συναινεση. ο πελατης ομως ρωταει μηπως χρειαζετια να τροποποιηθει η συσταση (ποσοστο κοινοχρηστων ) λογω της "επεκτασης" των γραφειων προς τον κοινοχρηστο διαδρομο. Η' απλως Υ.Δ. και τπτ άλλο.

Δες και εδώ μία πολύ καλή ανάλυση που έγινε για την υπέρβαση σε κοινόχρηστους χώρους.

Όπως θα διαπιστώσεις υπάρχουν δύο εκδοχές για το θέμα. Και εσύ θα κρίνεις ποιά θα ακολουθήσεις.

https://www.michanikos.gr/forums/topic/50392-αρθρο-099-ν-449517-μελέτη-στατικής-επάρκειας-αυθαιρέτων-κατασκευών/?do=findComment&comment=1014060

 

Υ.Γ. Νομίζω οι συντόνιστές πρέπει να μεταφέρουν την συζήτηση που αναφέρεται στο παραπάνω link στην σωστή της θέση, όπως πολύ σωστά είχε ζητήσει και ο συνάδεφος kan62.

 

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, έχω την  εξής περίπτωση διαμερισμάτωσης : σε δυο όμορα διαμερίσματα (με σύσταση ΟΙ)  το ένα διαμέρισμα '' παίρνει'' τμήμα από το δωμάτιο του άλλου διαμερίσματος σε πλευρά που είναι η μεσοτοιχία. Η παράβαση εντοπίζεται σε σχέση με τα σχέδια αδείας. Στα σχέδια της σύστασης οριζόντιας, που υπάρχουν στα συμβόλαια,  ο εργολάβος δείχνει την πραγματική κατάσταση και τα πραγματικά τετραγωνικά.

α. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζομαι συναίνεση του διπλανού ιδιοκτήτη ;  δεδομένου ότι στα συμβόλαια του ο διπλανός δεν έχει κάποια διαφορά και η παράβαση είναι πολεοδομική (στον όροφο υπάρχου και άλλα διαμερίσματα στα οποία δεν έχω πρόσβαση αλλά εμένα με ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη ΟΙ).

β. Έχω διαφορά και στα μπαλκόνια στις διαστάσεις και στην μορφή. Μπορώ να χρεώσω και επιπλέον λοιπή παράβαση η δεν μπορώ μαζί με διαμερισμάτωση να έχω άλλες παραβάσεις.; Το σύστημα πάντως το δέχεται .

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να χρεώσεις μία Λοιπή Παράβαση για την διαμερισμάτωση, και αν δεν εντάσσονται στην κατ3 η αλλαγές στους εξώστες, τότε άλλη μία ξεχωριστή λοιπή παράβαση για τις αλλαγές στους εξώστες.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς να χρεώσω την παράβαση της διαμερισμάτωσης και επιπλέον και την λοιπή παράβαση για τους εξώστες, σωστά καταλαβαίνω ?

Η διαμερισμάτωση πάντως δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα με την ΚΑΤ 3, άρα δεν υπάρχει άλλη λύση για τους εξώστες

Link to comment
Share on other sites

Αν η διαφορά στις διαστάσεις των εξωστών δεν μπορούν να ενταχθούν στην κατ3, παράγραφος γγ, «αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφανείας τους έως είκοσι τις εκατό (20%).» τότε θα τις χρεώσεις με μία λοιπή παράβαση. Προσοχή στο αν θα χρειαστεί και ΜΣΕ για τους εξώστες. Και πέρα από αυτό θα χρεώσεις και μία άλλη λοιπή παράβαση ξεχωριστεί από αυτή που θα βάλεις τους εξώστες για την διαμερισμάτωση. Δες άρθρο 100, παράγραφος 8.

Οπότε είτε θα έχεις μια κατ3 και μία Λ.Π. ή 2 Λ.Π. η διαμερισμάτωση μπαίνει σαν ξεχωριστώ 250αρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα,

Έχω διώροφο κτίριο που αποτελείται από ισόγειο κατάστημα και α όροφο κατοικίας.

