Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

σωστα, εχεις ΔΔ, που θα αφορα ειτε μονον δυο ΟΙ ή και ολες.

Αρα, ολοι μαζι μοιραζονται  τα 250, αλλως μόνος του ο ενδιαφερόμενος.

[πότε έγιναν οι 4 ΟΙ?"]

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Το 1978 η ΟΑ και η Σύσταση και το 1983 η τροποποίηση της σύστασης. Γιατι;; Παιζεί καπου ρόλο αυτό και μου διαφευγει; Σευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

 [απλά, παιρνουμε το ιστορικο του ασθενους...]

κατα τα φαινομενα- καποιος εχτισε μια δικη του οικοδομη..εβγαλε αδεια εκανε συσταση και μετα  απο 5 χρονια

πηγε στον συμβ/φο και εκανε τροποποιηση...

Το -ρητορικο- ερωτημα ειναι: Τι κατοψεις εβαλαν στην τροποποιηση? Δεν επρεπε "καποιος" να ζητησει τις σφραγισμενες??

Εγιναν μετα μεταβιβασεις, παλι με "ιδιωτικες" κατοψεις??

Ποιοί ειναι ιδιοκτητες σημερα?
Ποιος θελει να μεταβιβασει σημερα?

Κατα τα λοιπα,  ισχυει η ΔΔ με, ενας για τον εαυτο του ή ολοι για ολους.

καλη συνεχεια

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομικά ΚΑΙ όχι ιδιοκτησιακα/αστικά έχουμε ΔΔ και όταν αλλάζει η διαμόρφωση των Η/Μ λόγο άλλης θέσης κουζίνας και χώρων λουτρού/wc. Βέβαια....με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση υπερκαλύπτεται.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ολα τα παραπανω ερωτηματα και ερωτηματικα είναι εύλογα και θεμιτά. Η ιστορία ειπναι η εξής: εργολάβος ανέλαβε την ανέγερση το 1978 με τη μέθοδο της αντιπαροχής, αλλά πριν αποπερατωθεί το κτίριο πτώχευσε. Κατόπιν και μετά απο πολυετείς αέναες μηνυσεις και δικαστικές αποφάσεις ανέλαβε έτερος εργολάβος. Να σημειωθεί ότι αμφότεροι οι εργολάβοι ειναι και μηχανικοί- υπογράφοντες. Μετά την ανάληψη απτον νεο, διαπιστώθηκε ότι δεν τον «βόλευαν» τα 3 διαμ.σματα και επειδή η κουνιάδα που πήρε το μεγάλο το σπίτι δεν είχε πια να το πληρώσει, είπαν να τροποποιήσουν την σύσταση απο τρια σε τέσσερα διαμ.σματα προκειμένου να μικρύνει το σπίτι της κουνιάδας, και αυτό που περισσευε ως 4ο διαμερισμα πια (20 τμ!!) να το πάρει η αδερφή της κουνιαδας για να μεγαλώνουν τα παιδιά τους παρεα... αλλα, να... ξεχασαν να κανουν ενημερωση του φακέλου στην Πολεοδομια... εε δεν πειράζει.. μετά απο 35+ χρόνια...

 

ετσι μια ακόμη απλή και καθημερινή σαπουνόπερα- μυστήριο εξιχνιάστηκε απτο φίλο μας-ντεντέκτιβ- ψυχολογο μηχανικό της καρδιάς μας....

Edited by ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Σε μία πολυόροφη πολυκατοικία με άδεια του 1976, υφίσταται στο Ισόγειο νομίμως ένα Κατάστημα.

Το Υπόγειο στα σχέδια της Αδείας φαίνεται ως μία ενιαία Αποθήκη (έστω 200 τ.μ.) με είσοδο από το Υπόγειο.

Σήμερα, υφίσταται Αποθήκη 85 τ.μ. που ανήκει στο Κατάστημα και ενώνεται με αυτό μέσω εσωτερικής σκάλας.

Πρόσβαση στον υπόλοιπο χώρο του Υπογείου δεν έχω.

