Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για την εξής περίπτωση:

σε κτίριο με σύσταση οριζ.  ιδιοκτησιών δύο όμορα διαμερίσματα του ίδιου ιδιοκτήτη έχουν συνενωθεί σε ένα (χωρίς καμία μεταβολή στα εμβαδά τους, δηλαδή ήταν 50 τμ το καθ ένα και τώρα μαζί είναι 100τμ). Επίσης αντί για δύο εξώπορτες , υπάρχει μόνο μία. 

Η πρώτη σκέψη μου είναι να βάλω 1 διαμερισμάτωση και μία κατηγορία 3, δηλαδή 500ευρω (πλην την έκπτωση ή την προσα΄΄υξηση του 10% ανάλογα την ημ/νία πληρωμής παραβόλου)

όμως σκέφτομαι ότι μήπως να το έβαζα σαν 1 λοιπή παράβαση που αφορά τη λειτουργική συνένωση των δυο σε ένα και την κατάργηση ενός κουφώματος? οπότε 250 ευρω....

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι ότι θα χρειαστεί μια Λοιπή Παράβαση για την διαμερισμάτωση και μία ξεχωριστή λοιπή παράβαση για το κλείσιμο του ανοίγματος.

Κατ3 μιλάει για αλλαγές στις διαστάσεις και μετατόπιση αυτών, όχι για κλείσιμο ή άνοιγμα νέου.

Link to comment
Share on other sites

Υποθετω οτι εξακολουθουν να ειναι "δυο"  στους τιτλους σου   και "δυο" στο κτηματολογιο.

  Αν κανεις διαμερισματωση, τοτε   αποδεχεσαι την οριστικη συνενωση των δυο σε ενα και δημιουργεις νομιμη κατοψη ενος ενιαιου.

 Αρα θα απαιτηθει να γινει τροποποιηση της συστασης για να ενωθουν.

Δειχνεις και τις εσωτερικες διαρρυθμισεις και  καλυπτεις και την παρ. 14 του αρθρου100.

Η λειτουργικη συνενωση δειχνει μια προσωρινη κατασταση με δικαιωμα να ξαναφτιαξεις τα ενα  σε δυο.

 

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειάζεται να μπει και δεύτερη λοιπή παράβαση για τη μη πραγματοποίηση του ανοίγματος . Η διαμερισμάτωση αρκεί και με τη νέα κάτοψη έχεις καλυφθεί.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, με καλύψατε εννοείται. Τώρα ως προς το άνοιγμα δεν ξέρω...νομίζω ότι τελικά είτε αν το αγνοήσω είτε αν το βάλω κατ.3 είτε με αναλυτικό σωστό θα είναι!

Link to comment
Share on other sites

On December 19, 2017 at 1:37 ΜΜ, voupap said:

 

 

 Καλησπέρα σε όλους σας

Θα συμφωνήσω με saleptsis για ανοίγματα, μόνον μετατόπιση και αλλαγή διαστάσεων, όχι νέα ανοίγματα με κατηγορία 3.

Έχω μια ιδιαίτερη περίπτωση που με προβληματίζει εάν θα τη χρεώσω ως διαμερισμάτωση ή κάπως αλλιώς. Η κάτοψη του συμβολαιογράφου με την οποία αγοράστηκε το διαμέρισμα το 1998, ταιριάζει απόλυτα με την υφιστάμενη κατάσταση. Η κάτοψη όμως είναι αθεώρητη, έχει μόνον σφραγίδα μηχανικού-εργολάβου, όχι πολεοδομίας. Η κάτοψη της πολεοδομίας δεν ενημερώθηκε ποτέ με την αλλαγή, η οποία έγινε εκ' κατασκευής και αφορά διαμερισμάτωση, μίκρυνε το ένα διαμέρισμα - μεγάλωσε το άλλο (κατά 1,5 δωμάτιο). Δηλαδή συμβόλαια, ποσοστά, επιφάνεια είναι όλα σωστά αλλά δεν ταιριάζουν με την κάτοψη της πολεοδομίας... 

Edited by Gmilt
Link to comment
Share on other sites

Θα ξεκινήσω και εγώ κλασικά, ότι έχω μια ιδιαίτερη περίπτωση (λες και υπάρχουν και απλές...).

Άδεια του 73 με 4 αναθεωρήσεις (άλλαξε και ο εργολάβος αρκετές φορές από ότι με ενημέρωσαν).

Το διαμέρισμα σε σχέση με την πολεοδομική κάτοψη (της τελευταίας αναθεώρησης) έχει μια ΥΔ περίπου 1τμ εις βάρος κοινόχρηστου διάδρομου.

Στα συμβόλαια και ΣΟΙ, φαίνεται ως 2 διαμερίσματα (1 είναι στην πράξη και στην πολεοδομία). Το 1τμ ΥΔ φαίνεται στο σχέδιο της ΣΟΙ ως εντός του διαμερίσματος (άρα δεν απαιτείται συναίνεση).

Στο σχέδιο της ΣΟΙ όμως υπάρχει άλλο τμήμα διαμερίσματος που φαίνεται ως κοινόχρηστος διάδρομος (η πόρτα είναι μετατοπισμένη ως προς πραγματικότητα και πολεοδομία).

Εγώ είμαι καλυμένος για την τακτοποίηση αφού το 1τμ ΥΔ φαίνεται ως τμήμα του διαμερίσματος στη ΣΟΙ, σωστά;

Και δεν ασχολούμαι με τμήμα του διαμερίσματος που φαίνεται διάδρομος στο σχέδιο της ΣΟΙ και ότι φαίνεται ως 2 διαμερίσματα (άρα δεν έχω διαμερισμάτωση).

Τέλος επειδή είναι 2 ΟΙ στα συμβόλαια του ίδιου ιδιοκτήτη, τι γράφω ως οριζόντια ιδιοκτησία στη δήλωση; Μία εκ των δύο και είμαι καλυμμένος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.