Υπάρχει σύσταση η οποία αναφέρει 2 καταστήματα και δύο διαμερίσματα στον α όροφο.

Στο ισόγειο ο ένας έχει 100% για κατάστημα 45μ2 και ο άλλος 100% για κατάστημα 50μ2. Στη πραγματικότητα είναι ένα το κατάστημα 105μ2.

Αντίστοιχα και για τη κατοικία του α ορόφου.

Το ερώτημα είναι πώς θα φτιάξω τις υπεύθυνες δηλώσεις για να το εντάξω στο Νόμο. Είναι αδέρφια και δεν υπάρχει πρόβλημα συναίνεσης κλπ.

Πρέπει να βάλω και τους 2 με ποσοστό 50-50 ή να βγάλω τα ποσοστά αναλογικά με τη συνολική επιφανεια;

Στο Ε9 ειναι δηλωμένα όπως στη σύσταση δηλαδή 2+2 με τα ποσοστά που ανέφερα.

Link to comment
Share on other sites

Θα βάλετε τα ποσοστά που αναφέρονται στη σύσταση. Το άθροισμα των χιλιοστών συνιδιοκτησίας που αντιστοιχεί στον καθένα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Καλούμαι να εκδώσω βεβαίωση του ν.4495 σε ΟΙ ισογείου Ι-1. Παραθέτω ένα σύντομο ιστορικό:

 Με ΟΑ του 1974 κατασκευάστηκε διώροφη οικία και με ΟΑ του 1994 έγινε κατασκευή στέγης - προσθήκη ορόφου. Μετέπειτα -γύρω στο 2003- έγινε ΣΟΙ διαμορφώνοντας τις Ι-1, Ι-2 στο ισόγειο, Α1 και Β1 στους ορόφους.  Λαμβάνω υπόψη τα σχέδια της τελευταίας εκδοθείσας ΟΑ του 1994 στα οποία το ισόγειο φαίνεται σαν ενιαίος χώρος ο οποίος επικοινωνεί με τον α' όροφο με εσωτερική σκάλα.  Όσον αφορά στο σχέδιο της σύστασης αυτό απεικονίζει το υφιστάμενο ισόγειο της ΟΑ μαζί με μια προσθήκη η οποία αποτελεί ενιαίο χώρο με την ΟΙ Ι-2.
Άρα στο ισόγειο υπάρχουν σήμερα 2 ΟΙ η Ι-1 και η Ι-2.
Οι απορίες που έχω είναι οι εξής:

  • Μπορώ να εκδόσω βεβαίωση για τη Ι-1? Ή πρώτα πρέπει να τακτοποιήσω παραβάσεις οι οποίες είναι διαμερισμάτωση και κλείσιμο σκάλας? Περί τροποποίησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων? Αν δεν είχα άλλη παράβαση θα αρκούσε μια ενημέρωση του φακέλου της άδειας? Ο ιδιοκτήτης θέλει να πουληθεί το συντομότερο η Ι-1.
  • Η προσθήκη στην ΟΙ Ι-2 είναι όπως φαίνεται με το κόκκινο χρώμα στην πραγματικότητα και όχι ακριβώς όπως τη δείχνει το σχέδιο της σύστασης. Επίσης ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις είναι ίδιες και στα 2 σχέδια υπάρχει διαφορά 1 μ2 στον χώρο χωρίς την προσθήκη. Μπορώ να τακτοποιήσω σε δεύτερο χρόνο τη Ι-2 ? Θα πρέπει να τροποποιηθεί η σύσταση αργότερα?

Επισυνάπτω τις κατόψεις ΟΑ, ΣΟΙ του ισογείου.

katopsh_isogeiou_oa.pdf

katopsh_isogeiou_sustash.pdf

Link to comment
Share on other sites

Στην περιπτωση διαμερισματωσης που φαινεται στην συσταση, μπορω να ασχοληθω μονο με την οι που με ενδιαφερει (& να δριξω μονο το διαμερισμα μου στο σχεδιο) ή πρεπει να γινει κατοψη όλου του οροφου κ να τακτοποιηθουν ολα του οροφου?

Edited by skyclad
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.