Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Μέρσα

Αν κατάλαβα καλά στα σχέδια πολεοδομίας είναι ένας χώρος, αλλά συμβολαιογραφικά είναι 2.  Από την στιγμή που η κάτοψη της πολεοδομίας ταυτίζεται με την πραγματική κατάσταση από θέμα νομιμότητας ώστε να έκδοσης την ΕΕΔΜΚ είσαι οκ. Τώρα αν ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη θεωρώ πως μπορείς να βγάλεις μία άδεια και για τις 2 ιδιοκτησίες, και μπορείς να το αναφέρεις στην τεχνική έκθεση.

Cve20126

Μπορείς να την βάλεις σαν λοιπή παράβαση κατ.4 αν έγινε μετά το 83.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, cve20126 said:

Καλησπέρα,

Σε ένα διαμέρισμα έχω υπέρβαση κατηγορίας 3 (έχει μεγαλώσει κατά 30εκ στη μια πλευρά όλη η οικοδομή) και ταυτόχρονα έχω και διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ως τι κατηγορία θα μπει; 

Η ΔΔ ειναι  αυτοτελης παραβαση, με  250 ανα οροφο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά πρέπει να επιλέξουμε και μια κατηγορία, κατά τη γνώμη μου κακώς που δεν είναι και αυτή κατηγορία 3 και πάει αναγκαστικά 4 σε οικοδομές μετά το 83.. 

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, cve20126 said:

Ναι αλλά πρέπει να επιλέξουμε και μια κατηγορία, κατά τη γνώμη μου κακώς που δεν είναι και αυτή κατηγορία 3 και πάει αναγκαστικά 4 σε οικοδομές μετά το 83.. 

Αφού η δ.δ δεν συμπεριλαμβάνεται στις εργασίες κατηγορίας 3. Ότι σου είπαν οι συνάδελφοι παραπάνω ισχύει. Ορθώς επισήμανε ο συνάδελφος Largy ότι μετά το Ν. 4546/18 η κατηγορία 4 δεν αποτελεί πρόβλημα αφού οδηγεί σε οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση.

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε να είναι στη κατηγορία 3 ώστε αν έχουμε διαμερισμάτωση και άλλες μικρές παραβάσεις να μην απαιτείται να πληρώσουμε 2*250 . Δεν είχα υπόψιν την αλλαγή του 4546/18 στη κατηγορία 4 , ευχαριστώ ! 

Edited by cve20126
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους . 

Επειδη είμαι καινούργιος σχετικά θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής

σε δυο διαμερίσματα με άδεια του 1980 τα πολεοδομικά σχέδια διαφέρουν με την πραγματικότητα σε δυο πράγματα : το πρώτο διαμέρισμα εχει ενσωματώσει ενα δωμάτιο που ανήκε στο διπλανό και επίσης εχει γίνει κατάληψη κοινόχρηστου εμβαδού 1,9 τμ. Και οι δυο ιδιοκτήτες συμφωνούν για την ρυθμιση και έχουν επίσης παραβάσεις ΚΑΤ 3 και οι δυο . Τα σχέδια της σύστασης πριν την ανέγερση συμφωνούν (ας πούμε ) με την παρούσα κατάσταση . 

και ρωτώ , η κατάληψη του κοινόχρηστου θα μπει στην δήλωση αυτού που θα κάνει την διαμεριματωση ; Το ρωτάω γιατι με βάση το γοκ τότε Υδ δεν υπάρχει .

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ξεκινάμε από το ότι η ειδικότητά σου  (μηχανολόγος) δεν έχει δικαίωμα να κάνει δηλώσεις αυθαιρέτων εκτός και αν ρωτάς πληροφοριακά για κάποιο οικογενειακό σου ακίνητο. 

Επί του ερωτήματος τώρα. Η διαμερισμάτωση είναι διαφορετική- παράβαση από την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Τη διαμερισμάτωση μπορεί να την κάνει όποιος εκ των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων και ο άλλος μπορεί να την εκμεταλλευτεί πληρώνοντας τα μισά και στην δήλωση να αναφέρεται το ονομά του και η συναίνεσή του ώστε σε μελλοντική μεταβίβαση ή δικαιοπραξία του δικού του, να επικαλεστεί τη δήλωση Ν. 4495 του όμορου διαμερίσματος. Η ππαραβίαση Κ.Χ θα χρεωθεί με Υ.Δ. (δεν σχετίζεται με τη δόμηση του κτιρίου, αλλά με το "νόμιμο" περίγραμμα της οριζόντιας)

Η κατάληψη Κ.Χ αν δεν έχει γίνει εκ κατασκευής θα απαιτήσει συναίνεση από το 51% των ψήφων της γενικής συνέλευσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. 

Το ερώτημα το κάνω εκ μέρος συναδέλφου πολιτικού μηχανικού που εχουμε στο γραφείο και άρχισα να τον βοηθάω στα αυθαίρετα . 

Εκ κατασκευής εχει γίνει και σε όλους τους ορόφους . Πρόκειται για κοινόχρηστο διάδρομο . 

Έτσι έκανε την δήλωση και ο συνάδελφος. Ο ένας διαμερισματωση και ΚΑΤ 3 και ο άλλος υδ και ΚΑΤ 3  με αναφορά στην τεχνική έκθεση της συμφωνίας των ιδιοκτητών. 

Όσο για το 51% νομίζω καλύπτεται και από το σχέδιο της σύστασης πριν την ανέγερση . Η δεν είναι έτσι ; 

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που η αυθαιρεσίες δηλώνονται υπευθύνως από τον ιδιοκτήτη ότι έγιναν εκ κατασκευής, δεν απαιτείται συναίνεση πλειοψηφίας για την τακτοποίηση. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.