Έχω δύο (2) παραβάσεις;

Διαμερισμάτωση Υπογείου + 1 λοιπή παράβαση (διάνοιξη οπής + κατασκευή σκάλας);

ή μπορώ να το πάω όλο με 1 λοιπή παράβαση;

Ευχαριστώ

Υ.Γ. Στη Σύσταση έχει αποτυπωθεί η σημερινή κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα, 

Σε ένα υφιστάμενο ισόγειο, έγινε προσθήκη δύο 'μεζονετών' οι οποίες εκτείνονται σε Α' και Β' όροφο και είναι η μία δίπλα στην άλλη, έχουν κάποιους τοίχους κοινούς και η μετάβαση από το ισόγειο στους ορόφους γίνεται από κλιμακοστάσιο. Όλα αυτά βάσει των σχεδίων της άδειας. Επίσης βάσει σχεδίων η κάθε 'μεζονέτα' έχει και εσωτερική σκάλα βεβαίως ώστε να υπάρχει εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων του Α' και Β' ορόφου της κάθε 'μεζονέτας'.

Ωστόσο, κατά την ανέγερση , οι οπές των εσωτερικών κλιμάκων όπως και οι κλίμακες δεν υλοποιήθηκαν, με την προοπτική αντί για 'μεζονέτες' να δημιουργούνταν ένα οροφοδιαμέρισμα στον Α' όροφο και ένα οροφοδιαμέρισμα στο Β' όροφο σε συνδυασμό με την κατάργηση κάποιου μεσότοιχου σε Α' και Β' όροφο που θα αποσκοπούσε στην οριζόντια ενοποίηση. 

Οι εργασίες σταμάτησαν στον οικοδομικό σκελετό, οπότε οι εσωτερικές τοιχοποιίες δεν έχουν γίνει και έχουν γίνει οι εξωτερικές στις δύο από τις τέσσερις πλευρές. Υπάρχει το ενδιαφέρον για συνέχιση των εργασιών, αλλά το θέμα είναι ότι έχει λήξει η ισχύς της άδειας και το ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει από εδώ και έπειτα.

Υ.Γ. Κάνω εδώ αυτό το ερώτημα γιατί και παλαιότερα είχα κάνει σχεδόν το ίδιο ερώτημα με τη διαφορά ότι είχα αναφέρει πως οι 'μεζονέτες' είχαν ήδη κτιστεί ως οροφοδιαμερίσματα κατά την ανέγερση, γιατί είχα σκεφτεί να γίνονταν και οι τοιχοποιίες(εκτός ισχύος της άδειας) και ύστερα να υπαγόταν το κτίριο στον Ν. 4495 με αυθαίρετα τη μη δημιουργία κλιμάκων και των οπών και κατάργηση των μεσότοιχων (λοιπή παράβαση και όχι διαμερισμάτωση όπως μου είχε πει ο Δημήτρης), αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως οροφοδιαμερίσματα γιατί δεν υπάρχουν οι τοιχοποιίες που να τα οριοθετούν.

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι.

Έχω μια διαμερισμάτωση σε κτίριο προυφιστάμενο του '75. Η αποχέτευση  της κουζίνας (σωλήνας διαμέτρου 6 εκ. ) έχει τοποθετηθεί στην εξωτερική πλάγια όψη του κτιρίου (που βλέπει σε παράδρομο πλάτους 2,5 μ.)για να καταλήξει στο υπόγειο στην  κεντρική αποχέτευση μέσω οπής που έχει ανοιχτεί στο εξωτερικό τοιχίο . Εκτός από την διαμερισμάτωση θα δηλώσω και θα περιγράψω μια επί πλέον  παράβαση τον εξωτερικό σωλήνα  η εμπεριέχεται στην διαμερισμάτωση επειδή αυτή "έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων" ; 

 

Edited by venetia
Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι πριν το 1975 , δεν καταλαβαίνω γιατί τα εμπλέκεις όλα αυτά , διαμερισμάτωση , λοιπή παράβαση , κ.λ.π.

Νομίζω η Κ1 είναι η πιό ξεκάθαρη περίπτωση του νόμου. Αποτυπώνεις τα πάντα στην κάτοψη και τελειώνεις  με ένα 250άρι για όλες τις παραβάσεις.

Μόνη προυπόθεση να είναι <1975.

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.