Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Όταν "η πραγματικότητα ταυτίζεται με την άδεια", τότε δεν υπάρχει κάτι στο ακίνητο αυτό, που να χρήζει υπαγωγής σε ρύθμιση αυθαιρεσιών!

 

Link to comment
Share on other sites

Η άποψή μου είναι ότι δεν έχεις πολεοδομικό πρόβλημα μεν, έχεις όμως ιδιοκτησιακό. Στην ουσία έχεις πρόβλημα με κατάληψη κοινοχρήστου τμήματος και κάπως θα πρέπει να το διορθώσεις. Έχεις όλες τις προϋποθέσεις του αρ.98 (εκ κατασκευής και σε όλους τους ορόφους) και θα πρότεινα να κάνεις δήλωση είτε με Υ.Δ., είτε με αναλυτικό μιας και το τμήμα είχε μετρήσει. Θα χρειαστεί μονομερής τροποποίηση της σύστασης, άρα συνεννοήσου με τον συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

@mapost επιτρέπεται να κάνεις δήλωση όταν δεν υπάρχει πολεοδομικό πρόβλημα ???

Η άποψή μου είναι ότι ο συμβολαιογράφος μπορεί να κάνει διόρθωση της σύστασης χωρίς να χρειάζεται τακτοποίηση (τι να την κάνει την τακτοποίηση, αφού έχει άδεια ????)!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο. Η πρότασή μου για δήλωση ήταν για να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την πρόβλεψη για μονομερή τροποποίηση της σύστασης του 4495. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέργεια του 100% των συνιδιοκτητών.

Φυσικά το πρόβλημα είναι αρμοδιότητας του συμβολαιογράφου και ίσως να μην πρέπει να το φορτωθεί ο συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έχω περίπτωση ενιαίου ορόφου που συμβολαιογραφικά έγινε διαχωρισμός σε 2 ιδιοκτησίες χωρίς να εκδοθεί αντίστοιχη άδεια και χωρίς να υλοποιηθεί η διαμερισμάτωση. Θέλω τώρα στον ενιαίο χώρο να κάνω διαρρυθμίσεις με ΕΕΔΜΚ  δείχνοντας την πραγματική κατάσταση-πολεοδομικά δεν υπάρχει διαχωρισμός.

 

Είμαι οκ ή πρέπει να αναφέρω/ενεργήσω κάπως ως προς αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε ένα διαμέρισμα έχω υπέρβαση κατηγορίας 3 (έχει μεγαλώσει κατά 30εκ στη μια πλευρά όλη η οικοδομή) και ταυτόχρονα έχω και διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ως τι κατηγορία θα μπει; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.